11 Haziran 2015 Perşembe

Man From The Stars (2013)

Man From The Stars (diğer ismi My Love From The Stars) izlediğim ikinci Kore dizisi. Tabii yine Sittirella'cığımın tavsiyesi üzerine :) Gayet zevkli bir romantik komedi olan dizimiz yayınlandığında epey sükse yapmış, çılgın reyting almış, hatta diziyi uzatmışlar... Kore dizisi olduğu için sadece 1 bölüm eklemişler tabii, 21 bölüm olmuş. Mazallah bizde olsa 5 sene izlerdik aynı hikayeyi:)


Do Min Joon, 400 sene önce

Dizimiz bundan 400 sene evvel Kore kırsalında başlıyor. Hani eskiden her yer dutlukmuş ya, o hesap. Tahtırevan ile genç bir kızı taşıyan köylüler, gökte apansız bir UFO belirince dehşete kapılıyorlar. UFO'nun rüzgarından insancıklar uçuşmaya başlayınca tahtırevandaki kız da içeride mahsur kalıp, uçurumun kenarında düşeyazıyor. Kahramanımız, işte bu UFO ile yeryüzüne inen sempatik uzaylımız Do Min Joon (Kim Soo-hyun), Do Min Joon zamanı durdurup genç kızı kurtarıyor. Böylece yeryüzündeki hayatı da başlamış oluyor.


Do Min Joon, 400 sene sonra

400 sene sonra, günümüzde, o dutluk kırsal bölge gelişmiş, modern Seul kentine evrilmiş. Kahramanımız kameraya doğrudan bakıp bizimle konuşuyor. Adeta bir günlük gibi, dizi boyunca bize bir şeyler anlatacak zaten. İlk bölümde anlattığına göre, geldiği gezegen dünyaya çok benzemekle birlikte ışınlanma ve zamanı 1 dakikalığına durdurma gibi özel yetenekleri varmış Do Min Joon'un. Ayrıca insanlara çok benzese de bizimle asla sıvı alışverişinde bulunmaması gerekiyormuş. Bu yüzden yemeklerini hep tek başına yiyormuş. Do Min Joon bize çok önemli bir bilgi daha veriyor, 3 ay sonra Dünya'nın yakınından bir kuyruklu yıldız geçecekmiş ve Do Min Joon bu sayede gezegenine dönebilecekmiş.


Cheon Song Yi

Sıra geldi kadın kahramanımıza. Cheon Song Yi (Jun Ji-hyun), Kore'nin en güzel, en aranılan modeli ve oyuncusu. (sanırım bu aktris gerçek hayatta da en güzel ve aranılan oyuncu) Güzel, mağrur ve zengin kızımız epeyce boş kafalı, şımarık ve bencil de tabii. Fakat Jun Ji-hyun öylesine sempatik canlandırmış ki karakteri, ilk dakikadan itibaren çok sevdim Cheon Song Yi'yi.

Cheon Song Yi, yeni taşındığı ultra modern apartmanda tuhaf bir komşusu olduğunu fark ediyor. Bizim zuzaylı Do Min Joon'un ta kendisi! Bu arada attığı saçma sapan bir sosyal medya mesajı yüzünden herkes Cheon Song Yi'yi aptallıkla suçladığından, menajeri kahramanımızın üniversitedeki derslerine devam etmesini istiyor. Peşinde kameralarla okula giden Cheon Song Yi ne görsün, o tuhaf komşu, genç yaşına rağmen profesörmüş meğersem!

Cheon Song Yi
İşte 21 bölüm boyunca maceralarını izleyeceğimiz uzaylı oğlan ve dünyalı kızla böylece tanışmış oluyoruz. Diziyi izlerken oğlana alışmam epey zaman aldı. Duygusuz, don yağı gibi donuk, heyecansız uzaylımız zaten o emo saç stiliyle feci görünüyor. (Kapama saç :) Aklıma sürekli Bülent Ersoy'un gençliği geldi:)

al işte

aynı değil mi?
İşte dizimiz bize bu tuhaf ikilinin hikayesini anlatıyor. Tabii dizi boyu devam eden esrarlı bir cinayet davası, aynı zamanda geri dönüşlerle izlediğimiz Do Min Joon ile 400 sene evvel ölümden kurtardığı genç kızın macerasını da merakla takip ediyoruz. Sonunda bütün hikayeler bağlanıyor tabii.

Man From The Stars, yavaş başlayan ama giderek sarıp temposu hiç düşmeden finale giden bir dizi. Benim için diziyi izleme sebebi Cheon Song Yi idi. Çok güzel, çok sevimli, inanılmaz eğlenceli, müthiş enerjisi ile diziyi taşıyan yıldızdı bence Jun Ji-hyun.


Cheon Song Yi

Yaz günlerinde tatlı tatlı vakit geçirtecek pek keyifli bir dizi. Tavsiye ediyorum dostlar:)

xo xo

2 yorum:

  1. Zuzaylıyı izlerken çok eğlenmiştim :)))
    Hele kızın kardeşi, "on numero ergen" kontenjanından kalbimde yer bulmuştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahah o süperdi. kimin kardeşi olduğunu bilmeyen arkadaşlarının bunun yanında ohşşş cheon song yi daş gibi kütür kütür muhabbeti yapmaları, ergenin cozutması süperdi:)) bi de çizgi roman dükkanı ve oradaki nerd tipler:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.