14 Mart 2013 Perşembe

35 mi? Nasıl Yani?

Küçükken kendimi düşünebildiğim en ileri yaş 22 idi. O da neden, 2000 senesinde, bu fütüristik, inanılmaz uzay çağı kokan senede kaç yaşında olacağım hesabı yaptığım için. Gelgelelim 2000 senesi ve ardından on küsur yıl daha geçmesine rağmen, ne ışınlanma icat edildi, ne de ortalıkta gezen uçan arabalar peydah oldu. Sadece biz, biraz daha büyüdüğümüzle kaldık.



Sonracığıma, 24 yaşındayken, havalı kızın biri yaşımı sormuştu. 24 deyince de "ayy ne fena yaştır 24, ne büyüksün ne gençsin. Misal ben 28 yaşında koskoca kadınım" diye gösteriş yapmıştı. Bugün kendisi 40 yaşına gelmiştir herhalde, oh olsun :))) Deli mi ne, hepimizin olmak istediği yaş 24 değil mi a dostlar? Bence en şahane yaş 24 idi. O noktaya kadar hayat daha yavaş, yıllar sanki daha uzun, tatiller daha çoktu. Ondan sonra ise, zaman kıyasıya hızlı geçmeye başladı.




Yine o güzelim, yirmili yıllarda, ilk işyerimde çalışırken, sevdiğimiz bir abimiz yanıma gelip kaç yaşına bastığımı sormuştu. Ben de dedim ki, 25. Abi bir iç çekti. "Keşke ben de 25 yaşında olsaydım" dedi. Vay be. O zamanlar o 35 yaşında idi. Şimdi ben 35'e bastığıma göre, o da evlere şenlik, ölmüştür herhalde ahahaha ne bileyim yahu:)))



Bu sene başında, 35 yaşına basıyor olmak fikri beni epey korkuttu. Şimdi geçti, sakinledim de, geçen aylarda epey fena oldum. Birşey yapmam gerek, bu yaşta gerçekten büyük birşey yapmazsam, sonra çok pişman olacağım diye düşünüyordum. Mesela, işten 1 ay ücretsiz izin alıp, Patagonya'ya gitmek gibi müthiş bir serüven yaşamalıydım. Sonra bari akşamcılığa başlayayım, o daha kolay dedim. Çok da kararlı biri olduğum için, akşamcılığı başlamaya karar verir vermez, şu Akmerkez'in altındaki kazıkçı kafeye gidip oturdum ve bir cosmopolitan söyledim. Üzerine mojito, cuba libre vs devam ettim. Kokteyl içmek şahane birşey, o an hafifleşiyorsun ama sonra hemen geçiyor. Bu bazı Cuma akşamları eve dönerken oturup birkaç kokteyl içme işini birkaç kere yaptım ancak. O kokteyller o kadar kazık pahalı ki, en iyisi her zamanki gibi Lady Charlotte'ın sözünü dinleyip bir şişe viski alarak evde demleneyim ben.

Sonra işte bu kokteyl belasına bir güzel paraları ütülüp rahatlayınca benim de 35 yaş korkum geçti dostlar:)) Canım arkadaşlarımla haftasonu yapacağımız kutlamanın neşesi sardı şimdiden dört bir yanımı. ne yazık ki, her buluşmada aramızdan en az 4 kişi rejimde olduğundan yine bayılana kadar içip yiyemeyecektik.

Ve işte yazıyı yazarken 14 Mart oldu. 35 yaşına bastım ve resmen yaşlıyım:)

Ailemle, canım dostlarımla ve tontik kedimle beraber unutulmaz bir yaş geçirmeyi diliyorum:)



xo xo

31 yorum:

  1. Canım benim :)
    35 yaş enfes bi' yaşmış meğersem :)
    Paniğe, naniğe ve bu çeşit nanelere gerek yokmuş :)
    Öyle mutlu geçsin ki bu yaşın; yıllar sonra dönüp baktığında 'Vay be! Ben nasıl güzel bi' 35 yaş yaşadım!' diyebilesin :)
    İyi, güzel, sevgi dolu, sevindirici, huzur verici, içini mutluluktan kıpır-zıpır edici ne kadar şey varsa hepsi başına gelsin! :)
    Bi' de cüzdanında paran bitmesin :)
    Öptüm doğum günüsü kızını :)*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sittirellam,inşallah ve hep beraber diyorum.
      cüzdanlı dileğini de çok sevdim, aminn diyelim:)))
      öptüümm:))

      Sil
  2. Saglikli ve guzel anlarla dolu gecince her yas guzel. Guzel bir 35. yas diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. judy'cim çok eğlenceli anlatmışsın her zamanki gibi :) iyi ki doğdun, gencecik lokum gibi bir yaşa girdin diyorum :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Çavlancım çok teşekkür ederim, genceciği bilemem ama lokum gibi olsa da yeter:)))

      Sil
  4. nice güzel yıllara judy. ben de 5 ay sonra 34 olacağım. bu sene bir tuhaf oldum ama :( yıllar çoook çabuk geçiyor ve bir şey yapamıyorum hissi fena etti beni de. oysa 30 dan önce ne güzeldi herşey. 30 sonrasına yaşlı gözüyle bakar (oh olsun ulan bizlere :) şu olsun bitsin, bu olsun bitsin, hadi bu da çabuk geçsin derdim. şimdi en kötü günümde bile ammman yavaş geçsin diye düşünürken buluyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık zaman o kadar hızlı geçiyor ki, gerçekten şaşırıyorum. owww Pazartesi diyoruz sonra pıt Cuma oluyor, haftasonu daha da çabuk bitiyor, yine pazartesi derken haftaları deviriyoruz hızlı hızlı... zaman gerçekten hain bi köfte:)

      Sil
  5. Doğum günün kutlu olsun Judyciğim! Nice mutlu sağlıklı yaşlara...
    Ama ne yalan söyliyim 35'i duyunca hiç inanmadım.Fotoğraflarını görüyoruz gayet gencecik duruyorsun.
    Zaten önemli olan yaş değil, ne şekilde, nasıl yaşadığın.
    Bakıyorum da gayet genç, çıtır duruyosun kuzum. O 35 yalan yani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ne diyeyim, ağzın bal yesin, eksik olma, çok teşekkür ediyorumm:))

      Sil
  6. seni 40 yaşımla bi döverim! görürsün sen 35 e yaşlı demeyi


    aşkla mutlulukla nice yıllara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha :)))
      Bu yoruma bayıldım! :)))
      Döverken yardım gerekirse haber ver lütfen Handan :)

      Sil
    2. ahahahah o zaman şimdi çıktım ben yaş bunalımından, 40'ta tekrar girerim napayım:))) zaten sonra sonsuza kadar 40 kalmayı düşünüyorum:))) Annemden öyle gördüm:))

      Sil
  7. Selam 35lik:)
    Valla sen böyle yazınca benim de gözüm korktu 35'ten:) O yaşa gelmek istemiyoruummmm!
    Doğumgünün kutlu olsun canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de istemiyoruuuummmmmmm ahahahah ama geldi ve iki gün geçti bileeee, ne yapalım:)))

      Sil
  8. Deli misin be? 35 nedir hatta yaş nedir, geçer gider :) Fadime'ye sormuşlar "kaç yaşındasın" diye, "Her sene değişen şeyi ne diye aklımda tutayum daa" demiş :) Ben öyle yapıyorum şık oluyor.
    En güzel yaş henüz yaşanmamış olandır, en güzel yaşların çoook uzun olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Leylakcığım, canım benim. Öpüyorum yanaklarından.

      Sil
  9. patagonya mıdır neresi olur bilmiyorum ama mümkün olduğunca çok gez toz eğlen derim ben .
    çünkü insanı 35 değil koca ve çocuk kocatıyor kanaatimce. evden dışarı çıkamıyorsun bikere.
    iyi ki doğdun aslı ; neşen muhabbettin bol olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Sessiz Balık, artık yorgun vücüdüm izin verdiği kadar gezip tozarım inşallah ahahah:))

      Sil
  10. Doğum günün kutlu olsun.
    Her yaşın ayrı güzelliği vardır:D
    edabellaa♥Pariseda

    YanıtlaSil
  11. Aslı Selam, ben de bugün 35 İzmir plaka sahibi oldum. Annemin dediği hibi hayırlı yaşlar olsun. 30 yaşına ciddi sendromla girmiş biri olarak 35 beni çok etkilemedi zaten 30'dan sonra farketmiyor bence.Ben de hayatımla ilgili olarak daha çok seyahat etme, olayları kafaya çok takmama, gereksiz şeyler ve insanlar için kendimi üzmeme kararı aldım. Hatta işimi değiştirmeyi ve 2. bir üniversiteye gitmeye hazırlanıyorum. Evet yaşıtlarım 2.çocuğunu doğuruyor ama umrumda değil, herkesi mutlu eden şeyler farklı dolayısıyla birşeyleri kaçırdığımı da düşünmüyorum ve yirmili yaşlara göre kendimi daha huzurlu hissediyorum. Sana da yeni yaşında yeni kararlarınla daha mutlu ve sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım doğumgünün kutlu olsun, aynı günü paylaşmak ne güzel.
      Zeynepcik dedi ki (o da 14 Mart doğumlu) 14 Mart'ta doğan kişiler balık burçlarının geneli ile aynı yapı ve karakter içinde değilmiş, onlar balıklardan çok farklı olurmuş. Çok fazla zeki olurlarmış ve hafızaları çok fazla kuvvetli olurmuş :))))

      Böyle de güzel bir günde doğmuşuz işte yaşasın:))

      Mutlu ve serüven dolu geçsin günlerimiz:)

      Sil
  12. Judy, doom günün kutlu olsun. Daha nice sağlıklı, mutlu yaşlara. Şu an 51'i devirmiş biri olarak keşke 35'e dönebilsem diyorum:)))) yıllara, rakamlara takma kafanı, sağlıklı ol, mutlu ol, dolu dolu yaşa önündeki yılları. İnşallah bu 35'in üstüne 2x35 daha yaparsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten dolu dolu yaşamak yeter, o zaman 50'mizde de, 70'imizde de keşke demeyiz.
      Çok teşekkür ediyorum güzelim dileklerin için:)

      Sil
  13. Yaşını söylemeden hiç tanımadığın 3 kişiye sor; "hey ben kaç yaşlarındayımdır" diye, bakalım sana 25'ten yukarı bir rakam söyleyecekler mi? Ben söyleyemeyecekler.
    Düşüncelerin enerjin öyle canlı ki, sana 35 demeye gerçekten utanıyorum :)
    Ama bak Aslı, istersen şöyle bir şey yapabiliriz;
    ben şu meşhur 35 yaşı acayip merak ediyorum hani böyle eski romanlarda ve şiirlerde çok konusu geçer ya 35 yaşın, fazlaca önemli büyük ağır bir şekilde bahsedilir ya, çok küçüklüğümden beri o okuduklarımdan dolayı içimde hep bir "35 yaş nasıl bir şey" merakı var :)) Eğer sende 26 yaşını özlersen arada bi seninle doğum yılımızı değiştirebiliriz zaten köklü bir değişime gerek yok son iki rakamları ters çevireceğiz o kadar, bence güzel bir teklif bu değerlendir bunu :))

    Bu 35. yaşın, diğer yaşlarından çok daha güzel çok daha mutlu geçsin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepçik, Zeynepçik çok teşekkür ederim. Bence içinin kurumaması, hayallerinin hep renkli kalması, çizgi filmlerden hala zevk alabilmek, çocuk kitaplarını okumayı sevmek... bunlar sonsuz gençlik kaynağı. O zaman deri kırışsa da ruh pırıl pırıl kalıyor, içinden hep bir gülümseme geliyor, o gülümseme çevrene de yayılıyor.

      35 yaş nasıl birşey dersen, 26'ya göre kendimi daha özgür hissediyorum diyebilirim. Hiç fena bir his değil:)

      Sağlıklı, mutlu nice seneler diliyorum sana:)

      Sil
  14. Mutlu yıllar Judy!!! Ailenle birlikte (tombiş kedin de dahil tabii) huzurlu, sağlıklı, booool seyahatli bir yeni yıl dilerim sana. 2 çocuk sahibi 42 yaşında bir kadın olarak şunu söyleyebilirim ki ruhun hiç yaşlanmıyor, eğer sen istemezsen. Ayrıca geceler sayılmaz, uykudasın, o yüzden ben 21, sense 17,5 yaşındasın demektir:) Hadi, doğumgünü şenliklerini anlat bize sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neee 17,5 muu, valla samimiyim, o kadar eskiye dönmek istemezdim, sen ister miydin? Ay ne fenaydı o elimi ayağımı ne yapacağımı bilemediğim genç irisi yıllarım:)))) Büyümenin güzel tarafı daha kendin gibi olabilmek, istediğin yere gidip, istediğin gibi yaşayabilmek olsa gerek. Güven ve özgürlük hissi çok güzel.

      Doğumgünü şenlikleri bu akşam, pastamı aldım, Kırıntı'da buluşacağız kızçelerle yarın anlatacağım kuzum:)))

      Sil
  15. Judy daha nice yaslara diyeyim gecikmeli olaraktan :))
    Gez toz doya doya yasa yahu 35'den sonra basliyor gercek hayat ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuppiiii:))) hadi başlasın serüvenler:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.