28 Nisan 2021 Çarşamba

THE BLACKLIST 8.SEZON 14.BÖLÜM: MISÉRE

DİKKAT SPOILER!!! İZLEMEDİYSENİZ OKUMAYIN!!!

Bu bölüm büyük hayal kırıklığı idi dostlar. Megan Boone 9 haftadır sete çıkmadığı için izlemiş olduğumuz hikâyeyi bir de Liz'in bakış açısından seyretmek zorunda kaldık. 

Liz, annesinin bağlantısı Mr French'den yardım almak için Norveç'e gitti. Burada onu Mrs French karşıladı, kocası kayıplara karışmışmış. Mrs French ile hemen dost olan Liz meğersem kafayı kırmış. Force ghost şeklinde gördüğü Mr Kaplan ile konuşup dururmuş, Kaplan veriyormuş güya bu akılları Liz'e.


Raymond, Liz çocukken, kızın hafızası ile oynatmış ve yangın gecesi anılarını sildirmişti. 

Dördüncü sezonda Kaplan Red'e savaş açtığında bu işlemi Doktor Krilov'un yaptığını ve Kaplan'ın Krilov'u tanıdığını öğrenmiştik. Sonra Liz Krilov'u sorguya çekerken adam ona 2 sene önce gene müdahale ettiğini söylemişti. Kesin bu Kaplan yaptırdı o müdahaleyi ve Liz'in saçmasapan davranışlarını buna bağlayacaklar.

Bu salak Liz, küçük Agnes'i 2 gündür tanıdığı Mrs French ile Norveç'te bırakıp dönüp geldi, Neville Townsend ile ortak oldu Red'i indirmek için ama her planda "ayyy insanlar ölüyooo" diye sızlanıyordu Townsend'e. Ya sabır. Hani geçen bölümlerde Townsend Red'i yatırıp işkence yapmıştı. Bu salak kız kaçmış oradan, izlememiş. Kız sorsana işte adama sorularını, 7 senedir beynimizi yedin babam kim, anam kim diye. 

Bir de Liz'in elindeki yara izi mevzusu açıldı gene. Kayıp Sikorsky arşivi o yaradan fışkıracak herhalde.


Sonunda Liz, Red'in peşinden Anne'in kasabasına geldi. Red'in nereye kaçtığını öğrenmek için Anne'in kafasına silah dayadı ve o anda Red içeri girmişti hatırlarsanız.

Yüzleştiklerinde Liz Red'e, Kate de sen de beni küçük gördünüz diye çemkirdi. Red "Kate de burada mı" diye sorunca bir an Liz ile aralarında o eski bağı hissettim. "Sen de onu görüyor musun" diye öyle bir sordu ki Liz. "Bakmama gerek kalmadan görüyorum" dedi Red. Red kesin anladı Liz'in üşüttüğünü ve Kate'in Liz'in hafızasını manipüle ettiğini.

Kaynak: Alyblacklist @ tumblr



Sonra Red, Anne'i bırakmasını istedi, Liz tamam dedi ama Anne Liz'in elindeki silaha atlayınca ikisi itiştiler ve Anne düşüp kafasını sehpanın köşesine çarptı, pekmezi filan aktı hep. O kadar üzücüydü ki, Red'in çaresiz çırpınışlarını izleyen Liz onu vuracağı yerde çekip gitti. Raymond ise Anne'in başında kaldı öyle. Bu kadar tatlı ve harika bir oyuncu getirip pat diye öldürmeleri, bizi de Liz'e mahkum etmeleri çok acı.

Liz'den nefret ediyorum.

Xo xo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.