11 Haziran 2016 Cumartesi

Kate Alert : Kraliçe 2.Elizabeth'in Resmi Doğumgünü Kutlamaları

Kraliyet sevicileri için pek şenlikli bir hafta sonu geçirdik sevgili izleyiciler. Böyle de yazınca biraz sapık gibi oldu ama neyse artık :))

Hafta sonundan önce, Perşembe akşamı, Düşes Kate maviler içinde bir rüya gibi, SportsAid vakfinın gecesine katıldı. Roland Mouret imzalı tuvaleti, saçları ve modern Cartier küpeleri ile tam bir prenses gibiydi Kate. Çok beğendim.



Saçının boyu posu pek yerindeydi Kate'in.






Kate'in zayıflıktan ölür hali de gözden kaçmadı.



Kraliçe 2.Elizabeth'in resmi doğum günü kutlamaları ise Cuma sabahı St Paul katedralinde yapılan şükran duası ile başladı. Dua dediysem Canterbury Başpiskoposu konuşma yaptı, BBC yarışma birincisi bir delikanlı da piyano resitali verdi. Katedral kraliyet ailesinin yakın, uzak cümle akrabaları ile dolup taştı.

Doğum günü kızı pırıltılı sarı bir kıyafet giymiş, göğsüne de kafam kadar bir broş takmıştı. Bu elmasları ataları Afrika ve Hindistan'ı sömürerek, yakıp yıkarak, halkı öldürerek elde etmişti, biliyorsunuz.



Kate ise rahmetli Prenses Diana'nın gözde modacısı Catherine Walker'ın hazırladığı bebe mavisi kıyafeti ile çok hoştu, yine çok beğendim.



Kate iki yanında prenslerle katedrale gelmişti, Harry ile yine pek gülüp eğlendikleri gözlerden kaçmadı. 










Cumartesi günü de meşhur Trooping The Colour töreni vardı. Binlerce insan kraliçenin 90. yaş gününü kutlamak için Londra sokaklarını doldurmuştu. Kraliçe teyze evlere şenlik fosforlu yemyeşil kıyafeti ile saraydan çıktığında herkesin gözü kamaştı.





Ay tam bir Kermit yeşiliydi, gözümü alamıyorum.



Kraliçe'nin askeri birlikleri denetlediği pek gösterişli törenden sonra, kraliyet ailesi arabalarla Buckingham Sarayına döndüler. Yol kenarına dizilmiş halk da deli gibi tezahürat yaptı bunlara.

Kate her zamanki gibi sarsak düşes Camilla ve çitlembik prens Harry ile aynı arabayı paylaştı.



Kate geçen sene Prenses Charlotte'ın vaftiz töreninde giydiği Alexander McQueen tasarımı kıyafeti giymişti. Şapkası ise yepyeni ve harikaydı. İri inci küpeleri, yandan toplanmış saçları ile harikulade şık, güzel ve zarifti Kate'cik. Ayyy bayıldım!




Çitlenbik prens Harry

William ise İrlandalı Muhafızların Albayı sıfatıyla, at üstünde "bearskin" şapkası ve üniformasıyla Kraliçe'nin arabasına eşlik ediyordu. Galler Prensi Charles ve Kraliçe'nin tek kızı Prenses Anne de, at üstünde Kraliçe'nin yanındalardı.


Prens Charles, Prens William, Prenses Anne



Ayy şu York prensesleri Beatrice ve Eugenie'den bahsetmesem olmaz. Hatırlarsanız William ile Kate'in düğününde kafasına klozet kapağı takmıştı bu Beatrice, bu sefer de tepesine oturttuğu minnak bir portakal kabuğu ile törene katılmış. Bu kızlar rüküş geldi rüküş gidecekler valla. Royal olmak da bir yere kadar.


York prensesleri Beatrice ve Eugenie

Yollar süslenmiş, millet yolların kenarını doldurmuş töreni izliyor, askeri birlikler top atışları yapıyor, bando mızıka durmadan çalıyor.. Pek debdebeli, renkli ve cümbüşlü bir geçit töreni idi gerçekten. İhtiyar kraliçeyi çok seviyordu İngiliz halkı.




Geçit töreninin ardından Londra sokaklarını dolduran halk akın akın Buckingham Sarayına ilerledi ve meydanı doldurdular. Amaçları balkona çıkacak olan aileyi görmekti tabii.


Kalabalık derken abartmıyorum:)


Ve nihayet balkonun kapıları açıldığında beklenen an gelmiş, küçük prenses Charlotte, annesinin kucağında ilk balkon sefasına çıkmış idi dostlar. Müthiş sevimli bir oğlan olan prens George ise artık kucakta değil ayakta duruyor, balkonun kenarından halka el bile sallıyordu.


Cambridge ailesi ve Kermit Kraliçe


Allahım çok sevimli bu ovlan


William, Kate ve çocuklar

Charlotte'ın çıkmasına çok sevinmiştim, 2 saat boyunca töreni izlemeye değmişti doğrusu.



Böylece mevsimin en önemli kraliyet olayını da atlatmış olduk dostlar. Artık Kraliçe yazı geçirmek için İskoçya'daki sevgili Balmoral şatosuna çekilecek. Kate de Anmer Hall'a kapanır, daha Eylül'e kadar görmeyebiliriz. Eh, bakalım:)

Beğendiniz mi Kate'i ?

xo xo

4 yorum:

  1. Kate'i değil seni beğendim ben, bu yazılarınla beni çok eğlendiriyorsun. Yalnız o yeşil ne kardeşim, gözüm kamaştı bakamadım. Iskartaya çıkmış kumaşları kraliyet ailesine kakalıyorlar galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah ben de çok eğleniyorum yazarken,bunlra ağzıma geleni saydırmak çok hoşuma gidiyor valla :)) ben çok şaşırdım kraliçe teyzenin yeşiline, nasıl caaart yeşil, hiç böyle bir renk giymemişti önceden:)

      Sil
  2. çocuklar çok tatlı ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oğlan çok bitirim bir şeye benziyor. kızı henüz anlamadık bakaım :)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.