28 Kasım 2012 Çarşamba

Kate Alert : Cambridge Ziyareti

Cambridge, Londra'nın kuzeyinde üniversitesi ile meşhur bir şehir. 2011'in Nisan ayında, Kraliçe 2. Elizabeth, uzatmalı sevgilisi Kate ile evlenen torunu Prens William'a "Cambridge Dükü" ünvanını vermişti. Kate'in de Cambridge Düşesi olarak bu sayfalardaki macerası başlamıştı böylece. (Kraliyet ailesinden bir prens evlendiğinde Dük ünvanı alıyor tahttaki kral veya kraliçeden. Dük, prens'den bir basamak yukarıda bir asalet ünvanı, hatta kral'dan hemen sonra gelen en büyük ünvan bu)

Neyse, bizim tiptoplar, ünvanı aldılar; tepe tepe kullanıp sefasını sürdüler ama bir kez olsun ismini taşıdıkları kasabayı ziyaret etmediler.

Nihayet bugün, çok beklenen bu tarihi ziyaret gerçekleşti. Cambridge Dükü ve eşi Düşes, Cambridge kasabasını ziyaret ettiler.

Bizimkileri görmek için yüzlerce, binlerce insan yolları doldurmuş, Will ve Kate trenden inip (bildiğin kuyruğa girip, bilet alıp trene binmiş düdükler) ; kasabaya girdiklerinde çanlar çalmaya başlamış, bir neşe, bir coşku, sevgi seli sormayın.

Bu önemli ziyaret için Düşes Kate çok uçuk pembe kaşmirden, 1000 Poundluk Max Mara palto giymişti ve bence şahane görünüyordu. Bugün Kate'in kıyafetine bayıldım ve dün akşamki hezimeti unuttum dostlar:








Çiftimiz önce belediye sarayının balkonundan halkı selamladı, sonra aşağı inip milletin arasına karıştılar. Herkesle el sıkışıp selamlaştılar. Kendilerine uzatılan bebekleri sevdiler. Şu aşşağıdaki kadın azmetmiş, tam bunların evlenme yıldönümünde doğurmuş bebesini, göbek adını da William koymuş yavrucağın:) kate de oğlanın ayaklarını gıdıklamış:))

Balkonda

köylülerin arasında:))

Bebek William'ın patisini gıdıklarken:))
Gençler evsizlere barınak sağlayan Jimmy's diye bir kurumu, bir okulu ve bir hastaneyi ziyaret ettiler günün ilerleyen saatlerinde.

William, evsizlerin yemeğini ağzına tıkalarken:))

Kate okulda tırnak kontrolü yapıyor

Kate'in hastanedeki halleri bana biraz tatlı prenses Diana'yı anımsattı, zavallıcık:(




Siz de beğendiniz mi dostlar Kate'in halini bugün?

Bir de palto demişken, bu kızın paltolarını çok beğendiğimi söylemeliyim. İnce uzun olduğundan uzun mantolar harika duruyor üzerinde. Çok da güzel paltoları var Kate'in :

Mesela geçen sene Unicef ziyaretinde, geçen hafta ise Galler-Yeni Zelanda rugby maçında giydiği kırmızı LK Bennett palto:


Kırmızı LK Bennett palto

Geçen ay Newcastle ziyaretinde giydiği özel yapım palto :

Özel yapım

Yine geçen ay, bir park açılışında giydiği muhteşem Reiss palto

Reiss



Max Mara kıyafeti beğendiniz mi ? Diğer paltolar nasıl sizce?

xo xo

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bugün de bir alert olacak, bakalım ne giyecek:))

      Sil
  2. Tüm paltolar çok güzel, yakışmış kızımıza ve senin de belirttiğin gibi o Konya yeşili elbise ile yarattığı hezimeti unutturdu bizlere. En üstteki 2 resimde görülen o paçoz teyze kim? O karelere hiç yakışmamış:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paçozun başkanı teyze kim bilemedim:)) cambridge mahallesinin muhtarıdır belki:)) kate'in boydan istediğim gibi bi fotosunu bulamadım, el mahkûm teyze de blogaa teşrif etti:)))

      Sil
  3. kırmızı hariç paltolarına bayıldım ama kırmızıya gıcık oldum :S kemerden sanırım. bu seferde aklıma 80 ler düştü, ahu tuğba, banu alkan falan. ne alaka deme sakın bilemiyecem :)ama onun da modeli çok güzel. sondaki paltoya ayrıca bayıldım ama çoook güzel geldi gözüme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı paltoyu geçen hafta kendi kumaşından kemerle taktı, belki öyle daha çok severdin:)
      Yalnız kırmızı paltolu geçen seneki hali, ne kadar sıska değil mi? Bugünlerde biraz daha kalıplı sanki, hamile mi yoksa diye çok merak ediyorum:))

      Sil
  4. Max Mara güzel hoş da birisi bir atkı örüversin şu kızceğize, belli boynu ensesi üşüyor, ne bulsa dikiyor çeneye kadar. Halbuki bi' şal attırıverse şöyle en kokoşundan, en olmadı buradan bir poşu yollasak? =D

    Reiss favorim oldu bu arada, rengi ve yakası ayrı ayrı pek güzellermiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümmüğüne kadar kapatma modası var herhal, ben orayı kaçırmışım:))

      Reiss'e bayıldımmmmm sus, o rengi o yakası rüya gibi.

      Sil
  5. Manken gibi kiz. Paltolara ragmen bel incecik. Onda gorup heveslenip alsak-imitasyonlarini tabii- bizde kimbilir nasil durur bu modeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palto üzerine kemer takabilen bir tane arkadaşım var, o da kırk kilo filan:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.