13 Haziran 2015 Cumartesi

Kate Alert : Kraliçenin Doğum Günü Kutlaması

Bugün Londra'da sezonun en önemli kutlamalarından biri vardı dostlar : Trooping The Colour, yani hükümdarın doğum gününü resmi olarak kutlamak için yapılan muhteşem geçit töreni.

Aslında Kraliçe Elizabeth Nisan doğumlu. Lakin, gelenek işte, hükümdarın doğum kutlaması hep yaz mevsiminde yapılırmış. Yağmurlu memleketin cilvelerinden olsa gerek.

Kutlama için bizimkiler ailecek Buckingham Sarayından at arabalarıyla çıkıp halkı selamladılar; askeri birlikler ve bandolar Kraliçe şerefine uygun adım yürüdüler. İngilizler bu şaşaalı geleneksel törenleri müthiş bir gösteriş ve kusursuzlukla gerçekleştiriyorlar.

Trooping The Colour


Şeftali ve altın tonlarındaki döpiyesiyle Kraliçe birlikleri selamladı. (ayhh döpiyes yazınca içim geçti şuracıkta uyuyakaldım ahahahahah)

Kraliçe 2.Elizabeth

Kate her zamanki gibi Camilla ile aynı arabadaydı. Bunların kocaları da üniforma giymişler, atlı birliklerin başında Kraliçe'yi takip ettiler.

Camilla, Cornwall Düşesi ve Catherine,Cambridge Düşesi

Catherine, Cambridge Düşesi

Ayyy Kate'in kıyafetinin deseninden bizim evde divan vardı eskiden dostlar. Enteresan bir desen seçimi yapmış Kate'cik.

Bu York kızlarına da çok gülüyorum. Çirkin ve hain üvey kız kardeşler gibi kenarda köşede takılıyorlar, yazııık:)

Prenses Beatrice ve Prenses Eugenie

Bu esnada sarayın penceresinde ufak bir surat belirdi! Töreni izleyen küçük prens Georgie, annesiyle babasını komik kıyafetler içerisinde görünce gülmekten ne yapacağını şaşırdı!






Allahııım ne şirin çocuk :))))


Arabalı geçişten sonra diğerleri balkona çıkarken, Kraliçe sarayın önünde hazırlanan alanda birliklerini denetledi.


Balkon konuşması yapacak mısın abla? :)))))


Sonra Kraliçe ve Prens Charles ile William da balkona çıktılar. Vee Prens William'ın kucağında küçük Georgie ilk kez Buckingham Sarayından halkı selamladı! Gelecekte bir gün Kral olacak ve bu sarayda yaşayacaktı ama farkında bile değildi yavrucak.








Ayy bu çocuk ne gudik bir şey giymiş öyle diyenler için; Georgie'ye , seneler evvel 1984'te, babası William'ın ilk kez balkona çıktığı gün giydiği dantelli tulumu giydirmişler dostlar! El insaf! Bu devirde böyle giyinen çocuk mu kaldı ahahahahah.




Kate ne kadar güzel olursa olsun, bugünün yıldızı Georgie idi. Şirinliği ile gösterinin yıldızı olmuştu. Sizce de öyle değil mi dostlar?


xo xo

6 yorum:

  1. Bence de sence :)))
    Kate bacımıza "ne goydun len gafana?!?" demek isterdim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şapkasını ben de hiç beğenmedim:( bi de balkonda arkada kaldı yetim gibi zavallıcık.

      Sil
  2. Bence Elizabeth dünyaya kazık çakacağı için kimseye kral olma sırası gelmeyecek :)
    Kate'in kafasındaki devasa yumurtaya diyecek laf bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şapkaya ben de laf bulamadım, pek fenaydı. Bir de fotoğraflarda Kate arkada kalmış. Kraliçenin arkasından doğan dev yumurta olarak tarihe geçti:))))

      Sil
  3. Camilla nasıl girdi aileye ama:)) ben en çok onun içinden geçenleri merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten girdi. Çok da sessiz ve derinden gidiyor. Bütün kurallara uyuyor, gitmesi gereken her yerde bulunuyor. Tüm görevlerini yerine getiriyor. Queen Camilla olacak sanırsam.

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.