5 Mayıs 2014 Pazartesi

Tüy Topağı

Geçen hafta Kediş hasta oldu arkadaşlar.

Pazartesi akşamı eve geldim, annem kedi bugün hiç mama yemedi diye haber verdi. Allah allah, oburcuk aç mı duruyor diye merak ederken, Kediş hanım  GOLLUM GOLLUM GOLLUM diye öğürmeye başlamasın mı? Aaaa, kedi kusuyor demeye kalmadı, halının üstüne löp diye bir kıl topağı kustu yavrum. Üzerine de beyaz köpüksü birşey çıkarttı. Eğer pek merak etmesem kesin gülerdim, o çıkarttığı seslere inanmazsınız dostlar:))


Salı günü veterineri aradım, o da kıl kusması normaldir dedi. Aman rahatladım, rahat rahat eve geldim ki, bizimki hala mama yememiş. O akşam da kustu yavrucak, üstelik yine halıya. Herhalde kıl topaklarını çıkartıp rahatlayana kadar kusacak diye düşündüm. Ama su bile içmemesinden dolayı da endişelenmeye başladım. Çarşamba olduğunda hala hiç mama yememişti Kedicik. Tabii yine doktoru aradım, hemen getir dedi. Alahtan ertesi gün 1 Mayıs ve tatil idi. Sabahtan görüşmek üzere randevulaştık.


Muşmula gibi yatarken

Ben de kendimce plan program yapmıştım, 1 Mayıs'ta evde yatarım, mısr patlatıp götümü yayıp yatarım diye hayaller kurmuştum. Mısırlarım bile hazırdı 2 günler önceden. Ulan! Halıcının da o gün geleceği tutmasın mı? Meğersem annem evvelsi hafta sipariş vermiş, benim odamla, oturma odasının halısını değiştirecekmiş. (Halılar 15-20 yıllık ve hem benim hem eski kedilerin kusmuk izleri ile dolu idi) . Kısaca 1 Mayıs'ta evde epeyce çalışacaktım. Mısırlar totomda patlamıştı resmen!

Nihayet sabırsızlıkla beklediğim gün doğdu, erkenden kalktım, doktoru aradım, kliniğe gitmek için. Heyhat! acil bir hastaya gitmesi gerektiğinden doktorcuğum taa öğlen klinikte olacaktı. O esnada halıcılar gelmişti. Odalar ayağa kalktı, bunlar eski halıyı kesip yenisini döşemeye başladılar. Allahtan biz birşey yapmadık, misal koltuğu kaldırıp hop masanın üstüne koyuyorlar, o köşe bitince koltuğu indirip bu sefer karşı tarafı döşüyorlardı.

Sonunda doktor kliniğe geldi, ben de yavrumu sepetine tıktığım gibi Bebek'e koştum. Doktorcuğum önce poposuna derece sokup ateşini ölçtü yavrumun, sonra karnını muayene etti, en son ağzına baktı.

Kediş'in dişi çürümüş!

Bu fotoyu yeni çekmiştim, gerçekten çürük diş ayan beyan ortada!

Kedi bizim gibi tüküremediği için, midesindeki kıl tüy benzeri şeyleri kusarak atıyormuş. Çürük diş midesinde asit yapmış, o asit yüzünden kusmakta imiş. Tabii yaşın da etkisi var. Midesinde gastrit gibi asit oluşmuş, o köpükler ondanmış. Sonra doktor bir sürü iğne yaptı Kediş'e, asit için sanırım. Bir de sakinleştirici yaptı, ama komple uyutmadı, fazla uyuşturucu vermek istemiyormuş. Sonra ben patişlerinden tuttum, doktor da çatır çutur asılıp çürük dişleri çekti. Ay bakmadım artık, kendim korkarım dişçiden... Küçücük kedimin minnacık dişleri çekilirken bir fena oldum tabii. Doktor temizledi iyice çürükleri. İş bittiğinde baktım ki, bizimkinin dili dışarıda, azıcık bayılmış:(

Sepetine geri koyduğumuzda ayılmıştı Kediş hanım Doktor reçete yazdı, bir antibiyotik şurup, bir de midesindeki asit için hap. 10 gün içecekmiş bunları. Doktor gidip nöbetçi eczane bulmamı, ilaçları alıp ertesi gün içirmeye başlamamı istiyordu.

Kediyi alıp eve geldim, iğnelerin etkisi ile biraz daha köpük kustu, sonra aygın baygın yattı aşama kadar kuzucuk.


Dişini çektirdikten sonra:(
Ev hala ayaktaydı, kediyi sepetinde kendinden geçmiş vaziyete anneme bırakıp Ortaköy'e gittim. Şurubunu, hapını aldım yavrunun, dönüşte de eve kadar yürüdüm. Eve gelince yeni serilmiş halıları süpürüp kaldırdığım eşyaları geri indirdim. Akşam olduğunda "yarın işe gitsem de dinlensem" diyordum ciddi ciddi!  Her yanım ağrıyarak yatıp uyudum.

Ertesi günü Kediş mama yemeye başladı. O günden beri kusma da yok. İçtiği şurup yüzünden ağzı kuru balık gibi değil de çilek gibi kokuyor:)) Keyfi yerine gelip güçlenince, Pazar günü beraber "Star Wars Günü"nü bile kutladık.



Kedi-One Kenobi


Eat it or not! Nothing else matters:)))))

Kedimi çok seviyorum, tek dileğim uzun yıllar sağlıkla benimle beraber olsun. Onun hapır hupur mama yemesi artık benim için en güzel manzara:)

İşte böylece kedili hayatımıza devam ediyor idik:)

xo xo

14 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Aslıcım, acil şifalar diliyorum. Allah uzun ömür versin Bebişe. Ne kadar masum ve acizler , ''şuram ağrıyor, ben hastayım'' diyemiyorlar:( Tanrı bütün hayvanları korusun, özellikle bizim gibi gelişmemiş ülkelerde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Allahtan doktorum iyi, çok güveniyorum. Bugüne dek yanlış teşhisi olmadı. Dişi çekince iyileşti Kediş hanım:))

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Pek mahzun fotoğrafları var üzüldüm haline.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay o doktordan döndüğümüz zamanki hali pek acıklıydı. Şimdi yine neşesi yerinde çok şükür:))

      Sil
  3. canım ya, çok tatlı cidden fotoğraflarda. geçmiş olsun benden de, ama neyse ki basit bir şeymiş, yani diş çektirmek basit değil tabii de, öyle kötü bir hastalık değilmiş neyse ki. judycim kedin kaç yaşında? bir de çürük dişleri çekilince şimdi oralar dişsiz mi kaldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Çavlancığım. Kedim 10 yaşında var. Tam doğumgününü bilmiyoruz, bize sokaktan gelip ekendiliğinden ve yerleşti, o zaman yetişkindi. Doktor da 10 vardır diyor. Dişler gitti, oralar da boş kaldı ama hala kuru mama ve balık yiyebiliyor lüp lüp çok şükür:)

      Sil
  4. Çok tatlıymış maşallah. :) Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. :D

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun. Derdini anlatamayan bir canlının bi yerinin acıması insanın içini kıyıyor, neyse ki çarçabuk atlatmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Bu hafta antibiyotik şurup ve mide hapı içiriyoruz. Onlar da bitince tam atlatacak:)

      Sil
  6. Ay o anları/günleri tekrar yaşadım :S
    Gollum, gollum :)))
    Ama, -ŞÜKÜRTler olsun ki- şimdi turp gibi, zıpkın gibi, fişşek gibi Kediş Osman'ımız :))))
    Çok datlu nan o! :))) Yirim! :)))
    Geçmiş-gitmiş olsun. Bi' daha hiç ağrı-acı yaşamasın kuzucuk.
    Dinimiz Amin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinimiz amin ne demek? AHAHAHAHAH:)))
      çok şükürt Kediş kızım dipçik gibi ve yeni maceralarla karşımızda idi:))

      Sil
  7. Ahahahahaha :)))
    Gece gece güldürdün yine beni canım :)
    Şükürtler olsun ki böyle can-canım-cananım arkadaşlarım var :)

    Şimdi de, ''Şükürt ne demek'' demesinner? ahahahahaha

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.