26 Haziran 2020 Cuma

KİTAPLI MİM

Canım Leylak Dalı'nın blog alemini canlandıracak muhteşem kitaplı mimi ile ben de güzelim bloguma geri döndüm dostlar. 

Beni güncel olarak instagram'da takip edebilirsiniz; okuduğum kitaplar, izlediğim filmler ve kraliyet ailesi haberlerini oradan yayınlıyorum: instagram.com/hakikimuhabbet

Fakat bu mim o denli güzel ki, dört başı mamur bir blog yazısı için üzerimizdeki ölü toprağını atmayı gerektiriyor. İşte başlıyoruz:


1- Kitaplığınız temelleri ne zaman atıldı, ilk kitaplığınız devam mı yoksa yıllar içerisinde yeni kitaplıklar mı oluşturdunuz?

Kitaplığım için babam sağolsun demeliyim. Okula giderken önce bana o yılların modası, raflı çalışma  masasını sonra da duvarı kaplayan canım kütüphanemi yaptırdı. Yıllar sonra ben de Ikea'dan bir kitaplık aldım ama tabii  marangoz elinden çıkma o güzelim kütüphanenin yanında sönük kalıyor.  Şimdiki hâlde her ikisi de dolup taşmakta, kendimi sık sık "neden bu kadar kitabım var" derken buluyorum. Neden sahi?


2- Kitaplığınızdaki en eski kitap hangisi, fotoğrafını da koyabilirsiniz?

Muhteşem birşey, RÜZGÂR GİBİ GEÇTİ'nin Türkiye'deki ilk baskısı, 1941 senesinde Hilmi Kitabevi basmış. Kitabın ismini orijinaline göre birebir çevirseler Rüzgâr İle Geçen olacakken, daha güzel bir tınısı var diye Rüzgâr Gibi Geçti koyduklarını anlatıyorlar önsözde. İyi ki de öyle yapmışlar.




3- Kitaplığınıza ilave ettiğiniz en son kitap hangisi, fotoğrafını da koyabilirsiniz?

Pandemi sürecinde bile kendime hakim olamayıp 3 kere kitap aldım. 3 koli oluyor yani :))) Kitaplarımı bir süredir Kitap Koala'dan satın alıyorum. Elde ettikleri kârla sokak hayvanlarının bakım ve tedavisini karşılıyorlar. Nişantaşı Şakayık Sokak'daki yerleri de çok güzel. Umarım İstanbul'un imza kitapçısı olarak kalıcı olur. Yaşasın bağımsız kitapevleri!

Aldıklarım:


İlk parti bu, Kaosun Kalbi ile Oyuncu dışındakileri okudum. Yaprak Öz harika.


İkinci partiden Bayan Caliban ile Mekanik'i ve de Rewhat'ın kitaplarını okudum. Mekanik şahaneydi. Arife kedi zaten canım benim. Umberto Arte nasıl tongaya düşüp aldım bilmiyorum, twitter'da bir hesapmış bu arkadaş meğersem. Twitlerini alt alta koyup kitap yapmış, pek laubali bir dili var, nefret ettim.


En son parti de bu, Kosmos'lar ve Isabel Allende dışındakileri okudum/okuyorum. Bir zamanlar bloglarda deliler gibi okuyup anlattığımız Saygın Ersin'in Yedi Kartal Efsanesi'ni April Kitap yeniden bastı. Benim için pandemi döneminin en güzel haberiydi bu. Şu anda serinin ikinci kitabı Erbain Fırtınası'nı okumaktayım. Sonra da Isabel Allende'ye geçeceğim.


4- Kitaplığınızda bir başkasından alıp iade etmediğiniz kitap ya da kitaplar var mı? İsimleri neler?

Kavgam var, Karl Ove Knausgaard'ın meşhur serisinin ilk kitabı. Yıllar önce Euphoric'ciğim ısrarla göndermişti:))) Öyle kaldı bende o:)


5- Kitaplığınızdan bir başkasının isteyip geri getirmediği kitap ya da kitaplar var mı? Hatırlıyorsanız hangileri?

İçime dert olan 2 tane var, Isabel Allende'nin Afrodit'i ve Vasconcelos'un Şeker Portakalı. Özellikle Şeker Portakalı'nın o eski Can Yayın kapağı gitti diye üzülürüm.


6- Kitaplık düzeniniz neye göredir? Yazar adı mı? Yayınevi mi? Kitaplığa giriş zamanı mı? Rastgele mi?

Eskiden yayınevine göreydi. Şimdi nerede yer bulursama göre:( Ama bazı yazarlar, farklı yayınevinden kitapları çıksa da kendilerine ait özel yerlerde.


7- İmzalı kitaplara önem verir misiniz? Kitaplığınızda imzalı kitaplar var mıdır, hangi yazarların imzalı kitaplarına sahipsiniz?

Algan Sezgintüredi ve Sezgin Kaymaz'ın tüm kitapları, yeni kapaklarla çıkan farklı versiyonları dahil imzalıdır. 

Minâ Urgan'ın Bir Dinozor'un Anıları'nı amcam gittiği bir seminerde imzalatmıştı benim için. Babam da Binbir Gece Masalları'nın ilk cildini Âlim Şerif Onaran'a imzalatmıştı. 


8- Açık düzen kitaplık sevenlerden misiniz, yoksa camekanlı ve kapaklı kitaplıkları mı tercih edersiniz?

Kitaplığım açık düzen ama camekanlı olsa güzel olurmuş, çok tozlanıyor bu kitaplar öf.


9- Kitaplığınızdaki en değer verdiğiniz kitap ya da kitaplar hangileridir?

Sevdiğim yazarların her versiyonu imzalı  kitapları, Harry Potter'in resimli baskıları, seyahat ettiğim ülkelerden aldığım kitaplar, babacığımın hediyesi İlahi Komedya seti, İspanya'dan aldığım Rose of Versailles manga seti.


10- Kitaplığınızda henüz okumadığınız kitaplar için ayrı bir raf var mıdır, yoksa karışık mı koyarsınız ya da okunmamış kitapları ayrı bir yerde mi muhafaza edersiniz?

Ayrı bir rafa sığmıyor okunmamış kitaplar,. O yüzden okumadığım kitapları öne, okuduklarımı rafların arkasına koymaya çalışıyorum ama arada karışabiliyor.


11- Son olarak bir oyun yapalım, kitaplığınızın ilk rafına gidiyor ve sol baştan başlayarak kitapları sayıyor, yaşınıza denk gelen kitabın adını yazıyorsunuz.

Hikmet Hükümenoğlu, Körburun



Harika bir mimleme oyunuydu, çok sevdim. Katılmak isteyen yorumlara yazsın, sayfasında paylaşsın. Haydi dostlar, make blogger great again!
:))))

Xo Xo

13 yorum:

  1. Aslıııı, seviyom seni, daha önce söylemiş miydim, olsun bi daha söyleyim, seviyom seni :)
    Sağol hemen yazdığın için...

    YanıtlaSil
  2. Yaaa canımmm ne güzel oldu, iyi ki başlattın bu şalanj'ı
    Make blogger great againnn :))

    YanıtlaSil
  3. "Eskiden yayınevine göreydi. Şimdi nerede yer bulursama göre" Buna çok güldüm,bende de durum aynı :) Bir de fuar yazılarını hatırladım şimdi, artık gider miyiz bilemedim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene gitmeyiz herhalde, kapalı yer ve çok kalabalık :(

      Sil
  4. Bence blogunuza devam etmelisiniz. Instagram da sizi takibe aldim. Ama blogger olmak başka... instagrammer diyorlar heralde otekine:) ben de instagramda yazılarımı paylaşıyorum, ama asıl amac kitleye ulaşabilmek. Yoksa instagrama taşınmak degil. Bence buraya daha sık uğrayın. Keyifle okudum. Hosgeldiniz...

    YanıtlaSil
  5. Hi dear, I just found your blog. It's amazing.
    Follow for follow? I already follow you. <3

    Check my blog: salyaves.blogspost.com

    YanıtlaSil
  6. Hey dear! Loved your post and followed your blog, i want invite ou to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Başarılar Dilerim 2021 e az kaldı.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.