21 Eylül 2015 Pazartesi

Layers of Fear (2015)

Geçenlerde Steam'i açtığımda erken erişimde bir oyun dikkatimi çekmişti, Layers of Fear isminde bir korku-gerilim oyunu idi bu. Oynasam mı diye düşünürken Kediler ve Kitaplar'ın "çok güzel, mutlaka oynayın" tavsiyesini görünce artık 1 dakika bile düşünmeye gerek yok dedim ve 18 TL'ye Steam'den oyunu indirdim.



Neyse efendim oyun indi, açtım. Kara bir ekran. Sonra oynadığım karakter yani ressam eve geldi. İçeri girdik. Ev bomboş, dışarıda yağmur fırtına... Evde dolanmaya başladık. İşte adventure oyunlardan alışkın olduğum üzere her çekmeceyi, dolabı açıyorum bakıyorum ama bu öyle bir oyun değil. Amaç eşya toplamak değil. Sağda solda okuduğum ufak ufak notlarla ilerlemeye başladı oyun, ressamın atölyesine girmek için çalışma odasında anahtarı bulmak gerekiyordu. Üst kata çıktım. Ama evin her tarafı meşhur tablolarla bezeli, huzursuz müzik, fırtına sesi, camlara vuran ağaç dalı gölgeleri ile olağanüstü bir atmosfere sahipti. Ve incecik, buz gibi bir kıymık gibi, hep tuhaf bir his var evde.

Sonra ufak ufak olaylar başladı, ben de "Aaahhhh", "Ananı bacınıı", "Allahhhhh" diye heyecanlanmaya başladım. Hiç anlatıp da keyif kaçırmayacağım korkmayın. Sadece şunu diyebilirim, oyunda öyle ne bileyim Bio Shock'daki gibi lönk diye köşeden çıkan zombileri öldürmüyorsunuz ya da ceplerinize bir sürü eşya doldurup tuhaf bulmacalar çözmüyorsunuz. Oda oda evi dolaşıyorsunuz ama bir noktada benim tüylerim havaya bir dikildi, dört saat inmedi. Bağıra bağıra oynadım desem yeridir, "yeteeerr artık dayanamayacağımmm" diye inledim ama devam ettim. Bir kapı daha açtım, bir köşeyi daha döndüm. Felaknasfelaknasfelaknas diye korka korka arkama dönüp baktım.

Oyun baştan sona olağanüstü bir atmosfer yaratıyor ve sizi bununla geriyor. Başınız dönüyor, inanamıyorsunuz. Ama devam etmekten kendinizi alamıyorsunuz.

Çok korkuç ve çok güzel bir oyun bu. Mutlaka oynayın!

Ekran görüntüleri Steam'den:












2 yorum:

  1. ben çok çığlık attım valla, özellikle ışıkları kapatıp kulaklıkla oynayınca insanın yüreğine iniyor. devamı ne zaman gelecek acaba? kendimi tam iyice kaptırmıştım ki bitiverdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çavlancım ben de ışıkları kapattım ama kulaklıkla oynamadım, bir de kediyi yanıma aldım:) Oyun bittikten sonra da 1 saat komik kedi videoları izledim kendime gelmek için:))) Ben bir kaç kere korkudan ölüp ölüp dirildim oyunda. O karısının hayaleti mi ne onu görünce mesela. Oyunun normal akışı mı sence?

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.