2 Nisan 2006 Pazar

Yeşilçam nostaljisi

Beni Osman Öldürdü : Bunun hikayesi o kadar karışık ki anlatması bile yoruyor beni. Şimdi çok zengin bir adam ava gidip geri dönmeyince ölümü açıklanıp mirası okunuyor. Adam vasiyetinde tembel oğullarını, asalak akrabalarını, kızlarını oğullarla evlendirmeye çalışan paragöz yengelerini aşağılıyor ve de tüm parasını kimsenin tanımadığı gyrimeşru oğlu, çapkın ve de bıçkın delikanlı Osman'a (İzzet Günay) bıraktığını açıklıyor. Avukatın güzel katibesi Türkan (Türkan Şoray) Osman'ı bulup eve getirince yengeler kızlarını Osman'ın üzerine salıyor. Kızlar tam orospu, mütemadiyen donları fora ederek Osman'ın odasına dalıyorlar. Abiler Osman'ı öldürme peşindeler. Katibe de Osman'a veraset evraklarını imzalatmak için uğraşırken beri yandan çapkınlıklarına da karşı koymaya çalışıyor. Fakat o da nesi? Osman'ın odasına dalan kızlar teker teker öldürülmeye başlamaz mı? Hem de yanıbaşlarına kanla "Beni Osman Öldürdü" yazarak... Bu arada evin içinde kara maskeli esrarengiz bir yabancı dolaşıyor ve de kızların cesetleri kayboluyor, ay tam arapsaçı, daha fazla yazamayacağım!



Aşk Yarışı : Genç, güzel, ve de idealist öğretmen Zeynep (Türkan Şoray), İstanbul'un arka sokaklarından birine atanmıştır. Bu mahallede herkes Işıklıbahçe futbol takımında oynayan Fikret'e (Fikret Hakan) tapınmaktadır. Tabii Zeynep bu sokak çocuğuna yüz vermez hatta ona eziyet etmek için Roma Heykelinde Estetik bilmemnesi gibisinden kitaplar okumaya zorlar. Kızımız mahalleye kütüphane kurmaktadır da! Bu kütüphaneyi kurmak için genç mimar Nihat (Efgan Efekan) Zeynep'e yardımcı olmakta beri yandan da genç kızımıza inceden yazılmaktadır. Böylece peşinde koşan 2 delikanlıyla Zeynep görüşmeye başlar, hatta bunların ikisiyle birden randevü verir, hep beraber çıkarlar, ne kadar enteresan değil mi sayın seyirciler.

Elveda Sevgilim : Filmde Türkan Şoray ancak 20 yaşında ve olağanüstü güzel görünüyor sayın seyirciler. Bu film kan davalı 2 ailenin çocuklarının aşkını anlatan tipik bir Türk filmidir. Alnının üzerindeli lüleleriyle gencecik Ediz Hun, Türkan'a aşık amcaoğlu rolünde, Türkan'la aşk yaşayan düşman ailenin oğlunu ise İzzet Günay canlandırıyor. Sonunda Ediz Hun Hakkın rahmetine , sevgililer de birbirine kavuşuyor sayın seyirciler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.