26 Temmuz 2007 Perşembe

TOTORO

İşte, işte nihayet Miyazaki ustanın sevgi poturcuğu Totoro ile tanışabildim sayın seyirciler. Geçen Cuma maaş almıştım üzerinize afiyet, Cevahir'e gittik tabii hemen. Tapon dvd köşesinden bir Al Pacino Any Given Sunday, bir Marlon Brando Rıhtımlar Üzerinde filmleri alıp kasaya ilerlediğimde bir de ne göreyim? Totoro! Tabii aynen Totoroooo diye çığlık atıp kendisini ele geçirdim.





Kahramanlarımız Satsuki ile Mei, babalarıyla kırda eski ve güzel bir eve taşınıyorlar. Ve yakındaki ormanda totorolar var, ormanın ruhu yani. Biri küçücük beyaz, biri acık büyücek mavi veee kocaman , göbeğinde hoplayabildiğin büyük Totoro. İşte film bu totorolarla kızların macerasını anlatıyor, baştan sona mutlu, neşeli ve özellikle de Kedibüs karakteriyle "bu ne hayal gücü yarebbim" dedirten, Miyazaki ustaya bir kere daha hayran olmamızı sağlayan harikulade bir film. Sonunda yazılar akarken hep beraber tot-toroo toot-toroo diye şarkı söyleyeceğiniz de garanti.




1 yorum:

  1. Daha dün akşam oturduk seyrettik bu filmi. Film başlar başlamaz ben de yaşasın yaşasın modundaydım :) Kızların neşesi, enerjisi, minik totoronun sevimliliği beni de aldı götürdü..

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.