24 Ekim 2008 Cuma

BLOGGER YASAKLANDI

Akp hükümeti youtube'dan sonra, blogger sitesini yasakladı

o milyonlarca resim, yazı, tarif, kutsal bilgi, gereksiz bilgi, anı, eleştiri, yorumlar, fıkralar, masallar, acı gerçekler, ahkamlar... milyonlarca... bizim devletimiz bizim bunlara erişmemizi yasaklıyor...

Real Fiesta'yı kendi adresimde sakladığım için, blogger üzerinde olmadığı için görebiliyoruz hala. Ben de güncelleyebiliyorum... ama ama bundan sonra okuduğum o harika blogları göremeyeceğim! Ve o sayfaları yazanlar, bizimle paylaşanlar... yazılar, anılar, yemek tarifleri... bütün o emekler de boşa gitti.

bu yasaklama ne demek, ne demek? toplumlar hakedildikleri şekilde yönetilirmiş, bizim hakettiğimiz bu mu?

Yakında real fiesta da yasaklanır. ne de olsa türk gençliğine dünyayı gezin, müzelere gidin, kitap okuyun diyoruz, Mustafa Kemal'i seviyoruz... bu yazıyı yayınlamaktan gurur duyuyoruz. bütün bunlar artık büyük suçlar oldu bu ülkede belli ki.

Hayatta her şey ödenir. Geçmişin de bir bedeli olması, nedamet bile getirse, bir devletin kendisini yıkmak için yola çıkan zihniyete emanet edilmemesi gerekir...di.

Hala kendimizi kandırıyoruz. Biz artık laik demokratik bir hukuk devletinde yaşamıyoruz. Gün gelir google, facebook, yahoo hepsi kapanır. biz de oradan buradan, ktunnelden; bilgisayarın host ayarını değiştirerek bu sitelere girmeyi marifet sanmaya devam ederiz.

Tehlikenin farkına varmaya üşenerek, karanlığı daha ne kadar görmezden gelebiliriz ki?

3 yorum:

  1. Düşüncelerimin çoğunu haklı sebeplerle kendime saklayarak,
    Bir noktaya hafifçe değinmek istiyorum : Evet içinde bulunduğumuz toplum bunu hakediyor , bunu hakettikleri için de bu şekilde yönetiliyorlar. Sen, ben gibi topluma uyum sağlama sorunu olan , hedefleri , düşünceleri ,Atatürk'çü karakteri olan , bağımsız insanlar da bunun ceremesini çekiyor. Biz bu sürünün kara koyunlarıyız.

    Biz sayısız nedenlerden ötürü ,hiç bir zaman o toplumun parçası ol(a)madık ve hiç bir zaman da ol(a)mayacağız!

    Hep daha çağdaş ,sadece daha eğitimli değil , daha öğretimli bir toplumun hayali kuruldu.Sonra ikinci seçimlerde de sevgili halkımız bu partiyi seçme cesareti gösterdiğinde anladık ki o hayal her zamankinden daha da uzaklara gitmiş , o hayal
    ''yalan olmus ''.

    Tarihte krallıklara , imparatorluklara ya da devletlere ne olursa olsun , faturayı hep halklar ödemiştir ama bugün başımızdaki bu durumu bu halk haketmiştir ve maalesef ki; bizim ödemeye çalıştığımız fatura her gecen gün daha da ağırlaşmakta ve korkarım ki asla ödenemeyecek.

    Devletimizi bu insanlara emanet eden halkımız eminim ki, bu durumdan mutludurlar. Çünkü onların hala içinde bulunduğumuz tehlikeyi görebildiklerine inanmıyorum. Elitizmin hep karşısında olmuş bir insan olarak belki de haklı oldukları ihtimalini artık kabul etmem gerektiğini düşünüyorum.

    Belki de halk siyasetten anlamıyordur...

    YanıtlaSil
  2. geçenlerde internette bir haber okumuştum: kadın hakları savuncusu bazı bloglar yasaklandı diye...
    bir İran kadar olamadık anlayacağınız. Bizimkiler işi
    kökünden halletti anlaşılan.
    İnterneti yasaklayın olsun bitsin, bunun en kolay yolu elektriği toptan kesmek de olabilir mesela.
    böylece örümceklenmiş beyinlerde
    yaşanan orta çağ ortamın daha kolay döneriz milletçe...
    elalem mars'da koloni kurmak için uğraşır, büyük patlama , madde anti madde deneyleri yaparlarken, biz kadınların içlerine ne tür iç çamaşırı giymesi yada giymemesi gerktiği tartışmaları yapmaktayız...

    YanıtlaSil
  3. Buna neden şaşırdık ki? İktidara geldiklerinde bas bas bağırırken "beyaz türk" yakıştırmasına maruz kalmadık mı? Evimize odun kömür yardımı almadık diye "kaymak tabaka" denmedi mi? Bu millet senelerce koyunlaştırılmaya çalışıldı. Sadece bu hükümet değil hemen hepsi 1983 den sonra aynı politikayı izledi. Okumayan,düşünmeyen,tartışamayan koyun toplum olduk. Demet Akalın kime vermiş, türkü star da kim kime kaymış konuları hayatımızın amacı oldu. Bebelerin en büyük hayali beline silah koyup,siyah takım elbise ile "racon"kesip köşeyi en hızlı yoldan dönmek oldu. Başımızdaki "asil" ler sadece Türk halkını iyi okudu. Varya hani genimizde delikanlılık. Vatandaşına "lan" diye hitap edeni memleketinin kurucusunu mezarında ters döndürerek baştacı yaptılar. Ne oldu bu arada? çiftçi iflas etti,küçük esnaf kepengini kapattı, zamların haddi hesabı yok. Biz sadece wordpress yasaklandı diye üzülüyoruz. Belki 2 nesil sonramız internetin ne olduğunu hatırlamayacak. Ama birşey diyeyim mi..üzülmüyorum takmıyorum. Senelerce Türk milleti aslan Türk milleti kaplan dedik. Verdiğimiz gazıda sadece kendimiz yedik..bunların hepsi müstehak yüce Türk milletine. Biz eşek oldukça semer vuracak illa bulunur..

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.