20 Şubat 2021 Cumartesi

THE BLACKLIST - 8.SEZON 7.BÖLÜM: CHEMICAL MARY

 

*** SPOILER: İZLEMEDİYSENİZ OKUMAYIN***


Hatırlar mısınız dostlar, eskiden blogda Ezel'i yazardım her hafta, şimdi onun yerini Blacklist aldı.


Dizinin ilk 7 sezonunun tamamını Netflix'de izleyebilirsiniz. Ben 3 haftada bitirdim, inanılmaz bağımlılık yapan çok zevkli bir dizi. Tabii başroldeki James Spader'in etkisi muazzam, o olmasaydı bu denli sever miydim diziyi, hatta izler miydim bilmiyorum.


Dizinin 8.sezonu her hafta NBC'de yayınlanıyor, ben de zırtpırtdiziizle gibi sitelerden takip ediyorum. 


Bu hafta Elizabeth'in olmadığı üstüste üçüncü bölümü izledik. Çok iyi bir bölümdü. Raymond bir kere daha açıkça "Elizabeth'in babası değilim" dedi. Zaten baştan beri aynı şeyi söylüyor. Forumlardaki "Redarina"  teorisine asla ihtimal vermiyorum, finalde ben senin baban değil ananım derse büyük hayal kırıklığı olur bana göre.


Harold Cooper, Ratikin'i araştırırken N13'ü öğrendi ve tabii Red'in N13 olduğunu düşünüp Red'in parmak izini kullanarak Ratikin dosyasını nihayet açtı. Bu dosya Sikorsky arşivinin bir parçası idi. Liz'in dosyayı Red'den çaldığını öğrenen Sikorsky (Red'in Moskova'da görüştüğü dayı), Red'in Harold'ı öldürmesini istedi. Çünkü Red hâlâ Elizabeth'in dokunulmaz olduğunu söylüyor.  


Sikorsky daha önce Red'in N13 olduğunu söylemişti. (Amerikan hükümetinde yüksek bir pozisyonda çalışan gizli Rus ajanı). Bir de önceki bölümlerde bahsi geçen Towsend Girişimi var, bunlar da Katarina Rostova'nın N13 olduğuna inanıyorlardı ve kadının başına ödül koymuşlardı. Liz'in büyükbabası Dom ölmeden önce Katarina'ya (Red'in Liz'in gözü önünde vurup öldürdüğü sarışın kadın) arşivi Katarina'nın aldığını ancak Reddington'ın arşive sahip olduğunu söylemişti. İkisi birden nasıl aynı şeye sahip olabilir? Acaba N13 aslında Liz mi? Liz'in elindeki yanık izi bununla mı ilgili? İlerleyen bölümlerde Towsend'in ortaya çıkacağını biliyoruz. Bu sezon artık bir şeyler öğreneceğiz sanırım dostlar.




Bu bölümdeki asıl olay ise Liz'in epey detaylı bir Ramiz dayı oyunu çevirip kimyasal silah yapan bir kadını kaçırması idi. Liz'in bu ani zeka artışını kabullenemiyorum, o zeka pırıltılarını önceki sezonlarda birazcık  görseydik daha inanılır olacaktı. Düşünün ki bu kıza karşı daireye yeni taşınan bir kadın ben senin ananım dedi ve bizimki hiç test mest, araştırma yapmadan bunu gerçek kabul etti. Bu saf kızın şimdi ancak Red'in akıl edeceği oyunlar çevirmesi akıl alır gibi değil.


Epeydir bahsetmiyorlardı, bu bölümde gene Türkiye bahsi geçti ve Ankara hapishanesi gördük. Ne diyeyim, Behzat amirimin eline düşersiniz inşallah da Ankara hapishanesi gerçekten nasılmış doya doya gösterir amirim size.


Sizin teorileriniz nedir dostlar ?



XoXo


2 yorum:

  1. Raymond bence harika bir karakter,dizi Liz'in sıkcılığına rağmen çok güzel ben 4. sezonda çok sıkılmış bırakmıştım sonra ya izle işte diyip bir hışımda bitirmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonları çok güzeldi, fazla uzattıkları için baydı biraz. Ben şimdi baştan başladım, ilk sezonu tekrar izledim, ikinci sezondayım:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.