17 Mart 2013 Pazar

Geleneksel Doğumgünü Kutlama Şenlikleri

İşte bir doğum haftası şenliğini daha atlatmış bulunuyoruz benim canımdan çok sevdiğim izleyenlerim. Bundan sonra kutlama filan yapar mıyım bilmiyorum. Artık yaşım geçti gibi hissediyorum böyle pasta kesmek için filan:)) Tabii fikir değiştirme hakkımı saklı tutuyorum.

Ayın 14'ü güzel bir sürprizle başladı, Çito arkadaşımdan olağanüstü güzel bir çiçek sepeti ve Dior Hypnotic Poison parfümü geldi şirkete:))) Sepet gördüğüm en güzel aranjmandı kesinlikle:


Burnumu daldırıp daldırıp o şahane kokularını içime çektim, o erengülleri öpücüklere boğdum. Rengi ve kokusuyla masal gibi bir sepetti gerçekten.

Çiçekleri sekreterden alıp ofise döndüğümde bir alkış koptu :))) İnsanlar "buldun mu? buldun mu?" diye sorular sordular:)) Sonra da "aaa Çiğdem göndermiş" diye burunları düştü püahahah, ama sepet efsane oldu, kızlar bütün gün gidip gelip kokladılar çiçeklerimi:)))

Sonra, akşam üzeri şirkette sürpriz bir kutlama yaptı arkadaşlarım bana, o kadar sevindim ki anlatamam. Böyle sürprizleri, eğlenceleri çok seviyorum:))) İşyerimde de görece yeni sayılırım, 2 yılım Mayıs'da dolacak. O yüzden bu kutlama benim için çok değerliydi:)

Pastalar şirketten:))


O gün akşamı ise eski bir arkadaşım suşi ısmarladı sağolsun, Teşvikiye'deki Sushi&Noodle House'da.




Tabii sadece suşi yemedik, miso çorbası, ördek, karides ne varsa götürdük:))) Hatta ertesi gün çırçır olur muyum diye epey meraklandım ama taş gibiydim çok şükür. Bu esnada köhür köhür öksürmeye devam ettiğim için yemeğin yanında kafama diktiğim öksürük şurubundan başka birşey içemedim. Şirkette de nasıl adım çıktıysa, herkes nereye gideceğimi, nasıl içip dağıtacağımı sordu bütün gün:)) Öksürük şurubunu fondip yaptım ben de:))

Miso çorbası (yosun çorbası)

Ördek

Karides

Cumartesi günü ise hava 15 derece birden soğudu, fırtınadan çatılar uçtu, yağmurdan gözgözü görmedi... Üstelik kızçelerle Nişantaşı Kırıntı'da kutlama yapacaktık, nasıl sinir oldum anlatamam. Ve mesela yarın güneş açacak... Bana kaderimin bir oyunu muydu bu yaleppim? Her sene doğumgünümde havanın bozması İllüminati'nin hain bir planı mıydı neydi dostlar?

Cumartesi sabahı, fırtınaya karşı sarınıp sarmalanarak Küçük Bebek'e yürüdüm. Öksüre tıksıra Pelit'in önüne gelip kafamı kaldırınca bir de ne göreyim??? Pelit pastanesi kapanmış! Daaannn!  Ulan inanamadım artık, gözlerimi kırpıştırıp bir daha baktım, yok valla kapanmış. Söylene söylene taksiye binip Etiler'dekine gittim ben de ne yapayım. Çünkü doğum pastası olarak kızçelere ekpa almak istiyordum.

Doğum pastam : çilekli ekpa

Ya bu ekpa'dan yediniz mi bilmiyorum? Rejim filan yapıyorsanız aman uzak durun, bağımlılık yaratan bir lezzet çünkü. Ben ömrümde böyle bir pasta yememiştim dostlar.

Bu pasta, kek yerine profiterol toplarının malzemesi ile yapılıyormuş, içinde krem şanti asla yok, profiterolün içindeki dolgu kreması var. Dışı beyaz çikolata, ayrıca içi seçiminize göre çilek ya da muz dolu.

Ve pastayı kestiğinizde içinden ılık ılık çikolata sos akıyorrrr allaaaahhhhhh





Böylece, yağmur soğuk demeden uzaklardan benim için yollara dökülen canım Kızçelerimle Kırıntı'da buluştuk. Yemeklerimizi yedik; bira-şarap içtik. Her doğumgünü, nişan, düğün ve kınada verdiğimiz klasik pozlarımızla bol bol fotoğraf çektik:

Kızçeler :)

Klasik pozum

Doğum pastamı keserken

Klasik askerlik hatırası pozumuz:)))

Ya bu çok komik, arkadaki televizyonda maç vardı, Lady Charlotte ile her pozumuzda ekranda yere kapaklanmış dömelen ya da dil çıkartan bir adam görünüyordu. Ben de fotoşopla tv ekranını sansürledim:)))

Televizyondaki popoyu sansürledim:))))

Hararetli dedikodular:))

Minik Sino


Sevalkuş

Denizo ile Arzuşka

Canım Lady Charlotte ile...  tv ekranına sansür koydum yine:))

Her sene severek kutlama yaptığım Kırıntı, bu yıl çok hayalkırıklığına uğrattı beni. Happy Birthday çalmadılar,  garsonlar tepemize gelmedi, cümbüş olmadı. Pastayı kesip servis etmediler. Üstelik pasta kesimi ve servisi için 20 TL alıyoruz dediler yüzsüz yüzsüz. Ben de vermiyorum üleyynn dedim. Bir daha da Kırıntı'da doğumgünü kutlamam. Bu kadar basit.


Neyse, böylece gecenin sonunda kızçeler eve dağıldı, biz de Çiğdem ile Beşiktaş Plaza'nın tepesindeki  Vogue Restorana çıktık. Burası nefes kesici İstanbul manzarası ile gerçekten gidilesi bir mekan. Çito ile birer kokteyl aldık ve üniversitede Migros'dan bira alıp Kadıköy kayalıklarında içtiğimiz günleri yadettik:)) Nereden nereye dostlar:)) Ara sıra böyle hovardalık yapmayacaksak ne diye çalışıyoruz değil mi?

Vogue'ın terasndan Akaretler

Boğaz Köprüsü

Harika bir kutlu doğum haftası geçirdim, dostlarım sayesinde. Beraber nice mutlu senelerimiz olur inşallah:)

xo xo

15 yorum:

  1. ayyy mutlu yıllar judy'm!! çok güzel görünüyosuuun! balığım beniim :*

    ekpa'ya da ölürüm. favorimiz bizim de ama ablam ve ben hariç evde kimse sevmiyor inanabilior musun :(

    bi de klasik pozunu yerim senin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa ekpa nasıl sevilmez nasıl nasılll??? biz gömüldük pastaya yemin ediyorum talan ettik, saldırdık resmen yaa:)))

      Sil
  2. Aaaaa Judy inanılmaz güzel gözüküyorsun yaa
    Bayıldım fotolara
    Ekpayı hemen geçtim ama... HEMEN!

    Saçın bu arada inanılmaz güzel olmuş, çook yakışmış bu model sana.
    Sansüre çok güldüm ahah yazana kadar sansürü görmemiştim bile :P

    Nice mutlu doğum günlerine, hep böyle mutlu, kalabalı geçer umarım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım çok teşekkür ederim. güzel görünmemin sırrı, telefondaki Line Camera programı. Suraıma beyaz ıiığı basıyorum, yorgunluk, izler mizler hepsi uçuyor:)) yaşasın beyaz ışık:)))

      o sansürün arkasında çimenlere domalmış bir adamın dötü var, o kadar güldük ki fotoğrafı görünce, bu kadar mı denk düşer :))))

      Sil
  3. Nice mutlu yillara Judycan, sefaniz olsun daha nice yaslarin ve nice kutlamalarin olsun ;) kutlamam ne demek yahu!
    ekpa yi da pek bir merak ettim :) hanig pastahaneden alacagiz simdik onu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim şekercim. ekpa'nın sen feriştahını yaparsın, hem de tropik meyveli. eminim ben bundan.

      Sil
  4. !!! sanırım aynı saatlerde nişantaşındaydık, kantin'deydik, ben memnun kalmadım kantin'den, nişantaşı çok benim kalemim değil zaten, nice senelere judy. ben 40 ta büyük kutlama yapacağım:))) bu yaz dur bakalım düşünüyoruz ne yapsak diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tekne tutup Boğaz'a mı açılsak? yakışır arkadaşıma.

      Sil
    2. benim de seçeneklerimden biri o; sıcaklayan atlasın denize doğumgünü 21 temmuz olunca tekne iyi fikir gibi geliyor

      Sil
  5. Mutlu yıllar Judy kuşummm :)

    YanıtlaSil
  6. nice güzel yaşlara adaşım

    YanıtlaSil
  7. nice mutlu yaşlara judy:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.