9 Temmuz 2007 Pazartesi

Howl'un Yürüyen Şatosu

Miyazaki usta serisine son süret devam ediyoruz sayın seyirciler. Bu hafta izlediğim anime Howl'un Yürüyen Şatosu, yine büyüleyici, sihir, macera, eğlence dolu bir anime idi.



Kahramanımız Sophie şapkacı dükkanında çalışan kendi halinde bir genç kız iken, fettan bir cadı Sophie'ye kadim bir büyü yaparak yaşlanmasına sebep oldu. Sophie bu büyüden kurtulmak için büyücü Howl'un harikulade yürüyen şatosuna gidip burada temizlikçi olarak yaşamaya başladı. Howl'un yardımcı oğlanı Markl ile arkadaş olan Sophie Howl'a da aşık olmaktan geri kalmadı ama yaşlı kadın halinden kurtulmak için minik ateş şeytanıni serbest bırakmak zorunda idi. Bu küçük aileye bizzat Sophie'yi büyüleyen yaşlı cadı, sihirli bir korkuluk ve sevimli minik bir köpek de eklenince seyredin siz cümbüşü. Sonunda da ultra hiper mutlu son. Vallahi bir renk ve hayal aleminde kendimi kaybettim bunu izlerken. Ellerin dert görmesin Miyazaki baba.

2 yorum:

  1. bunu seyretmiştim ben de. çok eğlenceliydi hakkaten. miyazaki ustamızdır, bir numaradır..Sen to Chihiro no Kamikakushi de süperdi. zaten seyretmişsindir..
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. İşte bir o eksik, bir de Komşum Totoroooo :) Şimdi en çok bunları, sonra da Full Metal Alchemist'i izlemek istiyorum :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.