9 Haziran 2018 Cumartesi

Kate'in Muhteşem Dönüşü

Bugün Londra'da kraliyet takvimindeki en önemli tören düzenlendi sevgili seyirciler: Trooping the Colour, yani kraliçenin resmi doğum günü kutlama töreni. Elizabeth'in doğum günü aslında Nisan ayında idi, hatta teyzem için konser düzenlenmişti o gece. Ama askeri birliklerin şehirde resmi geçit yaptığı törensel kutlama geleneklere göre yazın düzenleniyor. Kendi havalarına güvenemediklerinden olsa gerek.

Biricik güzel düşesimiz Kate ise evlendiğinden beri hiç aksatmadan bu törene katılmakta. Kocası at sırtında Kraliçe'nin arabasına eşlik ederken Kate de üvey kaynanası kamış kafa Camilla ile kraliçenin arkasındaki arabadan köylüleri selamlıyor her sene.

Bu sene de gelenek bozulmadı ve Düşes Catherine, harika bir şapka takarak iki numaralı arabaya kuruldu.

Cornwall Düşesi ile Cambridge Düşesi

Kate kabarık kolları, kare yakası ile çok şık mavi bir elbise giymişti. Kıyafeti Alexander McQueen modaevinden Sarah Burton hazırlamıştı. Yani Kate'in meşhur gelinliğinin tasarımcısı. Camilla ise kamış kafasına her zamanki gibi şehirdeki en büyük şapkayı bulup takmıştı.

En öndeki arabada tabii doğum günü kızı gidiyordu. Kocişi yanında yoktu, yazık kız, iki gün önce ölmüş haberi yok diye diye adama nazar mı ettik acep?

Kraliçe 2.Elizabeth

Üçüncü arabada ise Prens Harry ile çiçeği burnunda zevcesi gelgöt Meghan geçite katılıyorlardı. Bunların arabasına bir de moruk Düklerden birini oturtmuşlar. O yüzden elele oturup cici kuku gezemediler, oh olsun. Meghan epey sade giyinmişti gene, kıyafetini Carolina Herrera hazırlamış. O düğmeler, o yaka, beni alıp Seksenli yıllara götürdü bir anda.

Sussex Dükü ve Düşesi

Askeri birlikler Kraliçe şerefine büyük bir geçit töreni yaptılar. Yol kenarına dizilen köylüler de büyük bir zevkle, ne güzeldir İngilizlik diye diye töreni seyrettiler.



Törenden sonra saraya dönünce önce bir posta balkona çıktılar köylüler iyice bunları görsün diye. Meghan hadsizlik etmeyip önem sırasındaki yerine uygun olarak arkada durdu. Aferim kızım, sen geleceğin hiçbir şeyi değilsin, geleceğin Galler Prensesi ve Kraliçesi Kate'mizin hep iki adım geride durmaya dikkat et böyle.

Cambridge Düşesi, Sussex Düşesi

Camilla, Kate, Meghan, Harry, Peter Philips, Autumn Philips ve kızları.

Daha sonra önde Kraliçe, arkada bütün Tellioğulları yani kraliyet ailesi sürü sepet bir kere daha balkona çıktılar. William ile Kate tabii çocukları da getirmişlerdi ve William'ın kuzeni Peter Philips'in iki ufak kızıyla bizim çocuklar çok iyi anlaşıyorlardı gördüğümüz kadarıyla. Çocuklar pek eğlenerek Buckingham Sarayının tepesinde gösteri yapan uçakları izlediler. Kate ve William en önde evlatları ile boy gösterirken Harry ile gelgöt Meghan'ın en arkada Camilla'nın şapkasının kenarından uçakları izlemeye çalıştığı görüldü.

Kraliyet Ailesi

Meghan yüzüğünü gösterecek diye ne yapacağını şaşırdı

Küçük Prenses Charlotte töreni izlerken kafasını balkona çarpınca birkaç saniye ağladı. Kate hemen kucağına alıp susturdu yavrusunu.

Ağlama minik prenses

Geleceğin kralı küçük prens George ise pek içine kapanık olduğu halde insan kalabalığına rağmen balkonda eğlenmeyi başardı.

Charlotte, kuzen Savannah, George

Günün en ilginç karesi ise, ulusal marşı söylerken kuzen Savannah'ın George'un ağzını kapatması idi. Kıııız, güdümlü anne terliği geliyor şimdi, George kral olacak kızım, nasıl hareketler bunlar, çok ayıp. Kesin annesi törenden sonra etlerini çimcirmiştir bu kızçenin.

Savannah ve George

Balkonda çocuklar olunca ortam şenlendi ne güzel, gudubet saraylılar yerine çocukların samimi neşesini izlemiş olduk. Komik hareketleri bana kuzenlerimle oynayarak büyüdüğüm o güzel yılları anımsattı.

Bir töreni de böylece geçirmiş olduk. Ben Kate'i çok beğendim, siz de beğendiniz mi?

xo xo


9 yorum:

  1. "Kamış kafa Camilla" ve "Gelgöt Meghan" tanımlamaları beni çok güldürdü. Kate herzamanki gibi şık ve zarif. Sıkıntılı bir dönem yaşadığım bu günlerde beni güldürdüğünüz için çok teşekkür ederim. Küçük Prens Louis'in vaftizi ile Prenses Eugenie'nin düğünü ile ilgili yazılarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaylıklar dilerim. İnşallah daha ferah günlerde bol bol güleriz.

      Sil
  2. Kız "gelgöt" ne demek, Allah canını almasın, hahaha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok eskiden Selahattin Duman'ın komikli bir yazısında okumuştum, bunca sene bekledim, kısmet Meghan'a çıktı. Kızcağızın beli yok, adeta beton kalıp, ben de ona layık gördüm:)

      Sil
  3. Kamis kafa Camilla ya bayildim.Londra oldugum hale torenden haberim olmadi ama koylulerin arasina da girmek istemezdim ben onun yarina hackllney deki boroadway market e gidip gelgot Meghan ile Harry nin pastasini yapan Violet in cake shopunda cake ve kahve keyfi yaptim. Ama oyle guzel anlatmissiniz ki bayildim. Kate mize laf yok. Ayrica prince philip in bugun 97 inci dogum gunu 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yapmışsınız, afiyet olsun :) Prens Philip'in doğum günü kutlu olsun. Yakışıklı adamdı, ne yazık ki çocukları dişlek ingilzlere benzedi :(

      Sil
  4. Slm Aslı,

    Bunlar artık commoner'larla evlendiği için kraliyet öldü bence, diana 'yı sevmezdim tam bir drama queen'di, sürekli kocasına ağlar, kraliçeyi suçlar, hayatı acıklı brezilya dizisi gibiydi kadının ama meghan hiç olmadı ya ! nasıl da sırıtıyor aralarında, 3. sınıf tv oyuncusu düşes mi oldu şimdi, kaldı ki benim için kate bile royalty değil:)meghan zaten yarı zenci, tarlalarda kölelik yapan atalarının intikamını aldı herhalde, rezil de bir ailesi var, tam bir dysfunctional family, düğünü de , gelinliği de tam bir fiyaskoydu, bu kıyafetiyle de real housewife of Atlanta hatunlarına benziyor. Londra'da yaşasam tenezzül edip de başımı çevirip bakmam bunlara.

    YanıtlaSil
  5. Amazing photos and wedding!
    I`m your new subscriber in GFC
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

    YanıtlaSil
  6. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to search out any person with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that's wanted on the web, someone with somewhat originality. helpful job for bringing one thing new to the web! casino play

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.