15 Kasım 2011 Salı

Vay perükamın başına gelenler!

Yahu şu aylarca hayalini kurduğum, yeni işe girip kredi kartımın borcunu biraz öder ödemez hemen tekrar borçlanarak büyük umutlarla aldığım HP Pavilion dv6 laptopum bozuldu sevgili dostlar. Evit, temmuz ayında alınmış, daha borcu bitmemiş, ne bileyim stickerları sökülmemiş gıcır gıcır laptop, Ekim ayında bir sabah açmamla SMART DISK ERROR 301 mesajını verdi. Püü, başımdan aşağı kaynar sular döküldü tahmin edersiniz ki, işin içinde hard disk varsa o iş piçe sarar netekim.

Neyse, hata mesajı veriyordu da, cihaz çalışmaya da devam ediyordu. Baktım ettim neymiş bu error diye, ecnebi formlarda epey bir buldum, bu HP dv6 modeller patlakmış, bu hata sık karşılaşılan bir durummuş 301 error, filan fıstık. Aletin servise gitmesi gerekiyor!


HP web sayfasına girdim, garanti kapsamında olduğumdan oradan bir form doldurdum, 2 gün sonra HP müşteri ilişkilerinden Salih bey email ile geri dönüş yaptı ve bir test uygulamamı istedi. Bilgisayarı açarken Bios'a düşüp o testi yaptırdım, aman saatler sürdü, uykum geldi, gittim yattım, sonucu da sabah aldım. Sonuç şu idi : SMART DISK ERROR 301

Bu error neymiş derseniz, anladığım kadarıyla, bu zeki Smart kardeşin bir uyarısı, hard disk henüz çökmemişken "her an çökebilir, sen de ayvalardasın" demeye çalışıyor. Ayvayı yemeden yedeklerini al demek istiyor. "Ülen daha yeni bilgisayar, içi boş zaten, oyun oynamaktan da soğudum, bütün hevesimi kaçırdın bilgisayar, alacağın olsun" diye söylene söylene aletteki fotoğrafları cd'ye aktardım, sonra da sildim hepsini. Neme lazım tamire gider de, tamirci kardeşler şapkalı fotoğraflarımı sapık emellerine alet ederler filan :))))) ben ne olur ne olmaz sildim fotoşlarımı:)

Test sonuçlarını Salih'e bildirdim. Pek hoş, bilgisayarın servise gitmesi gerekiyor, servis İzmir veya Ankara'da var, İstanbul'da yok. Ne de olsa İstanbul bilgisayar kullanımında geri kalmış küçük bir kasaba, gerek görmemişler burada bir merkez açmaya. İzmir ya da Ankara'da olmadığım için Salih benden kargo bilgilerimi istedi, HP kargo gönderip kendi alacaktı bilgisayarı. İyi peki, bayramda evdeyim, lazım olur, bayram sonrası yollayayım diye karar verdim.

Bayram haftası bizim şirket komple tatil olmuştu, yani Perşembe-Cuma günleri işe gitmemiştim. Perşembe günü bilgisayar kafayı yedi, hiç çalışmamaya başladı, benim de canım tak etti, "eeeh gelin alın bunu beee" diye Salih'e adresimi, telefonumu filan verdim.


Cuma akşam üzeri manda gibi yayılmış, Barbaros Şansal'ın kıyafet yarışmasını izliyorken, cırt bir sms geldi, HP benim için bir kayıt oluşturmuş, cihazımı aldıracakmış. Aaaa demeye kalmadı, UPS'ten mesaj geldi, kurye size yönlendi diye! Ama öyle ki, kurye geldiğinde adama garanti belgesi ile faturanın fotokopisini vermem gerekiyor. Ay nasıl giyinip evden çıktım, Arnavutköy'de bir kırtsiyede fotokopi çektirip kan ter içinde geri koştum bilmiyorum, sinirden ter boşalttım resmen, son anda mı haber verilir yahu??

Tabii yanlış alarmmış, UPS kargo, ta ertesi gün öğlen geldi:))) HP cihazı paketlemem için bir kutu yollamıştı. HP'den gelen mailde, "kutudan bir veri bilmemnesi yazısı çıkacak, onun önünü arkasını imzalayıp yollamaz iseniz, tamir etmeden gerisin geri göndeririz bilgisayarı haa!" diyordu. Ama dostlar, kutudan yazı mazı çıkmadı tabii, ben öylece paketledim gönderdim, içimden ne küfürler etim , "3 ayda bozulan bilgisayar yapan HP, tamir etmeden gönderecekler bilgisayarımı hüüüü" diye ağlandım. Sonra HP'ye mail attım öyleyken böyle, form çıkmadı kutudan diye. Birkaç gün sonra cevap geldi, anam bunlar daha hala cihazı servise yönlendiriyorlarmış, o form gerekirse bana haber verilecekmiş falan filan, cart curt.

Ben de dolabın üzerine atılmış, eski takoz, tuşları eksik, space'i iyi basmayan hakiki IBM laptopumu çıkarttım (lenovo değil ibm), işte onunla yazıyorum bu yazıyı. Takoz dedim, çirkin diye aşağıladım, hor gördüm ama hala çalışıyordu işte naber?

Vay arkadaş, bu bilgisayarlardan çektiğimiz nedir ya, ne zaman bitecek bu???


xo xo

14 yorum:

  1. hp sux judycim bilemedin sen onu, geçmişler ola..

    YanıtlaSil
  2. sinir bir durum bu judy...
    umarım sorun çözülür...1 ayda servisten gelmezse yenisini veriyorlar diye bir bilgim var...haberin olsun..
    İstanbul'da servis yok ha!!!
    muhtemelen İzmir dekilere de İstanbul'a yollayacağız diyorlardır:P

    YanıtlaSil
  3. sen yine anlıyorsun yedekleme falan ben zır cahilim, internet polislerimi devreye sokardım başlarının etini yer yaptırırdım vs vs vs

    YanıtlaSil
  4. Judycim yıllardır bu dertten kurtulamadık gitti. Allah sabır versin. Uyuz oluyorum cümle teknik servislere.

    Benim başıma gelen en ilginç olay şuydu. PC Bilg.'a nostalji olsun diye 80'lerden kalma Commodore 64 bilgisayarın emulatör oyununu kurmuştum. Güzel güzel oynadıktan sonra oyundan çıkmak istedim. Escape yaparsın olmaz, ctrl-alt-del olmaz, çıkmıyor bi türlü oyundan anacım!
    Kapatıp açayım dedim ne göreyim? Koca PC Bilgisayar commodore 64 ekranı ile açılıyor mavi mavi! Syntax error falan yazıyor. Senin anlayacağın herkes bilgisayarını upgrade ederken ben 20 sene downgrade etmeyi başarmıştım ve götürdüğüm bilgisayarcı neresiyle güldü tahmin edersin:))

    Sana da sabır dilerim. Nasıl sinir bir durum olduğunu biliyorum. Hayatın koşturmacasından yoğunluğundan yarım saatliğine kaçtığımız bi eğlencemiz var, o da gitti mi gidiyor işte...

    YanıtlaSil
  5. "servis İzmir veya Ankara'da var, İstanbul'da yok. Ne de olsa İstanbul bilgisayar kullanımında geri kalmış küçük bir kasaba, gerek görmemişler burada bir merkez açmaya."
    yarıldım anacım burada öğrenciler delirdiğimi düşünmekte rezil olmaktayım valla ne diyim teknoloji bu iyisiyle kötüsüyle kabul edecez artık öperim tez zamanda laptopun sağlam ve salim eve dönsün gayrı

    YanıtlaSil
  6. bu pc den çektiğimiz, blogların kapatılmasındna, engelli sitelerden, nette korkudan-sapık ellerine düşmekten bişeyi paylaşamamamız artık gerçekten bi yiter yaaaa..
    pc ile benmi de başım belaya giriyor senede 1-2 kez..
    şunu bilir şunu söleirm..bişeyin ne kadar iyisini,ne kadar elektronığını alırsan o kadar çok sorun çıkarıyo..sen al 800-900 liraya (taş çatlasın) babalr gibi bi masaüstü, en az 5 sene babalar gibi kullanmazsan ahanda ben burdayım..
    geçmiş olsun ,sen o pc yi en az 40 gün unut joodiğğğ

    YanıtlaSil
  7. İstanbul'da nasıl olmuyor yahu ? İlk başta İstanbul'a açmalılarmış. Benim yeni laptobum da hp korktum şimdi.Aynı kaderi paylaşmazlar umarım ! Ve inşallah bir an önce sağlam bir şekilde döner laptobun !

    YanıtlaSil
  8. Rosa : aynen öyle canım, hatta bence bile bile lades oldum. geçmişler olsun hatta geçirmişler olsun ne diyeyim:)

    YanıtlaSil
  9. Cepaynası : şimdi o İstanbul'da olmama konusunda kafam karıştı. Çünkü HP'den gelen mailde Onarım Merkezi sadece izmir ve Ankara'da görünüyordu.Ama bugün beni bilgisayarım hakkında aradılar ve cihaz İstanbul'da tamirde idi. Noluyo lan durumundayım yani:))

    YanıtlaSil
  10. Handaniko : kuşum şu flash belleklerden al bi tane, hani çubuk gibi, bilgisayara takıp herşeyi ona kopyala, çok rahat oluyor valla.

    YanıtlaSil
  11. rock lee : ya sen var ya sen,efsanesin ahahah:)) 20 sene downgrade etmek ne demek, o bilgisayarcı neresiyle gülse azmıştır herhalde ahahaha:)))

    neyse akşamları şu takızla idare ediyorum, tabii netbook gibi, anca internete giriyor, tibitır bile kasıyor garibimi. Oyun moyun hak getire. Ama ben de soğudum o HP yüzünden oyundan moyundan meh.

    O değil de Commodore deyince Last Ninja diye bi oyun vardı piiii, kuzenlerle hep onu oynardık, o geldi aklıma bak şimdi:))

    YanıtlaSil
  12. thalassapolis : ayy canım sağol, geri döner inşallah sağ salim:)) bugün aradılar, format atacazizin veriyonuz mu dediler, olur dedim. formatla olacaktıysa biz de atardık formatı yani bilemedim:)))

    YanıtlaSil
  13. Nilmoon : ah cancişim, bilmez miyim, i toplama masa üstü alsa idim, gürül gürül çalışırdı şimdi amma ben artık masaüstünün gürgürünü çekmek, işte iskemleye çaklıp oturmak istemiyorum, oh böyle malak gibi yayılayım, laptopu da alayım takılayım istiyorum. ne yazık ki bu istekler elimde yüzümde ve de götümde patladı bilahare.
    Evet tayyip'in yeni sansürlü filtreli interneti 6 gün sonra devreye giriyor, blogların durumu ne olacak bilmiyorum valla canım.

    YanıtlaSil
  14. Kadirbey : ya canım valla ben de anlamadım. Bak HP'den gelen mail, Tamir Merkezi'ne götürün diyor, onlar da İzmir ve Ankara'da var imiş. Bu şehirlerde ikamet etmiyorsanız biz alacağız cihazı diyor, sonra da Ankara'dan kutu geliyor, cihazı alıp gidiyorlar. Ben de Ankara'ya gitti sanıyorum benimki. Sonra beni bir arıyorlar, format atacağız diye, aaaa??? cihaz İstanbul'da... Onu da nerden anladım, bi yazı fakslattılar, formata izin veriyorum yazısı, istanbul'da idi fks numarası. Demek ki tamirat İstanbul'da yapılıyor. Oyhh, neler oluyor neler oluyorrr? :)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.