27 Nisan 2009 Pazartesi

Haftasonu

Cumartesi nihayet popomu kaldırıp kuaföre gittim ve de saçlarımı kestirdim, ohh bee, papaza dönmüştüm, şimdi yine çok havalı oldu.

Kuaförden sonra daa, karşıya geçtim, abimde kaldım, çünkü çok vahşi planlarımız var idi Cumartesi gecesi için.

Ben gittiğimde minik Pelinsu daha uyuyordu, sonra cırt diye uyandı ve Wall-e filmini izlememize karar verdi.


Animasyon filmerin tutkunu biri olarak bu Wall-e'yi nasıl izlememişim dostlar, nasıl nasıl? Çok eğlenceli, çok da dokunaklı, film bittiğinde ben Waall-eee, Eeevaaa diye sayıklıyordum , Sibo çok güldü. Sonra ben de kendisinin Pambık takma ismiyle Real Fiesta'ya yorum yazdığını öğrenince çok güldüm ahahahah.
Wall-e'den sonra şişen kalbimizi hafifletmek için sıradaki filmimiz Kung Fu Panda'ya geçtik hahaahah, bu da pek neşeliydi, salak dombili pandanın eğitim süreci, ustasıyla muhabbetleri bana Star Wars'daki Luke-Yoda muhabbetlerini anımsattı ama zaten ban herşey Star Wars'ı anımsatıyor, benim için hayatta tek gerçek şey, külliyen bir hayalden ibaret olan Star Wars.

Bu sırada Sibo mutfakta muhteşem şeyler hazırlıyordu; sigara böreği, paçanga böreği, elma dilim patates... Deliler gibi yiyip buz gibi biralarımız içerken, sıradaki filmimiz Winnie the Pooh idi, abim çok bunaldı ama ben Eeyore'u çok severim, bana beni hatırlatıyor!

Eeyore'un bunalımlardan sonra arada bir de dandirikten Sinderella çizgi filmi izledik, (bu arada sinema tarihinde en çok filme çekilen hikaye Sinderella imiş, porno versiyonda prens donun hangi kıza ait olduğunu arıyor imiş hahaahah) prense vermek için kendini paralayan Cindy'nin hikayesinden sonra artık neşemizi bulmak için GREASE izlemeye karar verdik.

Aaahh, ne film ama! Sandy, Danny, Rizzo, Frenchy, Kenickie ... Summer Night, Beauty School Drop Out, We Go Together... En sevdiğim karakter de kesinlikle Rizzo'dur.

Bilmem kaç sene önce, ben üniversitedeyken bunun müzikali gelmişti Mydonose Showland'e , ben bütün okulu götürmüştüm, o vakitler Management Club'da çalışıyor ve şahane organizasyonlar düzenliyor idim. Hey gidi günler hey!

Artık börekler, patatesler, biralar bitince, şarabımızı açtık, çocuğu yatırdık ve çerezlerimizi de alarak Star Wars izledik sayın seyirciler. Ah ah! The force is with you young Skywalker, but you are not a Jedi yet!
Neden ben bu kadar seviyorum bu masalı? Filmi, oyunu, kitabı... Gücü kullan, pozitife odaklan, sakinleş! Bence hayatta herşeyin cevabı Star Wars'da vardı.

Pazar günü sabahı hala o kadar toktum ki, sabah kahvaltıda sadecece ballı kaymaklı ekmek yiyebildim ayol! Sonra Star Wars'ın kalanını izledik. Yahu sonunda, o kutlama sahnelerinde yine gözlerim dolu dolu oldu! Bir de , hani Luke şenlik ateşinin başından ormana bakar ve Yoda, Obi Wan Kenobi ile beraber babası Anakin Skywalker'ı görür, çünkü Anakin artık dark side'dan dönmüş, seçilmiş kişi olduğunu ispatlayarak imparatoru yok etmiş ve güce denge getirmiştir. İşte bu sahnede George Lucas orijinal filmdeki görüntyü değiştirip, Anakin olarak yeni filmlerdeki gencecik Hayden Christiansen'i koymuştu.

Yahu her izlediğimde kızıyorum. Hayden'e lafım yok, taşşş gibi çocuk ama, o sahneye uymuyor, gelirsem oraya sitecem belanızı dercesine pis pis bakıyor yahu!

Sonra film bittikten sonra abim Formula 1 izledi, ben de Star Wars'ın kitabını okumaya başladım, adam kafayı yedi kitabı görünce hahahaahah

Haftaya da gidip yeni üçlemeyi izleyecektim, Sibo da pizza yapacaktı, kumpir yapacaktı yihhuuuuu


12 yorum:

  1. Judycim şekerparem sana katılamıyorum. O sahnede Hayden cuk oturmuş bence çünkü corç amca onun bozulmamış iyi bir jediyken ki halini resmetmek istemiş.

    YanıtlaSil
  2. ama hain hain bakıyor, oradan bi zıplasa ewokları şişe geçirir...
    younglingleri kesti şerreffsiz Ananınki Skywalker

    YanıtlaSil
  3. Ya şimdi öyle diyosun da o ewoklardan şahane mangal çıkmaz sa bende birşey bilmiyorum. ewok kanat ımmmmmmmm

    YanıtlaSil
  4. ayı onlar sert olur eti püahahahahaa

    bu arada ben ewoklara gıcığım be, o epik filmin havasına uymuyor hiç ibiş godoş ayılar. çünkü corç amca, kız çocuklarına da satabileceği bir merchandise olsun diye wookieler yerine ewokları kullanmış, yaa işte öyle :)
    halbuki luke-vader kaşılaşması o kadar etkileyici... bir yanda palpatine ... tam o sırada aradan zart ewok ayısı çıkıyor, stormtroopera çelme takıp savaş kazanıyor. ne oldu? arı soktu! çok kızıyorum çok.

    YanıtlaSil
  5. Ne geldi aklıma sen epik demiş iken. Bu ara 78 battlestar galactica'yı seyrediyorum. Zamanında lucas ın efektçisi dava açmış filmimden esinlenildi diye amma velakin daha sonra mahkemede star wars un uzakdoğu felsefesini barındırdığı galacticanın ise antik romadan esinlendiğini söylemişler ve lucas amca davayı kaybetmiş..

    YanıtlaSil
  6. aaaa onu hiç bilmiyordum bak.
    ben de star wars'ın klasik mitolojiden etkilendiğini okumuştum. Tam tersi yani.

    YanıtlaSil
  7. Tabi bak jedi lar ile eski samurayların çok benzer özellikleri vardır. Toplu yaşamaları tapınak eğitimleri hepsinin birer şövalye olmadı falan. Galactica da ise dünyayı ararken eski uygarlığa ulaşırlar falan filan çok şahane absolutum var yudumlarken iki attack of the clones izliyim :)

    YanıtlaSil
  8. ben de empire strikes back izleyeyim oyy oyyy

    YanıtlaSil
  9. Manyağız biliyosun dimi :))))

    YanıtlaSil
  10. Ha bu arada o bitti Robotech'e geçtim. Gemiye 5 milyon Zantraedi gemisi saldırmak üzere. Next episode of robotech dedi.. Bakalım Rick Hunter ve veritech ler ne yapacak.. Nereden aklıma geldiyse sevdiğimiz çizgi filmlerden bir yorum hatırladım. Robotech in orjinal adı Macross değildir. Esinlenme vardır. Macross-Dawsons Creek. Robotech-Kavak Yelleri. Örnek uç oldu tabi Robotech asla ucuz kopya değildir döneminin çok ötesinde bir çizgi filmdir. Aşk ve cinsellik dahi barındırır. Çocukken izlediğimde ana karakterlerden Minmei ve Rick geminin bir yerinde hapis kaldıklarında bir yangın musluğu patlar ve Minmei duş alır. O estetik erotizmi bu yaşımda hala bulamam. (emmanuel de vardır birde) Aslında bunu oraya yazmalıydım ama konu konuyu açtı. Gerekirse Judicik içi dolu fıçıcık sevimlicik japoncuk taşır.

    YanıtlaSil
  11. Robotek muhteşemdi, çok etkilendiğimi hatırlıyorum izlerken , demek o yüzdenmiş :))))

    ve evet manyağız, mesela tıngır mıngır çalışırken arada bana geliyorlar, ofiste durup dururken diyorum ki, NEVER, I NEVER TURN TO THE DARK SIDE, YOU FAILED YOUR HIGNESS, I'M A JEDI, LIKE MY FATHER BEFORE ME!!!

    alıştı ama insanlar :))

    YanıtlaSil
  12. Hayden Christensen gerçekten... neyse beeea...

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.