25 Mayıs 2013 Cumartesi

Baykuş Ailem

Bu kocaman güzel gözlü hayvanları hep severdim, biraz da kediye benzetirdim ama baykuş sempatim herhalde Harry Potter'dan sonra tavan yapmıştı. Son yıllarda ise baykuşlu takıdan geçilmez oldu ortalık. Ben de her gördüğümü alınca kalabalık bir baykuş ailesi edinmiş oldum.



Bu cicikler kitaplığımda yaşayıp boncuk gözleriyle beni izleyenler. Sağ baştakini geçen sene Yalıkavak'tan almıştık Lady Charlotte ile. Pembeli  Paris Collette'den. İçinde dudak kremi var sanırım, hiç açmadım. Onun yanındaki ise Gratis'ten:) Onda da dudak kremi vardı ama aldığım gün kendiliğinden düşünce alıp çöpe attım. Kıytırık bir şeymiş ama çok sevimli:) Bronz minik kağıt ağırlığı da geçen yaz Kos'tan aldığımız minnak. Çok seviyorum onu.

En sol baştaki ise bizim Sünger Bob'un evcil salyangozu Gary :))) O da aylar önce aldığım Kinder sürpriz yumurtadan çıkmıştı. Pörtlek gözleriyle çok sevimliydi, ben de baykuş ailemin yanına yerleştirdim Gary'i, ne yapayım?

Baykuşların arkasındaki harikulade güzellik ise Selçuk Demirel'in Paşabahçe için tasarladığı kedili koleksiyona ait bir çizim. Anneme bu koleksiyondan vazo, babama da rakı kadehi almıştım. Kedi çizimini de vazo kutusundan kestim, harikulade değil mi?

Gelelim takılara:


Çok yokmuş asında:)))



Bu soldaki sarı, ailenin en yaşlı üyesi. Epey yaşlı. Hani yıllar önce bir ara bütün bloggerların boynunda idi, ben  nereden aldığımı anımsamıyorum. Hani e-bay yoluyla uzak doğudan bile gelmiş olabilir. Öyle bir durum vardı bir dönem. Bu kolye ile kafayı sıyırmıştı herkes. Yanındaki ufaklık ise 5 liraya bir İstiklal Caddesi pasajından geldi:)




Gümüş kolyeyi babacığım Bozcaada'dan getirdi:) Büyük yüzüğü sanırsam İstiklal caddesinden almıştım, Six'den olabilir. Bershka da olabilir. Küpeler ise küpe takmadığımı bilmeyen birinin hediyesi. Ayol kulaklarım delik bile değil:)))




Bu en yenisi, geçenlerde Lady Charlotte ile Koton'dan aldık, pek şık ve güzel bir kolye. Seviyorum:)




Bunlar da Bershka olmalı, İstiklal Caddesine her çıktığımızda uğradığımız ve ekseriyetle baykuşlu kolye bulduğumuz dükkan:) Saatli olan pek havalı. Krem rengi olan ise çok tontik, en sık taktığım o sanırım.

Böylece hep beraber yaşayıp gidiyorduk:)

Siz de seviyor musunuz baykuşları?


xo xo

12 yorum:

  1. Bi' tane bilem baykuşlu aksesuarım yok :)
    Severim ama hiç denk gelmedi alayım.
    Meselam benim bıyıklı aksesuarım da yok, ortalık bıyıktan kasıp kavrulurken ben nerede taş, doğal taş, incik-boncuk varsa onları aldım :)
    Senin minnaklar çok sevimliymiş :)
    Delinin aklına sopa düşürmemişsindir işşallaaa, göreceğiz etkisini önümüzdeki günnerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de bıyıklı şeylerim yok, zaten bıyık bi tek Freddie Mercury'de sevdiğim bir şeydir:) Baykuşları çok sevdiğim için moda olsun olmasın bulduğumu kaparım. Ama moda olunca daha kolay bulunuyor tabii:)
      Baykuş etkisini görmek istiyorum cankuşum:)))

      Sil
  2. Cook seviyorum bazen alice i baykusa benzettigim oluyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o yuvarlacık toparlacık kafa, o minnak kulaklar, o mahsun gözler:))) minik baykuşum benim:)

      Sil
  3. ben it ve pisi seviyorum; adada buna martı ekledim, yakında naberrr handan diyecek martılar, onu bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de itoş ve kedi seviyorum, hatta sokaklarda gördüğüm bütün kedilere "ay naber, ne güzel şeysin sen" diye sulanıyorum ama ekseri ciddiye alıp cevap vermiyorlar:)

      Sil
  4. Ayyy bayıldım bu yazıya Aslı, içim açıldı:)
    Bende-bende-bendeee çok seviyorum ve benimde bir sürü Baykuş yavrularım var:))
    Benim çocukluğumun geçtiği evimizin bahçesinin bir ucunda kuytu bir oda vardı orayı Baykuşlar sahiplenip yuva yapmıştı, onlarla büyüdüğüm için çocukluğumdan başlayan bir sevgi var bende Baykuşlara karşı. Odamda da bir raf var üzeri baykuş dolu,ama o zararsız yavrucuklardan korkan! ablam onlara rahat vermiyor benim ardımı gördüğü an hepsini kutuların içine kapatıp özgürlüklerini kısıtlıyor:)
    Kolyelerinde çok güzelmiş, evet o saatli olan gerçekten pek havalı duruyor, hemen bende bulayım öyle bir kolye :)
    Bende küpe takmayı sevmem ve kulaklarım delik değil,aynı gün doğduğumuz için mi bu kadar çok ortak huylarımız var acaba merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek baykuşlar! çok isterdim görmek o kocaman gözlerini ve minicik yavruları:)
      Ablan neden korkuyor acaba, belki kuytulukta saldırdı mı yoksam baykuş anne ablana yavruları korumak için? ama kutulara tıkmasın şirinleri:)
      çok ilginç ama hiç merakım olmadı küpe takmaya:) ben 2 abiyle büyüdüğüm için öyle sanıyordum, ablayla büyüyünce de oluyormuş demek:)

      Sil
  5. bundan sonra nerde baykuş görsem aklıma sen geliceksin :D

    YanıtlaSil
  6. oha hepsi çok güzel. zevkine "saygılar yenge" diyorum, ayrıntılı ve saygıdeğer bi zevk maşallah. kedi resmini kesmen çok akıllıca olmuş,hani bi işe yaramayan ama güzel olan şeyler var ya, atmaya kıyamadığımız. onları anımsattı.
    kolyelerden ilk üçüm babanın hediyesi, bershka'dan aldığın ve koton'dan aldığın. biblolardan da en çok bakırına bittim, oldum olası bakır-yeşil uyumuna tapınmışımdır.
    not: kulakların nasıl delik olmaz, nasıl kadınsın sen!!! daha güzel ve ıcık cıcık olmak için acını çekecek, sonra bunları bir bir sevgilinin burnundan getireceksin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedi resmini hayatta çöpe atamazdım, Selçuk Demirel'in bir çizim kitabını almıştım yıllar evvel. Bayılıyorum onun kedilerine:)

      yaa bilemedim işte o kulak hadisesini, belki saraydan kalma , kapalıçarşı'nın derinliklerinde satılan, kraliçe elizabeth'e layık antika elmas küpelerim olsaydı deldirirdim ama niyeyse heves etmedim hiç:)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.