7 Temmuz 2012 Cumartesi

Nihayet Karpuz Suya Girdi

Böyle yaz rehaveti olmaz olsun dostlar, canım blog günlükten haftalık haberlere döndü, neden böyle oldu aklım ermedi:( Yazacak bir şeyler de var çok şükür, yazın ne olsa daha çok geziyoruz. Belki o yüzden, akşamları eve geç gelip sabah da erkenden kalkıp işe gittiğimden, evde bilgisayar açacak halim kalmıyor idi. Hele bu hafta tam kabus gibi yoğun geçti, koleksiyon mevsimi yavaş yavaş biterken ben de bittiğimi hissettim.

Geçen hafta sonu, Judy arkadaşınız nihayet şeytanın bacağını kırdı, suya girdi dostlar. Hani geçen Mayıs'ta sucuk mangal partisi düzenlemiştik ya, Deniz'in havuzunda aklımız kalmıştı. İşte havuzun sezon açılışını geçen haftasonu yapabildik.


Hava çok güzeldi, sıcacıktı hem de püfür püfür rüzgarlıydı. Saatler süren yolculuktan sonra Büyük Çekmece'deki eve gelir gelmez soyunup kendimizi havuza attık. Su serindi, havuz derin ve maviydi, kızçeler pek neşeliydi. Parmaklarımız kuru erikler gibi büzülüp, dudaklarımız soğuktan titreyene dek havuzda oynadık. Sonra kendimizi havuzun etrafındaki yastıklara, şezlonglara attık. mamışlarımızı yayıp yatarak bir güzel güneşlendik, D vitaminine doyduk dostlar. Bu esnada bol bol fotoğraf da çektik ama kızçeler yemin kasem verdi, fotoğraflar mühürlenip kaldırıldı:)))


Öğlen yemeğinde Denizo bize hani şu Tefal'in sadece 1 kaşık yağ ile çalışan zamazingosunda sosis, patates kızarttı. Bunları çok nadir yediğim için bayılıyorum, benim için gerçek bir ziyafet oldu sosis ile patates:)) Börek de vardı ama ben yemedim tabii. Bol bol salata ve peynir de masamızda yer alıyordu.  Böylece gölgede yiyip içerek karnımızı doyurduk. Sonra yemek rehavetini atmak için hurraaa bir daha havuza atladık, ah ne güzeldi suya girmek.


Tefal'le yapılan nefis sosisler



Yine üşüyüp titreyince kendimizi güneşe verdik, ben birazcık yandım, hatta biraz bazı yerlerim kızardı. Dün de tatlı tatlı kaşınmaya başladı bu yerler. Bugün de derilerim soyuluyor, tam yaz mevsimi işte. Güneşte yanmanın ne kadar zararlı olduğunu çok iyi biliyorum da, şu hastalıklı sarı beyaz tenim yerine güneşte kızarmış sağlıklı görünen cildi tercih ediyorum. Sonuçta bir sürü ben çıkarttım. Hatta evi pire bastığında üzerimdekiler pire mi yoksa ben mi anlayamamaktan ötürü kafa karışıklığı yaşadık, ama bu bambaşka bir hikaye idi:)

daha sık görüşmek ümidiyle:)

xo xo

11 yorum:

  1. öyle fotoğraf konmaz ki, gecenin bu saatinde canım sosis çekti şimdi. yüzmeyi de aynı şekilde, of :( kızarmış patates caanım börekten daha şişmanlatıcı ve sağlıksız değil mi? bir de judy şu tek tek yorumlara cevap atabilme hedesini nasıl yapıyorsun, bizim bloglarda hiç olmuyor öyle bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çavlancım, yorum şeysi ayarlardan oluyor:

      Dashboard->Settings->Posts And Comments sekmesinde
      Comment Location : Embedded seçiyoruz

      Dashboard->Settings->Other sekmesinde
      Allow Blog Feed : All seçiyoruz

      Yanıtlama özelliği sanırsam sadece Blogger şablonlarında çalışıyor imiş.

      Bir de ben bugün telefonumdan baktığımda Kediler ve Kitaplar'da yorum yanıtlama vardı, hatta KadirBey'in yorumuna cevap yazmıştım. Bilgisayardan bakınca popup oldu yine, ben de yazdığım cevabı sildim, havada uçan anlamsız bir mesaj gibi olmuş:)

      Sil
    2. ikisini de yaptım olmadı. temanın üzerinde epeyce oynadığımız için belki, yeni şablonlardan biri değildi zaten. tüh, ne güzel olacaktı. ben de görmüştüm o yorumunu ama anlamamıştım hangi yoruma karşılık olduğunu mesela, cidden mantıklı bir özellikmiş yani. default olarak her yorumun altında çıksaymış ya... belki ilerde o da olur, şu an mobil cihazlarda olduğu gibi. aman blogger'ın yeni arayüzünü de hiç sevmiyorum.

      Sil
    3. ama sizin şablonunuz o kadar güzel ki, yorum formunu feda edebilirsin bunun için , sağlık olsun.

      daha geliştirirler ilerde belki blogger'ı inşallah canım:)

      Sil
  2. Oh mis! :)
    Sefanız olsun Judy'm :)
    Pek neşeli, pek afiyetli geçmiş gününüz anlaşılan.
    Dilerim daha nice keyifli-havuzlu-güneşli günler geçirirsiniz kızçelerinle! :)
    Öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah Sitticim, kızçelerimle beraber olunca kuzey kutbu bile eğlenceli geliyor.
      tabii havuz başı olursa daha iyi:)))
      öptüüü

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. sen ne minik bir balıksın öyle Miacım benim:)

      Sil
  4. Babamlar yazlığı sattıkları için yüzmeyi bu kadar seven biri olarak, bu yaz hiç yüzemedim.En yakın zamanda giderim artık bir yerlere yüzmek için :( Yemekler de güzel gözüküyor, afiyet olsun.Ha bu arada Kediler ve Kitaplardaki yorumunu görmüştüm ama bana mı emin olamamıştım.Evet banaymış, ben yeni nesil olduğum için bu 90'lar dizilerinin hepsini bilmiyorum ama saçma falan da olsa Ruhsar güzeldi yaa :D Evet bu bünye Sihirli Annem'i de izledi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de geçen yaz hiç yüzememiştim, inşallah tuzlanırsın sen de canım bu yaz bir yerlerde. yazın denize girip güneşlenmeyince, kışın hasta olacakmışım gibi geliyor.
      Nee Sihirli Annem'i de miiii?? ahahahah:) Canım biz de Uzaylı Zekiye izlerdik, oluyor öyle, normaldir:)

      Sil
  5. gönül ne bar ister nede meyhane gönül muhabbet ister oruc bahane :D
    http://www.muhabbet.net

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.