20 Ekim 2015 Salı

Mendilleri Hazırlayın : Güç Uyanıyor

Önce, filmin başında Disney logosunun görülmeyeceği açıklandı. İçimize soğuk sular serpildi çünkü Star Wars bir geleneğe sahip. Lucas Film yazısı çıkar, "A long time ago in a galaxy far far away..." der ve bam! Meşhur kayan yazılar ile filmimiz başlar. 1977'den beri aynı şekilde süregelen bu açılışa minnoş Disney logosunu sokuşturmak tam bir cinayet olacağından bir kere bundan vaz geçmişler.

Sonra poster yayınlandı. Aman yaleppim, Prenses Leia, Han Solo minnak tipler gibi ortada; yedek parçacı cüretkar kızımız Rey ve ilk teaser'da dan diye ekrandan fışkırıp ödümüzü patlatan Finn ön plandalar. En tepede ise fantastik kılıç tasarımı ile göz alan yeni kötümüz Kylo Ren var. Luke Skywalker ortalarda yok.



Ve nihayet onlarda gece, bizde bu sabaha karşı, Star Wars Episode VII The Force Awakens filminin fragmanı yayınlandı. Sabah uyanınca ilk iş bir kere izledim, sonra koşa koşa servise yetiştim. Servise yetişince oturup rahatça ağlaya ağlaya 10 defa seyrettim. Benim sorunum ne dostlar, o müziği duyunca, Han Solo'yu görünce foşşşşş diye Japon anime karakteri gibi yaşlar fışkırıyor benden:)

İşte Güç Uyanıyor'un fragmanı:



Fragmanı çok beğendim hemen söyleyeyim.




Fragmanda ilk gördüğümüz genç kadın kahramanımız Rey. Rey'in eski gemileri yağmalayıp hurda parça topladığını, yanında toparlak yeni droidimiz BB-8 ile çöllerde dolandığını tahmin ediyoruz. Bu arada geçen hafta iş için Paris'e gitmişken Disney dükkanından kendime kafam kadar bir BB-8 aldım, ne güzel değil mi:)



İşte, Rey'in tipi fena halde Keira Knightley'e dolayısıyla Natalie Portman'a benziyor. Acaba Leia'nın kızı mı? Yoksa Luke'un kızı mı? Filmde 3 tane genç tip var:  Rey, Finn ve Poe. Bunlardan birinin Skywalker soyundan gelmesi olası çünkü önceki teaser'da Luke'un birisine "The force is strong in my family, you have that power too" dediğini duymuş idik. Rey Leia ile Han'ın kızı olabilir veya fragmanda Kylo Ren'in işkence ettiği Poe da yeni nesil Skywalker olabilir, bilemedim.




Neyse devam edelim, fragmanda hala yeni tema müziği çalarken imparatorluğun uzantısı gibi devam eden First Order'ı ve Finn'i görüyoruz. Finn "Bir tek şey için yetiştirildim ama uğruna savaşacağım hiç birşey yok" diyor. Finn bir Jedi şövalyesiymiş gibi algıladım, sanki stormtrooper'ların içine casusluk etmek için girmiş gibi geldi bana. Ne bileyim, ilk teaser'dan beri bunu düşünüyorum, yani Finn'in stormie olduğu hiç aklıma bile gelmedi. Lando Calrissian ile bir ilişkisi var mı, onu da düşünemedim.

Ve yeni temanın yükseldiği anda Kylo Ren'i görüyoruz. "Yolumuzu hiç birşey kapatmayacak, senin başladığını bitireceğim" diyor Bane'i andıran bir sesle yeni kötümüz. Darth Vader maskesini görüyoruz. Çok çarpıcı bir an ve müzik HARİKULADE. John Williams bir dakika dinlemekle kalbimi çarptıran bir tema bestelemiş dostlar!

Sonra da mükemmel bir geçişle Han ile Leia'nın klasik aşk temasına evrilen müzik eşliğinde Millenium Falcon sahneye giriyor.

Finn diyor ki : There are stories about what happened.

Han Solo da durur mu, cevabı yapıştırıyor : It’s true. All of it. The Dark side. The Jedi… they’re real.



Tabii ben de durur muyum, başlıyorum ağlamaya:)

Offf ortada Jedi yok, o zaman Endor savaşından sonra ne oldu? Luke, yeni Jedi düzenini kurmadı mı? İmparatorluğun uzantısı First Order ile Asi Birliğinin devamı "Direniş" arasında nasıl hala savaş var? Luke nerede, büyük Jedi ustası? Hiç çırak yetiştirmedi mi, yetiştirdi de karanlık tarafa mı kaptırdı ay ne oldu ulan?

Fragman tabii bu sorulara cevap vermiyor, Mükemmel The Force teması eşliğinde X-Wing ile Tie Fighter savaşından, Direniş üssünden ve galaksinin en unutulmaz aşkından sahneler görüyoruz:


I love you
I know...

Nihayet, mavi ışın kılıcı taşıyan Finn ile kırmızı kılıçlı Kylo'nun çarpıştıkları an fragman bitiyor. Bir kadın sesi diyor ki:

The Force. It's calling to you. Just let it in.


Çok beğendim dostlar, fragmanda müzik muhteşemdi. Bolca Han Solo var gibi. Ağırlık yeni üçlüde olacak sanırsam. Rey'i şimdiden sevdim. Topik droidi de sevdim. Fakat filmi klasik üçlemenin devamı olarak ve sevdiğim esas kahramanlar için izleyeceğim. Han, Luke, Leia, R2 ve 3PO.

May the force be with you, always!




7 yorum:

  1. Ya Kylo Ren bizim Luke Skywalker' sa ve o yüzden posterde yer almıyorsa oturup ağlarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum, Kylo Ren'i oynayan aktörün adı sanı belli. Fragmanın sonunda da Finn ile kılıç tokuştururken görüyoruz adamı, maskesiz. Bir de Mark Hamill'in Jedi kılığında sızmış bir fotosu var. Olmaz herhalde.

      Sil
  2. ben star wars filmlerinin hiçbirini izlemedim judycim, hiçbir fikrim yok, sadece bir "may the force be with you" lafını biliyorum, bir de prenses leia mıydı neydi onun öyle toplu arkadan örgülü saçını, o da friends'in bir bölümünde geçtiği için :) şimdi bu saatten ve bu yaştan sonra oturup izlesem sever miyim, ne dersin? ayrıca izleyecek olursam hangi sırada izlemeliyim, ilk çekilen üçlemeyi mi önce, yoksa sonra çekilen ama daha öncesini anlatan üçlemeyi mi önce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Çavlancım Star Wars'ı ilk kez izlemek nasıl bir duyguydu acaba, unutmuşum:) Bunlar artık kült film sayıldığından bence izlemelisin. Bence filmleri gösterime çıkış sırasıyla izle. Önce orijinal üçleme 4-5-6 . Orijinal üçlemenin esrarlı, mistik bir yönü vardı hikayenin öncesini bilmediğimiz için. ben prequel üçlemeyi orijinal kadar sevmem. Ewan McGregor hariç tabii:)) (canısı) Neyde sen 4.film ile başla. En başında birazcık sıkabilir. Droidlerin sağda solda dolandıkları sahneleri diyorum. Sık dişini, film müziğini dinle (şaheser) , Han Solo çıkana kadar dayan. Sonra zaten olaylar olaylar. 5.film mükemmel. 6. filmin yarısı epik yarısı komedi. Sonra prequel üçlemeye geçip Darth Vader'ın yükselişini izleyince o esrarengiz havası gidiyor karakterin. O yüzden önce orijinal üçleme derim ben:)

      Sil
    2. o zaman ilk fırsatta çekildikleri sırada seyrediyorum! hadi bakalım :)

      Sil
  3. Ertuğ R2D2 ile çıldırdık. Aslı teyzemle seyretmem lazım deyip duruyor. Umarım fazla hayal kırıklığı yasamayiz: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jar Jar Binks gibi bi hayal kırıklığı olmaz, sanmıyorum. Bilet şimdiden alabiliyor muyuz acaba? Tabii beraber gideceğiz. Ben çıldırıcam, bana mukayyet olmanız lazım. bu sefer düz duvara mı yürürüm, camekanlardan mı geçerim bilemedim :)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.