26 Haziran 2011 Pazar

Bütün gün gezmiştik

Cumartesi bayıltıcı derecede müthiş bir sıcak vardı, oh ne güzel. Lady Charlotte ile Rumeli Caddesi'nin girişinde buluştuk. Öncelikle hedefimiz Midpoint'e inip yemek yemekti. Fakat yolda bir iki tükkana uğramayı ihmal etmedk, hatta minik Pelinsu'ya pembe ve de puantiyeli çok şirin bir elbise aldım, fiyongu bile vardı:)


Aylar önce Nişantaşı'na başka bir gelişimizde nedense Midpoint'i bulamayıp Kırıntı'da oturmuş ve bir zamanlar pek sık geldiğimiz bu mekanın eski püskü, döküntü havasından dolayı hayal kırıklığına uğramıştık. Meğersem biz Midpoint'i daha yukarıda, Beymen Brasserie'nin oralarda hatırladığımız için bulamamışız, restoran aslında epey aşağıda idi.

Neyse bu sefer doğru hatırlayıp serin bir masaya yerleştik, antrikot sipariş ettik. Ben geçen hafta Beyoğlu'ndaki Midpoint'te antrikot yemiştim ve harikaydı. Burada önümüze gelen ise antrikotluktan çıkmış, adeta kağıt gibi biftek olmuş bir yemekti. Etin yanında verilen güzelim biberler fazla haşlanmaktan gevşeyip kendilerinden geçmişlerdi:)) Ne yapalım, etleri yiyip kolayla kendimizi serinlettikten sonra kalkıp Nişantaşı'nda gezmeye başladık.

Milli Reasürans'dan geçip Teşvikiye'deki küçük mağazaları keşfettik. Sonra yukarı çıkıp Zara'yı gezdik. İndirime girmemesi bir yana beğendiğimiz tek bir parça kıyafet bile bulamadık. City's  isimli avm'ye girip Mango'yu da gezdik. Nişantaşı ve İstiklal Caddesi'nde bu tarz merkezler açılmamalı idi  bence, bu bölgeler cadde üstü mağazaları ile varolmalı.

City's'de bunalıp kendimizi dışarı attık ve Saray muhallebicisinde oturup birer Türk kahvesi içtik ohhh. Sonra da dondurma yedik, pek güzeldi. Böylece topladığımız gücümüzle mağaza geze geze Rumeli caddesi boyunca yürüdük. Hatta Nr 39 ayakkabıcısına da uğradık ama kapalıydı maalesef meh. Küçük camekandaki lolipop tadında papuçlara uzaktan bakarak geri döndük.
Osmanbey'e çıkınca Taksim'e geçip birer kahve daha içmeye karar verdik, metroya atlayıp Şişhane'ye gelerek en sevdiğimiz Gloria Jeans'de oturduk. Lady Charlotte yeşil çay içti, bem de Creme Brulee Latte içtim. Uzun süredir menüde olmayan bu favori kahvemin geri dönmesi beni çok mutlu etti, bunu da belirteyim. Böylece caddede kızılderili ekibin müziği, arka masadaki ukela kızla çokbilmiş oğlanın bizi güldüren muhabbetleri eşliğinde günün son saatlerini de burada geçirdik.

Gece olunca yine metroya binip evlere dağıldık dostlar, aman eve geldiğimde ayaklarıma karasular inmişti. Biraz İngiliz Vogue'unu okuyup uyumuşum. Ama bütün gün canım Lady Charlotte ile gezmek en güzel haftasonuydu, haftaya ise kendi mekanımıza geri döner Taksim'de dolanırız yine.

Behzat Ç. sezon finali ile bir haftasonuna daha veda edeceğiz. Rahat bir hafta geçiririz umarım.

xo xo

10 yorum:

  1. zaranın be sezon etekleri zorluyo kuzum
    beli göğüs altında minnak eteklerler beni dev popolu canavara dönüştürüyor. Hemide fosforlu =))
    giden 2-3 kilom geri gelip göbüşüme yerleşti sanırım...
    of of of!
    59'dan 55'e inmek neden bu kadar zor!
    söylendikçe yiyeeim geliyo :)))
    keşke sizle gelseymişim, etin yanından artan biberleri ben yerdim.. kolanızdan da otlanırdım ohh miss.
    gloriada da siyah çay içerdim ya da filtre kahve bilemedim bak şimdi..
    nr 39'un sokağının öbür ucundaki veterinere uğrar bi de köpekleri miniği severdik..

    YanıtlaSil
  2. judy'cim işin ne durumda, memnun musun?

    YanıtlaSil
  3. Judyyy ben de midpoint hastasıyım vallahi ne spariş etsem güzel geliyor hatta kid menüleri bile kocaman menü yahu :)

    YanıtlaSil
  4. efendim ben bir behzat Ç. sever olarak sezon finalinde bazı gizemleri çözemedim yardım almaya geldim , şule behzatın çocuğu muymuş? annesi intihar etmiş o da behzattan intikam almaktadır anladım ama annesi niye intihar etmiş ?

    YanıtlaSil
  5. Euphoric: amanın keşke ben de 59 kilo olaydım da 55'i hayal etse idim:) canım bizimle olmanı çok isterdim, kedişin yeni fötölerini gösterirdim sana:)) sonra da kahvelerimizi tokuştururduk:)

    YanıtlaSil
  6. Çavlancım, evet memnunum canım sanırım ancak alıştım buranın sistemine. Hala masam dolabım vs yok, yolu da zor ama gününde maaş alınca insanın morali düzeliyor:)

    YanıtlaSil
  7. Miaaa eveettt ızgara köfteleri kocaman, barbekü soslu tavuk löplöp, pizzalar ince ve leziz, hele bir de deniz mahsüllü spagetti var ki amanın evlere şenlik idi:)

    YanıtlaSil
  8. sessiz balık: efenim, evet, şule behzat'ın kızıymış. şulenin annesi bu güngör'le evli imiş. Güngör de kısır ya, şule olunca mine'yi evden atmış, kimse barındırmamış mine'yi, o da intihar etmiş. Şule de gerçek babası behzat'tan intikam almayı kafaya koymuş. Hey gidi Ramiz dayı:))

    YanıtlaSil
  9. alışmış olmana çok sevindim :) yol maalesef çözülecek bir mesele değil ama klimadan dolayı hatırlıyorum bir yazında toplantı odasından çok memnun olduğunu yazmıştın o yüzden en azından bu sana özel masa olmaması olayı süper denk gelmiş bence :)

    YanıtlaSil
  10. Çavlancım, evet klima şansım devam ediyor. Diğerleri tıkışık, havasız eski ofiste beraber oturuyorlar. Ben ayrı gayrı ammaaa klimalı odada oturuyorum:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.