1 Aralık 2012 Cumartesi

Rüküş Tartan Eteğim, Neredesin?

Yıllar, yıllar önce; Lady Charlotte Londra'da yaşarken, iki haftalığına yanına gitmiştim. Giderken de Mudo'dan kendime bir tartan etek almıştım:) Küçük aklımla öyle bir bağlantı kurmuştum ne bileyim:) Sonradan eteği bir kaç kere giymiş olabilirim, blogda hakkında yazılar yazmış bile olabilirim. Ama nihayet, kaçınılmaz olarak gardrobun karanlık bir köşesine sürgüne gönderdim eteği.

Ve fakat ama, dün bizim kız eski hazırlık okulunu ziyarete gitti ve giderken Alexander McQueen'den evlere şenlik bir tartan palto-elbise giydi. Kıyafeti o kadar beğendim ki, üstüste üçüncü Kate Alert yazımı yazmaya karar verdim. Halbuki kızçeler buluşması ve yediğim güzel şeyler ile yağmurda çektiğim fotoğraflar gibi birikmiş başka konularımız var benim canımdan çok sevdiğim izleyenlerim:)







Bu görüntüler aklıma Prenses Diana'nın Galler'deki ekoseli hallerini getirdi :(





Efendime söyliyeyim; Kate bu okulda 9 sene okumuş. Hokey takım kaptanı, yüzme birincisi, uzun atlama rekortmeni olmuş falan filan. Dün de okulun yeni hokey sahasının açılışını yaptı ve hatta çocuklarla biraz hokey oynadı. Sahada hoplayıp zıplamasına bakınca "ulan dedikodulara mı aldandım, yoksa hamile değil mi?" diye düşündüm. Sonuçta resmi açıklama yapılmadı. Biz kendimizce kadıncağızı hamile bırakmaya çalışıyoruz nedense, sanki İngiliz kraliyet ailesinde soyun devamı bana kaldı, püüüü!

bir o yana

bir bu yana

koş koş

kaptım topu

bu da mı gol değil???

Ben çok beğendim bu kıyafeti, benim olsaydı severek sık sık giyerdim:)) Onun yerine dolaptan rüküş tartan eteği mi bulup çıkarsam karar veremedim dostlar:))

Tartan eteğimle Kensington Sarayında
Tartan eteğimle Buckingham Sarayında

xo xo

20 yorum:

  1. İngiltere'de hamileyken topuklular spor yapmak ordan oraya koşturmak atadan dededen kalma bir anane. Bir töre. Bakınız Victoria Beckham. O yuzden hamile olabilir yani bilemeyiz :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah ben onu unutmuşum, doğru dedin. Ablam doğumhaneye 15 punto topukluyla gitmişti herhalde, son güne kadar çivi topuk giydi, hiç ihmal etmedi :))

      Sil
  2. Bul o eteği kuzum :)
    Giy de millet tartan etek görsün :)
    Delisin sen, seviyorum nan seni! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arayacağım canım, zaten dolap dediğin ne kadar ki, ben de öyle bir yazmışım ki , sanki giyinme odalarımda duvarlar boyu gömme dolaplarda etek rayacağım:)))
      canım benim, ben de seni seviyorum.
      peki sarayların kapısında prenses pozlarıma ne demeli:)))

      Sil
    2. İçine prenses kaçmış senin :)
      Cadı prenses, küfürbaz prenses :)))
      Bildik 'prenses' kalıplarının hepsini alaşağı edecek bi' prenses var içinde :)
      Yannış ülkede doğmuşsun işte, tüh! :)))

      Sil
    3. ahhh prenses olsaydım, elmasları baştan aşağı takıp takıştırıp yeni süslenmiş krismıs ağacı gibi ortalarda dolansaydım, attığım her haşmetli adımda kolyelerim bilerzinklerim şangır şungur ötse idi :))))))

      Sil
  3. yerim senin tartan eteğini judy! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia bana hava raporu geldi, sana okuyabilir miyim:))

      Sil
  4. Yalnız o fotoğraflarda kaç yaşındasın sen Judy!?! Ve evet, tartan eteğin (bunu da senden öğrendim) acayip rüküşmüş, bence giyip de çıkma karşımıza, "bizimle deyılsın"ı yapıştırıveririm =P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte 5 yıl öncesi, 29-30 yaşındayım yani:)
      tartan desenin adı, geleneksel olarak İskoçya'da yünlü kumaştan dokunuyor, her kabilenin de kendi özel ekose deseni oluyormuş.
      Eteği bulursam gıcıklığına giyerim artık bu lafın üstüne:))

      Sil
    2. O zaman "şarap gibi kadın" ifadesi ziyadesiyle seni de kapsıyor demektir =) Valla bak, iltifat etmiyorum...

      Sil
  5. Ahaha o seninki gibi bir etek de benim var dolap köşelerinde, hem de İngiltere'den gelme saf yün Skoç etek, çengelli iğnesi neyin pek fiyakalı, kesin güve yemiştir dura dura:)
    Lakin Kate'inki pek güzel, oldum olası lacivert-yeşil ekose uyumuna bayılırım, daha yeni Zara'dan basit bir gömleğe dünya para bayıldım sırf rengine aldanıp :)
    Anam o topuklularla nasıl atlayıp zıplayıp koşturuyor o hatun, ben yürümeyi beceremedim bunca senedir. Hamile falan olmasın hem, veliahtı sen vereceksin İngiltere sarayına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum seninki hakiki tartanmış ne güzel negüzel, onu giyip Braveheart gibi dolaşman lazım :)) Benimki çakma tartan , modeli de ofsayt, giydim mi yarım dünya oluyorum:)

      O değil de, Zara'dan artık birşey almıyoruz, Ocak'ta indirimler başlayacak ya, o zaman alıyoruz:))

      Ben hanedana ancak kedi verebilirim, o da Camilla'nın suratını tırmalasın diye ahahah:))

      Sil
  6. hakikaten ''tartan'' ne demek ben bilmiyorum. tartan etek ne demek hiç bilmiyorum!

    YanıtlaSil
  7. ahahahah bir üst yorumu okumadan yazınca böyle oldu, tartan neymiş öğrendim, ama ders olsun bana diye kalsın üstteki yorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahah kalsın tabii kalsın, işte kırk yıllık iskoç etek canım, küçükken hepimize giydirmediler mi, bi de kenarında çengelli iğnesi olurdu:)
      büyüyünce tartan oldu onun adı:)))

      Sil
  8. oyyy elbise çok güzelmiş. benim nazarımdan ölecek herhalde. zati bu hatunun palto-elbise kıyafetleri çook güzel. şahane bir kıyafet. ince olunca da pek bir güzel durmuş. o dötten bacaklarını da örtelemiş olmuş ama yemezler :) allah bilir hamilelikte 7 ayı da doldurmuştur. iki ay doğurur hepimiz bakakalırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korkma değmez nazarımız, biz sarayın adeta baş teşrifatçısı, asil bebeleri takip eden ebe nineleriyiz canım:))))

      ve bugün resmen hamilelik ilan edildiiiiiiiii:))

      Sil
  9. Judddyyyyy, gözünaydın. Saraydan resmi açıklama geldi,Kate hamileymiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözümüz aydıııınnnn hemen Londra'ya bağlanarak flaş haber yaptım blogda:))))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.