7 Eylül 2013 Cumartesi

Bodrum : Tekne Gezisi & Bodrum Kalesi

Bodrum'daki son günümüzde, tatillerin olmazsa olmazı, tekne gezisine katılmaya karar verdik. ETS Tur tekne turu kişi başı 60 lira, sizi alıp Gümbet'e götürüyorlar, tekneye oradan biniyorsunuz. Biz de Bodrum'un içinde adım başı rastladığınız tekne turlarından birine katılalım dedik. Kişi başı 30 lira idi bu turlar. Tekneler de hemen Halikarnas'ın önünden kalkıyor.





Ertesi sabah Halikarnas'a giderek Maradona'nın tekne turunu bulduk. O kadar güzel guletler içinde ceviz kabuğu kadar bir gemicikti bizimki:)) Havlularımızı serdik, ceviz kabuğumuz Bodrum'un yeşillerle çevrili lacivert  sularında yol almaya başladı sallana sallana. Sonra da korkunç bir müzik kulaklarımızı patlatırcasına çalmaya başladı. Efendim, insancıklar müzik istiyormuş. Kafanıza sıçayım sizin müzik isteyenler, o laciverdin ve yeşilin tadını çıkarsanıza mallar!. Ankara'nın bağları, eğer niyetin ciddiyse gel babamdan iste beni niyetin dalgaysa abim öpsün seni gibi evlere şenlik zurnalı türküler çaldıkça yanımızda oturan güneş yüzü görmemiş Ankaralı tombul teyzeler de göbek atmaya başlayınca "hah" dedim. "Behzat Ç'nin pavyonuna döndü gemi"




Tekne bizi önce Karaada'ya götürdü. Burada mağara varmış, ılık su varmış, girişi 6 liraymış falan filan. Kleopatra gelip burada çamur banyosu yapıyormuş, yersen:) Girmedim tabii, mis gibi deniz dururken.



Limandan ayrılıp adanın etrafında dolanmaya başladık. Denizin rengi büyüleyiciydi. İnanamadım gerçekten, bir sürü fotoğraf çektim.





Gerçek mi buuuu????





Adanın arkasında Poyraz burnu Akvaryum koyuna demir attık. Burada habire girip çıktım denize, yeter deyip üşüyüp tekneye çıkıyordum, sonra ısınınca dayanamayıp tekrar atlıyordum. Muhteşem, kumluk, enfes bir koydu burası.









Sonra birkaç koy daha gezdik. Yavaş yavaş güneş alçaldı. O derin lacivert sularda güneş ışığı eridi adeta. Evlere şenlik Ankara türküleri eşliğinde bu harikulade manzaraya veda ettik maalesef.




Perşembe günü otelden çıkışımızı yaptık. Uçağımız taa geceyarısı idi. Önce gidip Mendirek kafede oturduk bir saat. Çay kahve içtik, dondurma yedik. Sonra Bodrum Kalesi'ne girdik.




Kaleyi, 1406'dan 1523'e kadar süren yüz seneden uzun dönemde efsanevi St Jean Şövalyeleri inşa etmiş. Kuleleri, zindanları, şahane sergileri ile saatler boyu zevkle gezebileceğiniz bir müze Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi. Biz tam 4 saat gezdik. Her yere tırmandık, indik, girdik çıktık.










Vaktimiz bol olduğu için yoruldukça tarihi duvarların dibindeki gölgelik banklarda oturduk.
Dinlendik, keyif yaptık. Yavaş yavaş tepelere doğru çıktıkça, güzeller güzeli Bodrum manzarası kendini gözler önüne seriyordu.











Canım annem





Kaleden çıktığımızda akşam olmuştu. Marina boyunca yürüdük, Bodrum'un güzelliklerinden biri de deniz kenarında kaldırımları süsleyen bir sürü heykel. İstanbul'da yok böyle tatlı heykeller.

Aşk

Ahahahah

Kurbağacık

Dalgıç


Marinanın ucunda Sünger Pizza'ya oturduk. Anneme veda ziyafeti güzel bir yemek ısmarlamak istemiştim:)  Biralarımızı tokuşturup saatlerdir gezmekten ağrıyan ayacıklarımızı dinlendirdik:)

Akdeniz Salata

Mantar

Klasik karışık pizza

Dönüşte annemin içinden geldi, aşağıdaki fotoğrafı çekti:



Bizi havaalanına götürecek servise binmeden önce son saatlerimizde bir banka oturup denizi izleyerek Bodrum'a sessizce veda ettik. Bodrum da en güzel gün batımı ile bize güle güle gidin dedi, tekrar gelin.



8 yorum:

  1. behzat ç. pavyonu ha!:)))))) sen çok yaşa emi

    YanıtlaSil
  2. Sen paylaştıkça benim Bodrum damarım kabarıyor valla :) Yaz bitiyor demeyip kaçıvericem neredeyse :) Akvaryum koyu bir harika ama değil miii? Bu arada ben o kleopatra'nın mağarasına girmiştim. Bir çamur var içeride, böyle sürüyorsun güzellşiyorsun filan. Vallahi o kadar sürdüm hiç birşey değişmedi. Dedim demek ki olabileceğim bu kadarmış, kasmaya gerek yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç kaç:) Eylülde oralar ne güzel olur kimbilir. korkunç kalabalık da gitmiş olur.
      Ahahahah Kleopatra bizim sahillere ne kadar çok uğramış, bi de Marmaris'te Sedir adası var idi, orada güneşlenirmiş bizimki filan:)

      Sil
  3. Bodrum yazıların harika :)tekne gezileri çok güzel olsa da bu şarkı türkü olayı maalesef sinir bozucu oluyor. İşin eğlencesini, teknede göbek atmakta arayan zihniyeti anlamak ne mümkün.

    YanıtlaSil
  4. bodrum çok güzel bir yer çok seviyorum. bu yıl ulaşım sorununu da çözdüm sonunda sizlere tavsiyem http://www.bodrumtransferonline.com bodrum transfer çözümünde arkadaşlar çok iyi bodrum havaalanı transfer de hiç sorun yok. :)

    YanıtlaSil
  5. Bilmem kaç nesildir bir Bodrum'lu olarak o kadar güzel anlatmışsın ki bu yorumu gururlanarak yazıyorum.O eşsiz Bodrum manzarasında rakı kadehlerini tokuşturmanın zevkini şuana kadar bana hiç bir şey vermemiştir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'a gitmeyince tatil yapmış saymıyorum kendimi, insana tatili, denizi, yeşilin ve lacivert suların güzelliğini hissettiren bir yer Bodrum.

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.