12 Haziran 2011 Pazar

Haftasonu yazısı 2 - La Capitana'dan ballı soslu tavuk şöleni

Cumartesi günü La Capitana babamın şerefine terasında bir rakı alemi düzenledi dostlar. Bütün gün yağmur yağmamış olsa aslında mangal da yapacaktı,  hava kazık atınca mangal yerine tavukları, mantarları ve de patatesleri spesyal soyalı-ballı sosuyla fırında ağzınıza layık pişirmiş. Valla bu özel sosuyla nar gibi kızarmış fırın tavuk, enfes tadıyla mangalı aratmadı. Mantarlar, patatesler ve tavuklar lokum gibi pişmiş, mükemmel tat geçişmesi sağlanmıştı.


Tabii La Capitana'nın sofrası her zamanki gibi pek hoş, pek iç açıcı idi. Çorbasından salatasına, yoğurtlu patlıcandan kavuna, beyaz peynirden sepet peynirine, kırmızı biberine kadar mükemmel bir rakı sofrası kurulmuştu terasa. Hava da pek şerbet gibi olmuş, karşımızda Tarabya'nın meşhur Fransız bahçeleri, yemyeşil ağaçlar, az ilerde üzerine yavaş yavaş alacakaranlık çöken Boğaz, terasta tatlı bir esinti ve sıcacık bir aile muhabbeti ile tadı damaklarımızda kalan bir akşam geçirdik.


Masa etrafında dizilip güzel yiyeceklerden tattık, rakıcıklar içildi, ağızlar kavunla tatlandırıldı. Tabii en eğlenceli ve hoşumuza giden kısım, bol bol aile dedikodusu yapmak, eski defterleri karışırmak, kimin nesi varmış, ailede neler oluyormuş son haberleri paylaşmak idi.


Ne diyeyim en kötü günümüz böyle olsun, yaşasın ailemiz!

xo xo

3 yorum:

  1. tadı damağımızda kaldı... resmen çalınmış bir gündü. gene yapalım gene yapalım :)

    YanıtlaSil
  2. Cepaynası : sağol canım, tam gel keyfim gel yaptık:))

    Kaptanım : canımm ellerin kolların dert görmesin, çok mutlu bir gece oldu, beraber nicelerine inşallah

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.