12 Şubat 2014 Çarşamba

Haydarabad Nizamının Elmasları

Ne güzel bir roman başlığı olurdu bu! Üstelik de gerçek bir hikaye. Hindistan'ın Haydarabad eyaletinin yöneticisi, dünyanın en zengin hükümranlıklarından biri. Bir Osmanlı sultanı bile vaktiyle Haydarabad Nizamı'nın oğluyla evlenip prenses olmuş. İşte bundan neredeyse 70 sene evvel; Birleşik Krallik'ın veliaht prensesi Elizabeth, Yonanlı sevgilisi Philip ile evlenirken; Haydarabad Nizamı dillere destan bir hediye vermiş prensese.

Muhteşem bir elmas gerdanlık, tiara ve broş seti:



destur deyin, ağzım yüzüm yamuldu! :




Elizabeth, kraliçe olup yaşlandığında bile bu kolyeyi takmaya devam etmiş. Rivayete göre tiarayı parçalayıp başka bir taç yapmış kendine. Artık o kendi bileceği iş. Koskoca kraliçe, sümükleriyle oynayacak değil a! Elmaslarla, yakutlarla oynuyor işte! Neyse.






Nihayet, Haydarabad Nizamının paha biçilmez elmas kolyesi, kraliçenin kırışık ve belki de kahverengi yaşlılık lekeleri ile kaplı göğsünden kurtulup, Türkan Şoray'ın şahane gerdanında olamasa bile, genç bir düşesin boynunda  parlamış.





Kıııız! Boyun posun devrilmesin! O saçların hali nedir annem? İnsan o elmas gerdanlıktan utanır da bir topuz neyim yaptırır! Bu özensiz saç ne mana yani canım? Çok kızdım valla!




Boynuna bir sanat eseri takmışsın, ne diye gizliyorsun saçınla? Ayol ben Zara'dan kıytırık bi statement necklace alınca nasıl takayım diye eşeleniyorum. Açsana göğsünü bağrını, elalem  üvey büyük-kaynananın taktığın tarihi elmasları görsün de çatır çatır çatlasın! Yok anam yok! Her şeyi benim düşünmem gerekiyor.

İşte böyle dostlar. Dün gece Kraliçe, meşhur kolyesini Kate'e ödünç vermişti. Kate parıldadı resmen katıldığı galada. Ama o saçlar yok mu, elime dolayasım geldi bu sefer.


Beğendiniz mi elmas kolyeyi?

xo xo

8 yorum:

  1. kraliçenin uzun etek giyeceksin uyarısı gerçek oldu galiba :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani birkaç kere eteği havaya uçup götü göründü diye uyarı gelmiş midir bilemem:))) Nisan ayında bunlar Avustralya-Yeni Zelanda'ya monarşiyi sevdirme turuna çıkacaklar ya, o zaman göreceğiz, etek diz boyu oldu mu:)

      Sil
  2. O gerdanlığı tek kişinin takması zinhar haram, kraliyet kuyumcusuna parçalatıp en büyük parçası sana olmak üzere Real Fiesta takipçilerine paylaştırsa monarşi mi biter yani, cık cık cık. Ben sadece bir yüzük isterim, onu da kendim için istiyorsam namerdim, geline vericem :)
    Ayrıca bu gerdanlık bu prensese birkaç beden büyük gelmiş, onu takmaya yayla gibi gerdan ister bacım, çıkar kız çabuk şunu, yüzölçümü uygun olan taksın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Şoray gerdanı gibi gerdan lazım o kolyeye di mi Leylakım? Yazılarımla Britanya monarşisine yapmış olduğum katkılardan ötürü bir elmas yüzük ile taltif edilmeye ben de hayır demezdim valla:) ayyhh kraliçe, bi yüzük ver bee:)))

      Sil
  3. yok şekerim tam da senin istediğini yapmamak o elmasları göze sokmamak hatta bu hareketle kaynanaya da ayar vermek için yapılmış bir bilinçli öne çıkarmama eylemi bu. yoksa bu kıza çok zeki bunu mu bilmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy kraliçeye ayar vermek mi, zorla mı taktırdılar, bana vereydi ben seve seve takardım:)))) Kate sade bi kadın, onu hiç böyle şakır şakır göremedik. o yüzden belki parıltıları saklama ihtiyacı duymuştur:)

      zenginin malının züğürdün çenesini yorması da tam olarak böyle bişey herhalde Handaniko:))))

      Sil
  4. Ne kadar paha biçilmez olursa olsun, avize taşı kadar olunca pırlanta ya da elmas, bana çok kaba geliyor. İhtiyar kadınlar anca o ağır pırlantalarla kendilerine baktırtdıklarından, genç bir kadının ihtiyacı yok bence. Kraliçe daha iyi taşıyor, Kate'de emanet gibi durmuş:))) Bu takıları bana verseler, hemen satar, parasını da bankaya koyarım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prenses Diana Kate'den çok gençti ama şakır şukur takıp takıştırıyordu,, çok da yakışıyordu ona. Belki de kişiyle alakalıdır. Kate sonuçta köylü, Diana Kraliçe'den bile daha İngiliz, en eski sülaleden gelme idi. Bilemedim, ama ben baştan aşağı yılbaşı ağacı gibi donatırdım kendimi o mücevherler elimin altında olsa. görgüsüzlük işte:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.