30 Kasım 2010 Salı

Ezel 2. Sezon 11. Bölüm : İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ

Keşke Ezel ilk sezonda bitseymiş dostlar. İlk sezonu sanki baştan aşağı planlayıp iyice çalışarak hazırlamışlar, bütün parçalar birbirini tutuyor. İkinci sezona hiç hazırlanmamışlar, hiçbir şey birbirini tutmuyor, o yüzden biz de ekran karşısında aptal yerine konduğumuzu hissediyoruz. Sekiz karakterinin diziye eklenmesi de buna dahil.

Dün akşamki bölümde Ramiz ile Kenan'ın gençliklerini anlatan geriye dönüş sahnelerinde 1973 yılına gelmişlerdi. Gazinoda Hayratlı hala Ramiz'i bitirmeye çalışıyordu. Ana! Dur bir dakika, daha önce o lunaparklı bölümde, 1971 yılına bir flashback koymuşlardı, Kenan Hayratlı'yı vuruyordu. Aman sene 1973 olmuş hayratlı zombiye dönüşmüş ortalarda dolanıyor. Bu nedir? özensizliğin dik alası.



EZEL 44.BÖLÜM SPOILER

İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ




Bölüm Azad'ın Dayı'ya Charles Dickens'ın  İki Şehrin Hikayesi'ni okumasıyla başladı. Dayı daha önceden okumuş bu kitabı ama "insan değiştikçe, kitap da değişiyor" . Bölüm boyunca da bu kitaptan alıntılar dinledik Dayı'nın ağzından. Cengiz ile Ezel'in farklı yerlerde varolma savaşını anlatan bu bölümde doğrusu alıntıları çok uygun seçmişler.

Cengiz, Kenan Birkan'ın dünyasına girmeye çalışıyor idi, Eyşan'la grantuvalet giyinip Kenan'ın kokoş partisine kaıldılar.


Ezel, Dayı'nın eski dünyasına girmeye çalışıyordu. Eski moruk gazinocu kralların yanına gitti, bunlar bi diskoda çöreklenmişler, kemik Cemil, Küçük Ali (cüce), çift tabancalı Erbil, bi de ağır abi sakalıı, unuttum adı neydi. Abiler Ezel'e gazinoların ellerinden alındığını anlattı, "elimizi o işten çektirdiler, kumarhaneleri aldılar" dediler. Alan da Yusuf Eğir imiş. Sonra "senin bu masada yerin yok, adın yok" deyip kışkışladılar Ezel'i.

Partide Kenan, Cengiz'i biriyle tanıştırdı "Yusuf Eğir" Kenan'la Yusuf'un çok büyük, çok gizli bir projeleri varmış. Cengiz'i bu projede kullanacaklarmış.

Ezel ile Ali mekanın kapısı önünde bekleyip Kemik'i aldılar, Dayı'ya getirdiler. Meğersem Kemik abinin 2 milyon borcu varmış, borca karşılık tükkanını istiyormuşlar. Proje için. Bu işin hakemi de Yusuf Eğir imiş. Ezel'le Ali; Kemik'den anahtarı aldılar, teftiş etmek için mekana gittiler. Yarı yolda akılları başlarına geldi, adres sormamıştı mallar. Ali "ben çok cool bi çıkış yaptım , sen sorsana " dedi ama Ezel yemedi. Ali gidip sordu adresi, diskonun arka tarafı kumarhaneymiş.

Ali, Tefo, Şebo, Ezel mekanı teftiş ettiler. Ezel kumar oynayıp para kazandı. Sonra eve geldiğinde baktık Ezel'in dairesinde hiç birşey yok, bi notebook var, orada Mert'in ezilme videosunu izleyip duruyor.


1973
Eski flashback'lerde 1971'den 1973'e atladılar. Hayratlı hala hayatta anasını satayım. Ulan hani herifi öldürmüştü Kenoş 1971'de, bu kadar eşşeklik olmaz ya !

Neyse, Ramiz godfather olmuş, millete yaptığı iyiliklerin karşılığında meşhur olmuş, herkes buna hediye getirip veriyor. Bu esnada Selma'yla Kenan, eski Türk filmleri tadında çayırlarda piknik yapıyorlardı. Selma assolist olmuş ama daha meşhur olmak istiyor, gazetelere çıksın, fotoğrafları çekilsin istiyor haspam.

2010
Cengiz, Kenan ve Yusuf ile kahvaltıya gitti. Büyük proje kumarhane projesiymiş, 2015'de kanun çıkacak, bu bölgede kumar serbest olacak, bunlar da Las Vegas kuracaklarmış, zaten yararlı birşey kurmazsınız adi şerefsizler. Hayvan barınağı kursanıza! İşte bu sebepten Yusuf çevreyi dolaşıp bütün kumarhaneleri bertaraf ediyormuş. Tam 49 tane.

1973
Ramiz Kenan'a kızgındı, "Hayratlı yakında patlayacak" dedi. (Ulann hani 1971'de öldürmüştünüz bu adamı ulannn ah ahhh) . "Bizim de parlamamız lazım, o da karı peşinde koşarken olmuyor, ben uğraşıyorum adam vuruyorum" dedi, Kenan bozulunca da "konuş o zaman Selma'yla, ne olduğunuz belli olsun" diye azarladı.  Sonradan Selma bu olayı öğrenince hoşuna gitti Ramiz'in kızması, ulan sen de az değilsin Selma ya neyse ben daha bişey demiyorum. Bir de günümüzde Selma hiç ortalarda görünmüyor, ona da şaşkınım.

2010
Eyşan mahalleye gidip Can ile Mümtaz'ı röntledi uzaktan, ağladı, zırladı. Ezel bunu yakaladı, mahallenin, okulun, o civarın aralarında tarafsız bölge olmasına karar verdiler.

Yusuf 49 mekanın 48'ini kapattırdı, geriye 1 tane Aksaray'daki Kemik'in mekanı kaldı. Ali ile Ezel bu esnada oradaydılar, Tefo'yu çağırdılar.

1973
Selma vitrin gezerken içerden patırtı gürültü geldi, Ramiz çıktı eli kanlı, bir tefeciyi haşat etmiş. Böyle bir konuştular "niye benden kaçıyosun" "sen tehlikelisin" "ne zamandır tehlikeden kaçıyorsun" "arkadaşım aşık olduğundan beri" vs vs.  Gece Selma'nın soyunma odasına çiçekler yağdı, bu sandı ki Ramiz gönderdi, ama Kenan göndermişti tabii. Kenan ilanı aşk etti Selma'ya.

2010
Yusuf'un adamları Kemik'in karşısına oturdular. Ezel de masaya oturdu, "bana bakın" dedi, konuştu. Bu esnada Tefo diskoda havaya ateş açtı, herkes koşuştu, kumarhanedeki Yusuf'un silahlı adamları da çıktılar, sadece masadaki 2 adam kaldı. Ezel sert yaptı, "sahibini ara, gerçek sahibini" dedi. Herif aradı, Küçük Ali! Ama küçük Ali'yi bizim Kerpeten Abi kafakola almış zaten. Küçük Ali "borç ödendi, hesap kapandı" dedi telefonda adama. Kerpeten bıraktı bunu gitti sonra. Kumarhanedeki adamlara Ezel "şehir sizin olsun, burası benim, dokunmayacaksınız" dedi son olarak, adamlar gittiler. Küçük de hemen Yusuf Egir'i aradı. Yusuf'un adamları Küçük'ü aldılar. Yusuf, Cengiz'in eline bir beyzbol sopası verdi ve şehrin kapısına geldiğini, içeri girebilmek için bunu yapması gerektiğini söyledi, ay çok fenaydı, cüce ağlıyor inliyor, Cengiz pata küt girişti, berbat bir andı.

Beriyanda kumarhanede yaşlı dayılar Ezel'e "senin adın neydi" diye sordular "Ezel, Ezel Bayraktar" Böylece adıyla sanıyla masada yer almış oldu Ezel. "Hoşgeldin Ezel" dediler, godfather tadında tören havası esti moruk dayılar arasında.


1973
Selma sahnede "sevemedim Karagözlüm"ü söylüyordu, Ramiz içti, havaya sıktı, olay çıkarttı "istediğimi içerim, delerim, karşı çıkacak var mı?" Sahneye çıktı, o esnada gazeteci biri orada fotoğraf çekiyor şakır şukur. Ramiz Selma'nın kafaya rakı kadehini koydu "sağlam dur"  Selma güldü "sen sağlam vur". Ramiz ateş etti.
Böylece Selma ve Ramiz çarşaf çarşaf bütün gazetelere çıktılar, assolistin cesareti, kabadayının deliliği filan derken basbayağı meşhur oldular.

2010
Duvarlarda alev renkli Ezel graffitileri belirmeye başlamıştı, Dayı'nın öğüdünü dinleyen Ezel yavaş yavaş  parlıyordu.

xo xo


5 yorum:

  1. 1971 yazısını yanlış yaptık deyip , hatalarını kabul edip(özür de dileyip) 1973'e çevirsinler, oturup gene izlerim. ama hayratlı ona rağmen ölmemiş, ölmemiş olsa dahi kenan - ramiz - selma'yla hala yakın durdurursa, o zaman sıçmış demektir.

    YanıtlaSil
  2. o sahnede hayratlı'yı bariz öldürdüler. nabzına filan bakmışlardı. bizim bu kadar kolay farkettiğimiz bir hatayı nasıl gözden kaçırırlar, hiç mi dikkat, özen, kontrol yok. korkarım bu sefer gerçekten sıçtılar. keşke bir açıklama yapsalar. cidden üzüldüm:(

    YanıtlaSil
  3. iyice boku çıktı bence

    YanıtlaSil
  4. of aynen Zoi-kuş
    bu kadar eşşeklik de olmaz.

    YanıtlaSil
  5. Aslıcığım ne güzel yazmışsın gene, ama hakkaten fenalık geldi ayol bu mantık hatalarından offffff...

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.