16 Ekim 2006 Pazartesi

for my happy ending...

uguldayan sert ruzgarin , gri gokyuzunun ve dusen cig taneciklerinin anisinda Miss Jane Eyre bir kayalik bilinmezinin ortasinda bir sabah gozlerini acar. nerededir , neden burdadir sorgulamaz.
yurur sadece yurur hani unutmak istercesine yuzunu kayalara carparcasina sadece yurur yuzu gozlerine gozleri saclarina karistirmistir oylesine bedbaht haldedir ki....
st john un onu baska bir kayalikta bulmasina kadar aradan kac gun gecer bilinmez.
ve sonra gunler sonra bilmedigi bir evde hayata yeniden gozlerini acar.
iki kiz ve bir adam etrafinda onun uyanisini merakla beklemektedir.
uyandiginda herkes ona birsuru sey sorar jane ise bir sey hatirlamadigini soyler , oysa hayati kesik kesik te olsa gozlerinin onune gelip gelip gitmektedir.
ah rochester! seni unutmaya calismak kolay midir?
jane eyre bulundugu bu koyde kiz okulunun ogretmeni olur.
aradan bir yil gecer. jane gunduz duslerinde ve gece duslerinde hep rochesteri gormektedir.
o kotu olayin gecesinde yataginda agladiktan sonra rochesterin yanina gitmis , saattlerce opusup koklastiktan sonra odasina gitme ayagiyla evden uzaklasmistir. (fakat bu bolumler dizide gosterilmedi.bunlari jane'in boluk porcuk hayallerini biraraya getirip biz anliyoruz)
aradan tam bir koca yil gecmistir. st john ve iki kiz kardesi jane'in kuzenleri cikar. st john jane evlenip onunla amerikaya gelmesini teklif eder. bu arada jane'e amcasindan yirmibin pound para kalir. jane'in bu yeni okulda yillik maasinin otuz pound oldugunu dusunursek bu buyuk bir paradir. jane parayi dorde bolup kuzenlerine verir.
para ne ise yarar ki rochesterlan yiyip icemedikten sonra degil mi sayin seyirciler?
jane bir sabah erkenden kalkip thornfielde dogru yola koyulur. sonra o en sevdigi thornfielde giden yolun basinda yine arabadan iner. biraz yuruyup yakinlasinca farkederki sato yanmistir.
iyice yurur ve satoya dogru yaklasir. bu sure esnasinda da satoda o yokken neler oldugunu gorur: rochesterin karisi jane'in gelinligini yakip evin ortasinda birakinca butun ev yanmaya baslar. kadin catiya cikip kendine ordan asagiya atar ve olur rochester bu esnada onu kurtarmaya calismaktadir.
nihayet jane butun yolu yuruyup satonun onune geldiginde birdenbire kapi acilir.
rochester disari cikar ve kim var orda der? kim var der ve anlamsizca bosluga bakar ve jane farkeder ki rochester artik gorememektedir.
nihayet miss jane eyre ve rochester kavusmustur. aradan bir yil gecmistir , her ikisi de acilar cekmis , rochester defoluya cikmistir fakat kavusmuslardir.
en sonunda happy ending sahnesi olarak jane iki bebesesi , sir rochester , hizmetcileri ,kopekleri ve mrs jane rochester' in kardesleriylen akdeniz villasinin bahcesinde bir fotograf karesi olarak hayata katilarlar.
hepimize hayatta mutlu sonlar diliyorum , jane canim kardesim seni cok seviyorum ama rochesteri daha cok :)

1 yorum:

  1. ulan o jaaaayynnn kaltağı acık poundlardan bize de vereydi ya ahaahaha yerdik Paris'te ayol! Bu arada görüyorsunuz, herşeyin sonu sepet, Roçester bilem defolu oldu oyy oyyy oyyyy

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.