3 Haziran 2012 Pazar

La Capitana ile Mangal Ziyafeti Şöleni

Cumartesi sabahı kahvaltımı yedikten sonra yatağımı tersyüz ederek intik am peşindeki akrep avına çıktım sevgili dostlar. Yatağımın döşeği Seksenli yıllardan kalma: ağır, tıkız, pamuk döşeklerden. Hani eve hallaç çağırırdık, döşeğin pamuklarını attırırdık, sonra pamukları geri doldururduk döşeklere, hah işte ondan. Dolayısıyla eşşek ölüsü gibi ağır namussuz. Ben bir hamle ettim, ııh kaldıramadım. Annem yetişti, güç bela yüklenip döşeği kaldırdık somyanın üzerinden. Sonra ben somyayı kaldırıp karyolann altını bir güzel süpürdüm ama akrep yoktu görünürlerde. En sonunda söylene söylene döşeği geri taşıdık. Annem "takside girip kendine yeni bir yatak alsana" dedi, sonra nefes nefese "ama pamuk yatak daha sağlıklı" diye bildirdi. Nihayet iflahımız kesilerek döşeği somyanın üzerine atınca da "sağlığına sokayım!" buyurdu ahahah:)))


Temizlikten sonra bön bön otururken zırr telefon çaldı (aslında Abba'dan Voulez-Vous çalıyor zil sesim) La Capitana arıyordu ve Tarabya'daki Boğaz manzaralı terasını yıkayıp temizlediğini, sezon açılışı yapacağımızı haber veriyordu. Küçük bir mangal ziyafeti şöleni için bizi davet etti, biz de annemle yazlık kıyafetlerimizi giyip Tarabya'ya doğru yola çıktık.

Lady Charlotte ile yıllar önce Terkos pasajından aldığımız elbisem:)

Evin bahçesinde bizi La Capitana'nın küçük itoşu Rex karşıladı. Schnauzer cinsi, anası babası şecereli, kara kıvırcık tüylü, yumuk patili müthiş bir çocuk Rex. Üstümüze atladı, yaladı öptü, kafasını habire eteğimin altına sokmayaydı iyidi:)) Çok komik sakalları, kahkülleri var; kahküllerin arasından kara böcük sevgi dolu gözleriyle bakıyor minnak. Epey kudurduk beraber, pek tontondu Rex.

Rex pati veriyor

Rex'in sakalları uzun ya, şakır şukur su içtikçe o sakallar hep ıslak, su kovasına bastırılmış vileda fırçası gibi yavrucak:))) En sevdiği yer La Capitana'nın ayakları:)) Gelip lönk diye poposunu Kaptan'ın ayaklarına bırakıyor :))) Rex  daha 1 yaşında değil, belki o yüzden pek heyecanlı, pek oyuncu bir şey. Bayıldım.

Rex:))

La Capitana'ya her ziyaret, tadı damaklara seza bir lezzet şöleni, bir gurme şenliği olarak geçiyor biliyorsunuz. Cumartesi günü de gurme tatlar şelalesinde yıkandık adeta. Ziyafet, La Capitana'nın bahçesinden topladığı güllerle yaptığı nefis renkli, pembe gül şerbeti ile başladı. Ben gül reçeli filan sevmem mesela, kokusundan da hoşlanmam. Ama bu şerbet inanılmaz hafif, iç baymayan kekremsi tadıyla nefis bir serinletici idi. Bayıla bayıla içtik.

İncir reçeli
İkinci olarak Kaptan'ın bahçesindeki ağaçtan topladığı incirlerle yaptığı reçelini tattık. Kavanozda tam 75 tane reçel vardı. Her biri sanki badem ezmesi gibi ağzınızda dağılan, enfes incir kokusu damağınıza dolan, şahane tadıyla, bir parça zümrüt gibi mükemmel incirler; hem gözlere hem damaklara ziyafet çeken cinstendi.

Üçüncü olarak yediğimiz şeyi nasıl anlatacağım bilemiyorum. La Capitana'nın yarattığı bir lezzet. Adını da Hint turşusu koymuş. Binbir çeşit baharat çekirdeği ve baharat tozuyla hazırladığı bir karışım. İçinde karnıbahar, mango, zeytin... anason çekirdeği, anason tozu, kimyon çekirdeği, kimyon tozu, zerdeçal... daha aklıma gelmeyen bir alay malzeme var. İki kere anlattı nasıl yaptığını ama aklımda kalmamış. Enfes bir acı, etin yanında mükemmel yakışıyor. Ben pek acı yemem, bunun içine düştüm, tadı damağınızdan gitmiyor, yedikçe yemek istiyorsunuz.

Hint turşusu

Bu güzelim tadım şenliğinden sonra Fifucan tulumlarını giyip mangalı yaktı:))) Aman üstü kokmasınmış ne bileyim, çok güldük haline:))

Fifucan mangal başında
Fifucan ve güzel kaptanım


Fifucan tavukları, köfteleri pişirip bahçeyi muhteşem kokulara boğarken biz de La Capitana ile fotoğraf çektik. Mangalın başında ağzının suları akan Rex de bize katıldı:))

Judy ve La Capitana 

Judy, La  Capitana, Rex
La Capitana, mangalda kızaran tavukların köftelerin yanına, mantarları da ekleyince ortaya çıkan manzara muhteşem oldu :

Mangal güzelliği

Nihayet etler ve mantarlar pişince, sofraya oturup kendimize bir güzel mangal ziyafeti çektik dostlar,   salatamız, ev yapımı yulaf kepeği ekmeğimiz, patlıcan salatamız ve acılı hint turşumuz sofrayı şenlendirdi. En güzeli de kahkahalarle bezeli güzelim sohbetimiz oldu.

La Capitana'nın yulaf kepeği ekmeği

Patlıcan salatası

Tabaklara gömüldüğümüz an

Minik karınlarımızı doyurduktan sonra artık terasa çıkarak denize karşı kahve keyfi yapma zamanı gelmişti. Kahveler içildi, fallar bakıldı. Kocaman harika bir Haziran mehtabı tepemizde yükselirken; kahkahalarımız aydedeye eşlik etti.



Günün sonunda, La Capitana'nın içinde o meşhur incir reçelinden parçalar bulunan efsane organik keki ile final yaptık.

İnanılmaz renkleriyle Kaptan'ın küpe çiçekleri
La Capitana'nın kocaman tosbağası:))

Ah ne güzel bir gün olmuştu, beraber gülüp eğlenmiştik, mükemmel yemekler yemiş; en tatlı sohbetleri etmiştik. Bahçede bir sürü çiçek, böcek ve hayvanatla birlikte doğayla bütünleşmiştik. Minik prensimiz Ertuğ bize piyano resitali vermişti. Terasın açılışını da yapmıştık:))

İnşallah yazın ilerleyen günlerinde yeni partilerde buluşuruz dostlar:)

xo xo

14 yorum:

  1. Canım benim, dediğin gibi, mönünün en güzel parçası sohbetimizdi... en kötü günümüz böyle olsun inşallah... ayaklarınıza sağlık. Tek eksiğimiz dayımdı... gelsin, çıkarırız acısını ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaptanım biz her zaman koşa koşa geliriz, eksik olma canım benim:)

      Sil
  2. ohh neffiss..
    bayıldım o reçele, o acılı hint işine..
    afiyetler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Nilaycım. ağzına layık idi hepsi gerçekten:)

      Sil
  3. oy oy baktikca icim gitti valla. afiyet bal seker olsun ;)
    birde su akrep ne alaka ya tirstim valla okuyunca, evde akrep beslemeye basladim deme sakin Judycan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok kuzum:) akrep beslemiyorum ama evde bir tane akrep var. 2 kere yatak odamda görüştük kendisiyle. üçüncde neler olacak çok korkuyorum dpğrusu:)))

      Sil
  4. ohhh canım çekti o salatadan özelikle :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de mangal fotoğrafına bakıp bakıp iç geçiriyorum :)))

      Sil
  5. judycim,
    özlemişim yazılarını,
    döşek hikayesinde koptum:))
    şu saatte yiyecekleri görmesem iyiydi,
    bu arada elbisenin bu yılın modası...
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm
      o döşek iflahımızı kesti bildiğin gibi değil:))
      elbiseyi dolabın dibinde buldum, ne iyi etmişim di mi?

      Sil
  6. Aslı naber ?Tanışmıyoruz ama canım yazmak istedi. 5 yıldan sonra keyfi olarak işten çıkarıldım. Moralim çok bozuk:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of olamaz canim ya:(( bana mail yaz istersen. istedigin kadar yazisip konusuruz asli.guruney@gmail.com

      Sil
  7. Judy, Capitana ,Erkan, formunuzla göz kamaştırıyorsunuz yahu, maaşallah hakikaten..Fegat bu yemek muhabbeti bilinç altınızla ilgili bir şeyler söylüyor, aman zemberek kırılmaya(nöbet;The Watchers):)))
    Capitana da artık sofrada sanat yaratmayı kendine hobi edinmiş. Kızım Bekiri de getireydin bahçede yeni dostluklar kurardı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla evet içimizde birer şişko var aslında, napalım boğazlıyız ailecek:))

      o değil de bekir ortalarda yok. kafasına kitapla vurdum sonra suratına flaş patlattım.. lanet olsun deyip gitti mi acep??

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.