16 Ocak 2008 Çarşamba

Jane, Jane canım kardeşim

İşte bu akşam spora tekrar başlamak üzere şirketimizin hemen karşısındaki Perpa'nın tepesindeki Perpa Sport Center'a gittik sayın seyirciler. Sport Center cartlamış, kapı duvar, kapanmış koskoca spor salonu. Tabii körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz, hemen oralardan kaçıp bir kafede moka kahveye gömüldük püüahahaha.


Kahveciden çıkıp eve gitmeden D&R'a uğramış idik ve bir de ne göreyim??? JANE EYRE dvd'si, hani BBC'de 2006'da yayınlanan son Jane Eyre uyarlaması. Ne enteresan değil mi buralarda dvd'sinin çıkması, kendimi bir an Harrod's'tan dvd alır hissettim.


İşte şimdi de izliyorum da, gayet gereksiz bir uyarlama olduğu kanısındayım, Jane rolünü de pek çirkin, ördek gibi bir kıza vermişler. Böyle ağzına bir tane çakıp çenesini dağıtıp baştan dikmek istiyor insan. İnanın bu nip tuck şöleninden sonra epey hoş bir kız olacaktır. Ayrıca diziye kitapla uzaktan yakından alakası olmayan bir takım eklentiler yapmışlar , götten sallamanın güzel bir örneği de diyebiliriz.



Fakat bu dizinin tadına varmak için, canım Lady Charlotte'un 2006'da London'dan canlı yayınla bildirdiği muhteşem bölüm yorumlarını okumak gerek :



http://www.realfiesta.com/blog/archive/2006_10_01_archive.htm




Benim favori Rochesterim ise hala Timothy Dalton, oyy oyyy


2 yorum:

  1. Toby Stephens The Tenant of Wildfell Hall 'da iyi oynamıştı.Ancak Rochester rolünde kötü bir performans sergiliyor.Dizinin tek ilgi çekici yanı daha erotik öpüşme sahnelerine sahip olması.Onun dışında tam bir fiyasko.Sizlere itv nin 2007 ''A Room with a View''
    adaptasyonunu seyretmenizi tavsiye ederim.Hüzünlü ve gerçekçi bir sonla bitmesine rağmen ben çok beğendim.Özellikle dizinin müzikleri çok güzel,ses inanılmaz temiz.Bunun dışında BBC'nin 2006 Dracula ve Wide Sargasso Sea dramaları seyredilebilir yapımlar arasında.2008 yılında BBC Sense and Sensebility yi yeniden yorumluyor.Senaristi Andrew Davies olan herşeyi seyrederim ben.İyi seyirler:)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada asıl bahsetmek istediğim dizi BBC'nin 2004 yapımı
    North and South.Daniela Denby-Ashe ve Richard Armitage başrolde oynuyor.Sanki Pride and Prejudice'in koyu gri ve soğuk bir benzeri ama çok iyi adapte edilmiş bir dizi.Kitabını da okumuştum ,dizisi daha güzel.Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.