17 Mayıs 2015 Pazar

Fated To Love You (2014)

Fated To Love You, 20 bölümlük bir romantik komedi dizisi, ya da şöleni diyebilirim. Benim de izlediğim ilk Kore dizisi oluyor kendisi. Malum, ülkemizde ve dünyada böyle bir Kore dizisi salgını var, ben de mikrobu kaptım. Kore uzmanı arkadaşım, Sittirela'cığım sağolsun, diziyi bana o önerdi. Tabii benim uykuyu boş verip sabahlara kadar izleyerek tek bir hafta sonunda diziyi bitireceğimi tahmin edememişti. Ne yapayım çok sevdim Fated To Love You dizisini:)


Dizimizin kahramanları; kimya devi şirketlerin sahibi, köklü bir sülalenin son erkek evladı olduğu için aile tarafından evlenip üremesi için habire baskı gören Lee Gun ile; 

Jang Hyuk, Lee Gun rolünde


küçük bir adadan Seul'e çalışmaya gelmiş, kendi halinde, kimseye hayır diyemeyen, utangaç Kim Mi Young

Jang Na Ra, Kim Mi Young rolünde


Dizimiz bir reklam çekimi ile başlıyor. Güzel manken, reklama konu olan şampuanı beğenmeyince çekim duruyor, herkes şaşkın derken bir kahkaha duyuluyor ve genç bir adam sete dalıp artistik hareketlerle saçlarını yıkıyor. Bu adam, Jangin kimyasallarının patronu, Jeonju klanının 22 kuşaktan 9. oğlu Lee Gun'ın ta kendisi! Lee Gun, ürünü ile, mirası ile gurur duyuyor. Dolayısı ile şampuanı beğenmeyen mankeni oracıkta kovup reklam filmini kendi çekiyor, sonra da ardına bakmadan, herkesi etkileyen pek karakteristik kahkahaları ile setten ayrılıyor.

Koreli adamlar böyle, illa döşü kıllı olsun diyorsanız sizi Adanalı dizisine alalım:))))

Pervasız ve cüretkar Lee Gun, şirketi çok iyi yönetmesine rağmen evlenip çocuk yapması için klandan sürekli baskı görmekte. Nihayet, New York'ta çalışan balerin sevgilisi Se Ra'nın Kore'ye döneceğini klana bildiriyor ve Se Ra'ya evlilik teklif etmek için Macau'da bir tatil planlıyor.


Salyangoz kahramanımız:)

Kim Mi Young, bir hukuk ofisinde asistan gibi çalışıyor. Herkese sürekli kahve getiriyor, patronun özel işlerine koşturmaktan gocunmuyor. O adeta bir post-it kız, kullanışlı ama iş bitince buruşturulup çöpe atılan bir post-it. Mi Young, şirket çekilişinde Macau tatili kazanınca başına geleceklerden habersiz tatile gidiyor.

Kahramanlarımız Macau'da bir takım komploların kurbanı olup bir geceyi beraber geçiriyorlar ve Mi Young hamile kalıyor. Babaannesi Lee Gun'ı evlenmeye zorlayınca ikilinin müşterek hayatları da başlamış oluyor. 

Lee Gun (Jang Hyuk) ve Kim Mi Young (Jang Na Ra)


Dizimizin özellikle ilk 10 bölümü feci derecede eğlenceli ve romantik. Başroldeki Jang Hyuk bir harika. Lee Gun'ın çılgın kahkahalarını, sert görünüşü altında iyi kalpliliğini mükemmel yansıtıyor. Kendisi dişlek bir adam, tabii bir Freddie Mercury haşmetinde değil ama hafif dişlek işte:) Bu özelliğini de Lee Gun'ın o unutulmaz kahkahasında çok iyi kullanmış . Komedi duygusu çok başarılı, fiziksel komik sahnelerde de kendini salak durumuna koymaktan da hiç çekinmemiş, bayıldım adama! Kesinlikle dizinin lokomotifi:)

Lee Gun'ın çılgın kahkahaları

Lee Gun işini bilir:)

Lee Gun kahkahası:)

hafif dişlek:)

Jang Na Ra ise Kim Mi Young rolünde mükemmel. Zaten ufacık tefecik bir kız. Yüzü kaşık kadar, gözleri iri iri, minik dudakları da kiraz gibi olunca, Kim Mi Young ile gülüyor ve onunla ağlıyorsunuz. (Ben bazı bölümlerde ağladım diziyi izlerken) . Tabii arada "yeter kızım eziklenme bu kadar" diye sarsmak istiyorsunuz omuzlarından tutup ama o kadar tatlı bir konuşması var ve o denli sevimli ki pek kıyamıyor insan:)








Dizide sevdiğim o kadar şey var ki hangi birini anlatsam bilemedim. En başta komployu kurup bizimkilerin başını yakan Hamo Hamo ikilisi dizi boyunca biz güldürüyorlar:)

hamo hamooo

Lee Gun'ın sekreteri Tak, aynı şekilde, özellikle dizimizin drama kısmı ağırlaştığında komedi unsurunu devam ettiriyor.


Sekreter Tak :)

Dizide saçma sapan kötü karakter olmamasını da çok sevdim. Yani bu tarz filmlerde veya dizilerde, esas adamın eski sevgilisi manasızca kötü olur ya, bu kötü kadınların ev yakanından çocuk düşürtenine neler gördük :)) Bu dizide eski sevgili Se Ra, gayet normal tepkiler veriyor :)  Sonra Lee Gun'ın üvey annesi de kötücül bir tip gibi ara sıra komplolar kursa da, komik sevimli bir hali var. 


Lee Gun'ın babaannesi ile Mi Young'ın annesi de dizinin eğlenceli unsurlarından. Kafaları attı mı Lee Gun'ı pataklamaktan çekinmemeleri ile gönlümüzü kazanıyorlar.


hahahahah adam süper gülüyor!


Fated To Love You, aşık olmanın heyecanını, ilk aşkın coşkunu pek tatlı anlatan harika bir dizi. "Hadi öpsene kızı!", "kızım, yumul şu adama!" diye tezahürat yaparak seyredebilirsiniz benim gibi. Dizi birer saatlik 20 bölümden oluşuyor. Bizim diziler gibi bir bölüm saatlerce, hikaye de yıllar boyu sürmediği için gönül rahatlığıyla öneriyorum. 



xo xo


10 yorum:

  1. Gözyaşlarımı tutamadım Judy ha haaa :) Welcome to the jungle baby. Kore dizisi yorumu görmek beni pek bir mutlu etti. Daha iflah olmazsın benden söylemesi :) Bu diziyi bende izledim. Kill me, Heal me şu an devam ettiğim dizi. Mayıs ayı boyunca beni sevindiren tek olay bu oldu iyi mi? Durumum çok vahim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de Korezede oldum, daha da iyileşemem. Man From The Stars dizisine başşadım. Ayrıca Jang Hyuk'un filmlerini izliyorum sıradan:)))) Hyukie oldum çıktım eyvah eyvah:))))) Sanırım ileride bolca Kore dizisi/filmi yazısı olacak blogda:))

      Sil
  2. Acizane dizi önerilerim olabilir baştan uyarayım :)
    Man From The Starsdizisini geçen yıl izlemiştim iyi seçim. Kore dizisine bulaşmış biri olarak söylemeliyim ki, klasikleri es geçme!!!
    Rooftop Prince, Protect the Boss, Personel Taste gibi dizileri de izle bence. (İzlememişsen tabi)
    Bu ara çok güzel yeni diziler devam etmekte. Bu yılın dizilerinden biride Pinocchio onu da yeni izledim tavsiye ederim :)
    Sustur beni lütfeeennn.....

    YanıtlaSil
  3. Hamo hamooo :)))
    Bence sen sus ruhdağı...
    Kızı bu işe ben bulaştırdım, ben tavsiye veririm! :)))
    Kujum, sana ilk günün sonunda "velkım tu dı kılab" demiştim de mi? :D heh ondan işte...
    Hyukie olmuşmuş da... unutma: Jang'ın yeri -ilk aşkın olaraktan- hep ayrı olacak kalbinde ama daha ona gelinceye kadar kimler var kimler :)))
    Öh-höm! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay Ajumma kavgasına dönüşmeden susuyom :P

      Sil
    2. Ayy daha benim öğreneceğim çok şey var unniii'ler :)))

      Sil
  4. Aslı bu şaka mı, ben de sana bugün yarın önerecektim izle diye. Ben bir aydır Fated to Love You ile yatıp kalkıyorum. Yaklaşık 40 kere seyrettim. Bir asya dizisine kendimi bu kadar kaptıracağıma inanmazdım. Diziye öldüm, bittim. Hem komik, hem romantik hem de sexy olmasıyla 3’ü bir arada tadını yakalamış, çok başarılı bir yapım. Aslında bir Japon mangasından 2008 yılında Taiwanlılar ilk defa çekmiş. Onu izledim ama çok beğenmedim. Jang Hyuk ve Jang Na Ra aslında iyi bilinen bir ikili. 12 yıl önce Success of a Bright Girl diye bir dizi çekmişler ve öyle tanınmışlar. Ben onu da izledim. Jang Na Ra Kim Mi Young’ı oynamıyor, yaşıyor resmen. Sayısız film izledim. Bu kızın suratındaki masumiyet ve mimikler hiçbir oyuncuda yok. Kızı bağrıma basasım var, bayıldım şirin karaktere. Jang Na Ra Çin’de de çok tanınan bir oyuncuymuş hatta üniversitede oyunculuk dersleri veren bir hocaymış aynı zamanda. Kendisi 18 Mart doğumlu bir balık kadını Jang Hyuk taş gibi bir adam, saçları olağanüstü, vücut 10 numara 5 yıldız önceden şarkıcıymış. Zaten dizide karaoke yaptıkları sahnede videodaki sarışın kendisi) Ne yazık ki gerçek hayatta evli. Bu ikisinin elektriği ve kimyası olağanüstü. Zaten bu diziden sonra farklı türlerde tekrar beraber oynayacaklarını belirtmişler. Making of fated to love you videolarını izle, adamın kadına bakışları ikisi arasında arkadaşlığın ötesinde bir ilişkileri olduğunu gösteriyor. Beden dilleri acayip, sürekli birbirlerine dokunuyorlar, inanamadım. Mr.Tak ‘a da bayılıyorum, muhteşem oynamış , karakter de süper yani. Dizinin müziklerini de indirdim. Bu dizi beni benden aldı arkadaş, sabaha kadar yazarım) Snail couple rocks!

    Bu arada eğer zevkime bir parça güveniyorsan sırasıyla şu dizileri seyret, satisfaction is guaranteed
    Coffee Prince, Japon yapımı Hana Yori Dango, Rich Man Poor Woman. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahahaahh yahu nasıl güldüm senin yorumunu görünce, acayip hoşuma gitti. Coldmarch da Korezede çıktı vay anasını diyorum :) ve bu konuda da zevklerimiz tuttu bakar mısın:)))

      Aahh ahhh ben de making of videoları izldim tabii, sonra Yütüp'teki Hyukie videolarının alayını izlemeye çalıştım. 1 diziyle Korezede ve de Hyukie oldum canım yaa, ben de kendime ehayret ettim:)

      Dizinin orijinalini izlesem mi diye düşünmüştüm, sen beğenmemişsin, o halde hiç gerek yok. Hyukie ile Jang Na Ra'nın o ilk dizilerini bi baktım ama görüntü kalitesi çok düşüktü, izlemedim. O dizinin efsane reyting rekorları kırdığını okudum ama belki Hyukie külliyatını devirirken sonlara doğru izlerim.

      Ayy dizinin müzikleri dedin iyi ki, yazıda bahsetmemişim:( Şarkılar çok güzeldi, Hani her öpüşme sahnesinde çalan bi şarkı var, Destiny Sonata, ben en çok onu sevdim. Hatta şartlı refleks oluştu yemin ediyorum, şarkıyı duyunca ağzım sulanıyor, ne yapayım :))

      Ben şu anda Man From The Stars dizisini izliyorum, onun da yazısını yazacağım bitince. Sonra da It's Love That's OK dizisini izleyeceğim, Sittirella'cığım sağolsun bana izleme programı yapıyor :) Tabii ben arada Hyulkie'nin filmlerinden attırıyorum. Diğer dizilerini de izlemek istiyorum. Ama işte hep arada dönüp gelip Fated To Love You'dan sevdiğim kısımları tekrar izliyorum. Elimde değil, gerçekten çarpıldım bu diziye:)

      Çoook teşekkürler öneriler için, öptümmmm:)

      Sil
    2. Aslıcım Jangs ikilisinin yakın zamanda birlikte oynadıkları Old Goodbye diye ilginç bir festival filmi var , ben ona da el attım. Görüntüsü iyi olmasa da Success of a Bright Girl güzel bir dizi, hatta Jang Na Ra orada Kim Mi Young'ın aksine brainfucker good girl rolünde, allahım ne çene, susmuyor hiç:)) Dizi çekildiğinde 21 yaşındaymış ve utandığı için öpüşme sahnesi çekilmemiş, sonradan pişman olduğunu belirtmiş:)) seyret eğlenceli ve hareketli bir dizi. Fated to Love You kanımca efsane bir dizi olup klasikler arasına şimdiden girdi bile, umarım bu ikiliyi aynı kalitede başka yapımlarda da izleriz. Ben de diziyi o kadar çok seyrettim ki sınavına bile girerim:) Hiç bir sahnesi sıkmıyor, keşke bir 20 bölüm daha çekselerdi.Kızın yediği iğrenç kokan balığı bile araştırdım , o balığın böbrek ve sidik torbası olmadığından ürik asit hayvanın derisinden atılıyormuş ve bu yüzden sidik gibi kokuyormuş:)) Bu diziyi sevmek de benim kaderimmiş:) Bu arada Jang Hyuk'a rakip bir Japon var ki, o da fena arkadaşım. Oguri Shun diye cool ötesi bir Japon kardeşimiz var, 1.84 boyunda !! , bayılacaksın. Rich Man Poor woman'ı lütfen izle, muhteşem bir dizi,saygıyla eğiliyorum önünde, böyle bir şey yok ! Coffe Prince de doğallığı ve samimiyetiyle apayrı bir yerde, Korede yaşamakla ilgili çok şey öğreniyorsun. Hana Yori Dango da ultra bir dizi Aslı, Kore versiyonu (Boys Over Flowers) da var, ama ben Japonlarınkine bayıldım. Unutmamak gerekir ki, Kore dizileri de dahil olmak üzere bu dizilerin hepsi Japon mangalarından çekiliyor, dolayısıyla şampiyon belli, ikinci Kore:)) Ben de öptüm canım:)

      Sil
  5. diziyi izledim bitirdim ilk izleyişimde aceleye geldi sonra bir iki sahnesine döndüm baktım sonra kendimi tekrar izlerken buldum :) sonradan daha çok etkiledi beni dizi zaten bende böyle bir problem var izliyorum baştan sonra ay şurasına bir daha bakayım derken tekrar izliyorum ama ikinci izleyişlerimde hep daha çok etkileniyorum eğer dizi tavsiyesi isteyen varsa my mister ve its a thats ok,eskilerden coffee prince,personal taste,the heirs favorilerimdir.gentlements dignity de iyidir.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.