11 Haziran 2011 Cumartesi

Laptoplara Mezarda Emeklilik

Bu güzel cumartesi sabahında, beni şeytan dürttü, bilgisayarsızlık başıma vurdu. Gittim evdeki hani gereksiz döküntülerin doldurulduğu odada yıllardır tozlanmakta olan antika pc kasasını, eşşek ölüsü gibi ağır monitörü  kaldırdım, odama taşıdım. Kasanın o kapağı aralık, içinden ölü sinekler dökülüyor düşünün! Neyse, yere dizdim makineleri, kabloları taktım, fareyi sokacak yeri bulamayınca arkasına eğildim kasanın, bu esnada makine termik santral mübarek, gürül gürül çalışmakta...Kafamı uzattım, arkadan hava üfürdü suratıma, gözlerim toz doldu, hayminako. Neyse açıldı bilgisayar, Windows 98 ahahahah, amma velakin fare çalışmıyor, fare çalışsa ben bunu nasıl internete bağlayacağım bilemedim, yenilgiyi kabul edip kapattım makineyi. Ulan ekranda "BİLGİSAYARINIZI KAPATMAYI UNUTMAYINIZ" yazısı çıktı, hatırladınız mı o yazıyı AHAAHAHHA .

Ne yapayım, vazgeçtim, pes ettim, halime gülüp kaldırdım eski mezarlığına makineyi. Aşağıda bir veda yazısı döşediğim takozu açtım bir umutla, yine siyah ekran çıktı. Aklıma abimin "bu makinanın içinde her türlü kurtarma bilgisi var" dediği geldi. Kapadım bir daha açtım, açarken mavi renkli "Access IBM" tuşuna bastım. Kurtarma ve Tamir sayfası çıktı heyyoooo! Bu sayfadan formatı basıp fabrika ayarlarına geri dönderme şıkkını seçtim:))) Aaaaa oldu ayol! İşte yine açıldı ve çalışıyordu has orijinal, herşeyi içinde depolu mükemmel IBM R52 takoz laptopum.



R52'nin emekliliğini iptal ettim, bir süre daha çalışacak yavrucak. Asla da atmam ben bunu, ne sağlam, ne dayanıklı, ne vefakar bir makineymişsin sen canım!

Görüşemediğimiz geçen hafta boyunca geçen akşam kızçelerle Taksim'e çıktım, bu akşam da La Capitana'nın terasında deniz manzaralı keyif yaptık Tarabya'da ... Yarın güzel bir haftasonu yazısı döşenirim artık:))

Yaşasın IBM, yaşasın dünyanın en dayanıklı laptopu:)))

xo xo

8 yorum:

  1. hahaha senin şu laflarına bayılıyorum ya.. ''dinimiz amin, hayminako vs.'' deliii yaaa :)))
    cankız açılmışken kurtar bilgilerini, kopyala başka bi diske..buarada bence sony vaio ;))

    YanıtlaSil
  2. mehmetcan, bilgi yok hiç bu cihazda, hepsini önceden almıştım. bu artık netbook gibi oldu, internet desteği veriyor sadece ahahah. ben de vaio istiyorum, ama bilgi işlemci kardeşler yok asus al, yok samsung al kafamı karıştırdılar. benim yıllardır hayalim vaio almak halbusem:)))

    YanıtlaSil
  3. judyyciimm bu habere bayıldım oleey!!

    umarım benim bu yeni laptobumda çok dayanlıkllı çıkar ya süpermiş! :)

    YanıtlaSil
  4. bir de 'TELEVİZYONUNUZU KAPATMAYI UNUTMAYIN'yazısı vardı:))

    YanıtlaSil
  5. Mia'cım : inşallahhh Miacım, laptopun dayanıklısı makbulmüş, işte bugün ben anladım ki ne kadar çirkin, takoz olursa olsun, laptop sağlamsa herşeye değer:))

    Cepaynası : ahahaha bi de televizyon açılığ kapanırken İstiklal Marşı çalardı:))

    YanıtlaSil
  6. bu ibm gibi uzun yıllar kullanabileceğin bir bilgisayar istiyorsan dell al derim. ikinci olarak da samsung diyorum ama onun dayanıklılığını daha test edemedim. gerçi iki senedir kullanıyorum ve henüz iki aydır kullanıyormuşum gibi geliyor performansına bakınca. bir de samsungların ekranları cok güzel.
    vaio ile duygusal bağın var ama unutma ki fiyat/performans inanılmaz kötü. uzun vadede mutsuz eder seni.

    YanıtlaSil
  7. :) eaauhauheae takoz iyi benzetmeymiş judycim ama bak yarı yolda bırakmamış seni emektar :))

    YanıtlaSil
  8. Janecik : valla Vaio'dan vazgeçmiş bulunmaktayım:)) bir tane HP son model eğlence notebook'u beğendim, onu araştırıyorum canım.

    Unicorn : ahahaha evet tam takoz ama kütük gibi de sağlam çıktı yavrucak:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.