23 Kasım 2011 Çarşamba

Lego Star Wars The Complete Saga

Neye niyet neye kısmet dostlar, dün akşam iş çıkışı D&R'a gittim, yeni çıkan oyunlara bakmaya. Öylesine bir oyun almaya gitmemiştim, Lego Harry Potter Years 5-7 çıktı mı ona bakacaktım. Ama sanırım bu oyunun PC versiyonu toplatılmış Amerika'da, çıkışı gecikecek, Wikipdia öyle yazmıştı. Olsun ben yine de gittim baktım.. göremedim:)) Onun  yerine fırsat dvdlerinden Shutter Island filmini aldım. Fuardan kitabını da almıştım, birbirini tamamlasın dedim:) Sonra yine fırsatlardan Vampirle Görüşme'yi aldım. Severim bu filmi, arşiv olsun dedim, hem de adam gibi bi vampir izleyeyim, dengem düzelsin istedim. Hoş buradaki vampirler de zavallı Edward'a burnunu yedirtecek kadar yakışıklılar, Tom Cruise ve Brad Pitt'ten bahsediyoruz. Bonus olarak esmer severlere Antonio Banderas da var. Kara kuru, angut tam benim tipim ahahah. (yıllar önce abim beni böyle azarlamıştı, sen de hep kara kuru angut tipleri beğeniyorsun!! demişti:) )


Bir de bunların üzerine oyun standında ne görsem beğenirsiniz LEGO STAR WARS THE COMPLETE SAGA. Biliyorsunuz, Lego'nun iki SW oyunu var, Lego Star Wars (1-2-3. filmlerin oyunu), Lego SW The Original Trilogy (4-5-6. filmlerin oyunu). Ben de ikisi de var, ama Lego Star Wars'ı asla oynayamadım, oyun çok eski olduğu halde, istediği özel bir teknolojiden ötürü eski bilgisayarım çalıştırmıyordu bunu, yeni HP de oynatmamıştı, oyun öylece kutusunda eskiyip gitti. Bir de Windows 7'de bazı eski XP oyunları çalışmıyor. Neyse işte, Lucas Art almış bu iki oyunu birleştirmiş. Tam 6 filmi oturup baştan sona oynayabildiğin bir paket yapmışlar, gözlerime inanamadım. DVD'nin üzerinde Windows XP ve Vista uyumlu olduğu yazıyordu, acaba Win 7'de çalışacak mıydı, bunu bilemiyordum. Vista'yla çalışıyorsa Win7 ile de çalışır, hem  Star Wars'la alakalı birşeyi de arkamda bırakamam diye düşündüm. Ha, Clone Savaşları komple 1. sezon dvd'sini kol gibi fiyatıyla gayet arkamda bıraktım o ayrı:))) Dualar eşliğinde oyunu aldım, eve geldim. Anneciğim salata hazırlamış sağolsun, hatur hutur ağzımda büyüdü lokmalar, bir türlü o havuçları bitirip odama kaçamadım )) Sonunda odama gidip bilgisayarı açınca daa (Heeyy, HP 1 haftada hard diskini değiştirip geri gönderdi benm cihazı) , aman yaleppim, Windows'un yedibin tane güncelleme indirip paketleri uygulaması vb vb gerekti, şansa bak.


Sonunda bilgisayar açılınca dvd'yi taktım yine dualar eşliğinde, ve oleyyyyy, çalıştı ! Oyun yüklendi, Episode 1'den başladım oynamaya. En eski Lego oyunu düzeneğinde gidiyor, kontroller aynen bildiğim gibi. (Yeni nesil Lego Harry Potter ve Karayip Korsanları'nın oynanışı daha farklı). Qui Gon Jin olarak, peşimde Obi-Wan Kenobi, bolbol droid doğradım, force kullanıp lego kazandım, etrafı yıkıp döktüm, C-3PO'yu kurtarıp özel kapıları ona açtırdım filan. Gayet basit, öyle ahım şahım grafikleri olmayan ama işte klasik Star Wars hikayesiyle, filmleri birebir takip edişiyle taptığım bir oyun. özellikle Qui Gon olarak oynarken droidlere force uygulayıp bowling kukaları gibi beşini onunu devirme hareketine  bayıldım. Force'u doğru noktada uygulayınca patlattığım droid savrulup etrafındakileri de patlatıyor, mükemmel!


Tam kendimi kaptırmış deliler gibi oynar, Kraliçe Amidala'yı kurtarıp Naboo'dan kaçarken oyun dondu :)) Bu gece tekrar denerim artık, inşallah takılmaz. Win7 için yapılmış yeni oyunlarda (Lego Hary Potter Years 1-4, Lego Pirates of the Caribbean) böyle bir problem olmamıştı. Ama işte PC oyunu değil mi, illa bi yamuk yapacak, can sıkacak peeh.

Sizin son zamanlarda oynadığınız güzel oyunlar hangileri ?

xo xo

11 yorum:

  1. judycim benim klasik oyunum civilization (idi). Zaten tarihi ve özellikle antik çağları çok severim. Yok efendim colosus'u dikeyim, yeni bir din bulayım, piramitleri, çin seddini yapayim, keltlerle veya babillerle savaşayım, şehirlerini katapultlarla kuşatayım, yeni teknolojiler bulayım vs çok hoşlaştığım şeylerdir :)
    Ayrıca diablo hayranıyımdır ama 2001'den beri oyunun 3üncüsünün çıkmasını bekliyoruz.Bu saatten sonra çıksa nolur çıkmasa nolur, artık oynamam :)

    YanıtlaSil
  2. Benim en son oynadığım oyun pacman desem:))) Oyun oynamayı sevmiyorum ben, bir türlü de sevemedim nedense. Ama senin iştahlı iştahlı anlatışın acaba birşeyleri kaçırıyor muyum duygusu uyandırdı bende doğrusu:)

    Judy, ayrıca Cumhurbaşkanı ve First Lady'nin Kraliçe'yi ziyaretleri hakkındaki yorumlarını da okumak istiyorum. İstek blog yani, peçeteye yazdım gönderdim:) Kraliyet arabalarındaki şaaşaa ve misafirleri hakkındaki düşüncelerini paylaş bizimleeee:))

    YanıtlaSil
  3. rock lee : stratejik oyunlar mı yani? benim kafam basmıyor onlara, bana böyle robot patlatmalı efendime söyleyeyim uzay gemisi uçurmalı, çizgi film tadında oyun gidiyor. en ağır oynadığım şey Lara Croft ahaha, onu da oynarken eski cihazı parçalamıştım hatırlarsıan:)))

    YanıtlaSil
  4. enneciğim, valla seviyorum, çok eğleniyorum, acayip kafa dağıtıyorum patlamalı çatlamalı olmasın dersen adventure tarzı zeka bulmacalı maceralı oyunlar var, ya da gizli obje bulma oyunlarını da çok seviyorum. Ama düşündüm de sende kafa dağıtacak canlı minikler var, oyunun gerçeği var sende canım:) bilgisayar oyunu ne gerek.

    Gül ve karısı hakkındaki yorumlarımı burası kaldırmaz. o ne rezilliktir, beni o tipler mi temsil ediyor yani yurtdışında, hayır efendim, kabul etmiyorum. meh.

    YanıtlaSil
  5. Biliyor musun, bizim bölüm müdürü -ki İtalyandır kendisi- gri topuklu ayakkabıları görmüş, onlar nasıl ayakkabıydı öyle diyor. O kadar paran olsun, tüm imkanlar önünde, yine de rüküş olunuyor işte. Sanki bir elbise, şık bir manto alacak parası yok. Bir de Kızılay dağıtmış gibi Kraliçeye, Camillaya ve Kate'e aynı desen çanta götürmüşler, annem göz var izan var der, bence de öyle:)

    YanıtlaSil
  6. aaa Kate'e hediye mi götürmüşler püüüü sinir oldum şimdi:) onlar kim Kate'ciğime hediye götürmek kim, paçozun başkanları be! ancak gudubet Camilla'ya yaraşır onların hediyesi:))))
    Var ya, ben gitmeliydim , hem protokolü biliyorum, hem aileyi tanıyorum, Victoria'dan itibaren sayar dökerdim Elizabeth'in sülalesini:))

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle senin orada olman gerekirdi, yeni şapkanla kraliçenin yanına yakışırdın Judy. Benim de nasıl içim gitti, saraydaki yemek davetini okudum bugün, orada olmayı çook isterdim, sanki okuduğum kitaplar, izlediğim filmler canlanmış gibiydi. Demek ki bunun için en azından bir dışişleri bakanı eşi veya yazar olmak lazımmış (Elif şafak da oradaymış), ya da yıkama yağlamayı iyi bilen bir gazeteci:) Hiçbiri olamayacağıma göre bana yine hayal etmek düşer. Belki kızım büyüyünce prenslerden biriyle evlenir de, ben de kayınvalde kontenjanından girerim saraya:) Nasılsa Buckingham daha yıllarca durur orada, ne dersin?

    YanıtlaSil
  8. Benim de civilization. 4-5.eklenti paketleriyle şahane oldu.Yalnız koca Fatih Sultan Mehmet'e bir mimik yapmışlar adam western kasabalarının iksir satıcılarına dönmüş. Uyumluluk konusunda ikona sağ tıkla cudicim. Properties/compatibility oradan run this program xp ve türevlerini seç öyle dene bi de.

    YanıtlaSil
  9. enne : ay hayırlısı canım ne diyeyim aahahah, benim kaynana kontenjanından saraya girme şansım da yok, ben de bilet alır sizi ziyarete gelirim artık :))) sen de balkondan bana el sallar, ohh canıma değsin filan yaparsın ne bileyim:)))))

    YanıtlaSil
  10. Korhan : he ben o civil mivil onlardan oynayamıyorum işte kafam basmıyo, niden ya niden? ühüh

    YanıtlaSil
  11. Aslında bir öğrenirsen feci sarıyo.Ben de senin gibiydim de. Sonra 0 dan medeniyet kurma keşif yapma savaş yapma falan derken oy oy.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.