27 Kasım 2012 Salı

Cambridge Düşesi Kate Müze Açılışında

Londra'daki  Doğal Tarih Müzesi, bu güzel şehirde gezdiğim şahane müzelerden biriydi. İçinde barındırdığı hazineleri, görkemli binası ve olağanüstü sergileriyle gerçekten çarpıcı, muazzam bir müze idi. Üstelik Londra'daki diğer harikulade müzeler gibi  girişi bedava!

Bakınız yıllar önce Londra seyyahatimde çekmiştim bu fotoları:







Efendim, işte bu müzede bu akşam yeni bir kanat eklendi : Hazineler Galerisi. Bu yeni kalıcı galerinin açılışını da bizim Kate'cik yaptı.

hani bebek nerede kızım? veliahtımız nerede? :))


Cambridge Düşesi Catherine, bu açılış için 1400 poundluk %100 ipek Mulberry elbisesini giydi. Oy aman gadanallah. O elbiseyi, şapka niyetine kafasına saksı koymaktan çekinmeyen gudubet Camilla'dan mı yoksa rüküşler kraliçesi Prenses Anne'den mi ödünç aldı bilemeyeceğim. Hadi aldın buldun giydin elbiseyi, onu anladım. Fakat o düğmelerin taaa ümmüğüne kadar sıkı sıkıya iliklenmesi nedir, onu hiç anlamadım, oradaki mantık beni aştı!



Bir de önlerini kestirmiş Kate. Yani biz Seksenlerde ortaokulda iken öyle derdik. Önlerimi kestireceğim derdik, sonra küt saç vardı, bi de dolma saç vardı işte o kadar. Kate seksenleri bile teğet geçmiş, 1976 Çarli'nin Meleği Farrah Fawcett modeli bir saç yapmış. Yüzünü gözünü iyice kapatmış.

Rahmetli Farrah Fawcett ve unutulmaz saç modeli

Öyle gözün içine içine giren saçlar zaten deli eder beni, ümmüğe kadar sıkılmış bir yaka, üzerinden yüzünü gözünü kapayan saçlarını görünce Kate'e çok kızdım. Bu ne biçim saç yaa, yani saçı çok güzel de saç tuvaleti berbat. Meh!



Nerede o McQueenler içinde nefes kesen Kate, nerede bu rüküş Kate:( Kaç yaşındasın sen kızım, yaşının insanı olsana biraz:(



Kate utansın diye, 86 yaşındaki kayın-büyükannesi, Kraliçe İkinci Elizabeth'in bugün çekilen fotoğraflarını da şuracığa ekliyorum. Kraliçe'nin resmi konukları vardı bugün, Kuveyt Emirini ağırlıyordu Elizabeth'cik.

Kraliçe 2.Elizabeth

Şu paltonun şıklığı, o şapkanın zarafeti, yakadaki gözlerimizi kamaştıran broşun güzelliği anlat anlat bitmez. Doksanına merdiven dayayan kraliçe de maşallah fındık gibi duruyor annem. Ama doksanını aşan kocası Prens Philip artık pek bir mumya gibi sanki:)

Kraliçe 2.Elizabeth ve kocası Prens Philip, Edinburgh Dükü

Tontik kraliçe


Hangisini beğendiniz bakalım? Yaşlı kraliçe mi yoksa genç düşes mi?

xo xo

24 yorum:

  1. hayatım bence fındık nine ona elli basar. kızcağız ne yapsın yazın memikler fora, kase avuçta çarşaf çarşaf resimleri çıktı. şimdi o acı anıları unutturması lazım ama 50 yılda sıksa ümüğüne kadar o bluzları gene unutturamaz gene unutturamaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah hiç sorma ya o fotoğraflardan sonra ben bile biraz burun kıvırdım Kate'e yani neydi öyle dömelmiş, kasesini avuçlaya avuçlaya güneş yağı sürüyollar:)) ilerde bi gün William tahta çıkarsa hooop, o fotoğraflar yine çıkar çarşaf çarşaf.. çıplak kraliçe... çok büyük bir hata idi o dikkatsizlik.

      Sil
  2. Kate çok güzel bir kadın da sanırım asilliği yok. Yani girdiği yerde "prenses kate" değil de "güzel kadın kate" gibi...

    Elbiseyi beğendim ben ama aslında çok iyi taşımış.Ayakkabılarıysa fazla ruhsuz ve fazla topuklu buldum dipnot...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir tespit gerçekten, Kate'i seviyorum ama Diana gibi prenseslik akmıyor üstünden.
      Elbisenin fitini beğendin mi? ben üstünde iyi bulmadım açıkçası. Ayakkabıları kesinlikle fazla topuklu, protokole uymuyor.

      ben de baş teşrifatçıyım ya, protokol benden sorulur:))))))

      Sil
  3. ayy bir de ne alaka bilemiyecem ama kate in elbisesi bana nedense pakistan- afganistan görüntüleri anımsatıyor. burkaya mı benzettim, yeşilinden mi etkilendim nedir :s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokkk muhterem bir yeşil tonu seçmiş ya , o yüzdendir ahahahah:)))

      Sil
  4. Valla ikisini de beğendim ben :)
    Yamam ümüğüne kadar sıkmış çok gıcık, ben hayatat öyle duramam, daralırım. ama kzı öyle zarif öyle ince ki, ben ne giyse yakıştırıyorum ona.
    Ki; o da kendien bıraksalar belki çok daha modern ve güzel giyinir de mutlak bir danışmanı, giyeceklerini yönlendiren Saray Adabına uygunluğunu ölçen biri vardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncecik, uzun olduğu için bence de herşey yakışıyor Kate'e. Bu elbise böyle bol mu durmuş, prova edilmemiş mi anlamadım, sakil göründü gözüme elbise.
      Kate'in kıyafet konusunda danışmanı, giydiricisi yok, kendi seçiyor, karar veriyor. Ama belki olmalıymış bilemedim.
      Neyse ben onu bu haliyle de seviyorum, bugün Max Mara paltosuyla effettirdi kendini:)))

      Sil
  5. anam ben diyeyim bu kralice hepsini gomer bunlarin :)) kadinda ne inat ne yasama sevinci varmis hala daha tas gibi ayakta!
    oburune gelince yazik verdigi onca paraya vallahi semt pazarlarindan daha iyi elbise bulurdu hemde daha ucuza :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence Kraliçe hırs yaptı. Gudubet Camilla kraliçe olmasın diye canını dişine takıp Camilla ölene kadar yaşayacak. Kraliçeliği kimseciklere bırakmayacak:))

      Sil
  6. Kuşkusuz bu gönderideki halleriyle kraliçe düşese on basar. Kate zaten bi' acayip böyle, ışıktan mı nedir tam hortlak görmüş gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün geceki fotolarda bir durum var hakikaten, ben de cin mi çarptı ne oldu dedim o halini görünce:)) prenses diana'nın hayaleti mi musallat oldu yoksaaa? :))

      Sil
  7. türbe yeşili mi o?....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah evet bence o yeşil bu yeşil. yemin ediyorum düşünüp duruyordum, tamam oldu :)

      Sil
  8. Ayy şu kraliçe de bir gülse (ama yapmacık ingiliz gülüşüyle değil) valla para vericem. Nedir bu kadının derdi ya hu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derdi bence rottweiler Camilla:)) ne tarafa dönse gudubet Camilla'yı görüyor nasıl gülsün yavrucak:)))

      Sil
  9. Yesil elbiseyi ben de begenmedim. Ipek belki ama bildigin adi saten gibi gorunuyor. Yesilin tonu da sogukca biraz. Olmamis. Bu kiyafetle bizimla degil :) Saclari da cok uzun. Biraz daha modern bir gorunum secebilir bence. Uzat uzat nereye kadar... Ama vucut guzel. Ona lafim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vücüt daş gibi, ona kimsenin lafı yok, hem öyle çiroz da değilmiş, o çıplak fotolardan gayet gördük, süper sağlıklı Kate:) Ama bu elbiseyi ben sevmedim.

      Sil
  10. Kate tam bir yay burcu işte, rüküşlükleriyle bilinir yay kadınları. En kötüsü de yine o çiğ ten rengi çorabı giymiş olması. Bu mevsimde paltosuz olarak o çorap giyilmez. Siyah ince bir çorapla daha hoş görünebirdi. Saçları çok kaliteli ama model berbat. Elbiseyi de beğenmedim.Sevmiyorum bu kızı Diana'dan sonra çok avam geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ten rengi çorap giyecektiyse bile barı parlamayanını giyseydi:( güzel, hoş bir kadın Kate ama Diana'yı düşününce aklıma hastane ziyaretleri, AIDS hastalarına sarılması, mayın tarlalarında yürümesi geliyor. Kate sadece kıyafeti ve saçından ibaret. ben seviyorum ama bunun farkındayım. Asla Diana olamaz.

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. ben yeşil elbiseye bayıldım tabii bu benim inanılmaz "yaşlı işi" zevkimden de ileri geliyor olabilir. hoş herkes gibi benim de her açıdan farklı sayılabilecek bi zevkim var. konuya dönecek olursak: bence yakasını sonuna kadar bağlaması çok iyi olmuş, o elbisede yalnızca bu yapılırdı. saçını açık bırakması faul, siyah süet ayakkabılar sıradan, sırf o günlük kıyafeti abiyeleştiricem diye giydiği parlak çoraplar kesinlikle hayır. "kate alışverişe" kate sinemada" temalı elbiseyi neden açılışta giyiyorsun? yok mu senin bi döpiyesin a kate'cim diyor yorumu bitiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel bir yorum buuu:))) saçını toplayıp çorapla ayakkabıyı değiştirse elbise daha farklı görünürdü kesin, o parlak çoraplar hakikaten fena.
      döpiyes deyince de , kuzenlerim ben işletme fakültesi mezunuyum diye benim nasıl dalga geçerlerdi onu anımsadım "döpiyes giyecek, döpiyes giyecek" diye dalga geçerlerdi benimle:))))

      Sil
  13. DÖPİYES'e laf yok! kalem etek ve mini ceketten daha ne güzel olabilir hayatta? : ) bloğumun adı bile kalemetek benim. kalemetek@blogspot.com . yorumumu beğendiğin için çok mutlu oldum, yanaklarım kızardı filan, çirkin dişlerimi göstere göstere sırıtıyorum şu an.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.