28 Temmuz 2009 Salı

İmdaaaaaaaatttttttttttt

Dün çok kararlı bir şekilde spor çantamı alarak evden çıktım. Akşam gidip Mecidiyeköy'deki Golds Gym'e üye olacak idim. Sonra akşam işim uzadı, yeni sezon siparişi geldi falan filan , geç çıktım ve gitmedim. Tabii o kararlılık da uçtuuu gittiii. Çünkü spor yapmaktan nefret ediyorum dostlar. Bana çok sıkıcı geliyor tek başıma koşu bandında yürümek, kalabalık ve sıcak bir salonda.... İstemiyorum istemiyorum istemiyorum. Ama aşağıdaki gibi olmak da istemiyorum:

Kabus gibi. Başıma ağrılar girdi. Tek istediğim eve gidip malak gibi yatmak. Hatta hiç evden çıkmadan hiç insan görmeden günler aylar boyu odama kapanabilirim. Ya da çantamı ve yeni aşofman altımı alarak gidip Mecidiyeköy'deki mahalle salonuna yazılıp sıkıntıdan patlayabilirim. Aaaaaaaaaaayyyyyy , ne yapayım eve gidip yatayım en iyisi ooohhh. Kim ister tek başına sıcak kokulu bir salona gidip yorulmayı. Ama şişman olmaktan bıktımmm. Spora gideyim. Yok eve gideyim. Nereye gideyim. Oy ne yapayım.....

8 yorum:

  1. Sırf spora giderek olmuyooo... Yiyecekler konusunda da ciddi bir kısıtlama getirmelisin. Yiyecek çağrıştıran aktivite, sohbetler ve gezmelerden de vazgeçmelisin. Late nite snack'leri özellikle çok kilo aldırıcı, ben bu gibi durumlarda zencefilli-limonlu "buz" küpleri yiyorum sana da öneririm bebeğim. Bunun dışında hiç öyle "aaa ne güzel yiyerek kilo veriyorum" durumları olmuyo, gerekirse 'sağlıklı olmak çerçevesinde' neredeyse "yarı aç / yarı tok" olmaya varacak şekilde beslenmek hemen hemen tüm diyetlerin altın kuralı ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  2. Kızım dur ya başlamadan caymaya kalkmışsın...bak söylerim abi eziyetleri yeniden başlar..günde 500 değil 1500 kontör veririm ekşir başına..:)

    YanıtlaSil
  3. Neden müzikçalarını alıp temiz havada yürüyüş yapmıyorsun? Üstelik beleş :P Akşam da sebze meyve ile geçiştirsen...Haddime değil tavsiye vermek de, sene başından beri bu şekilde 20kg verdim ayıptır söylemesi.

    YanıtlaSil
  4. Spor salonu yazları tam kabustur, anca kışın gitmeli, yazın yukardaki arkadaşın yorumundaki gibi açık havada bişeyler yapabilmeli ama bunun da önkoşulu eşlik edecek birini kafalamak. Ben de tek başıma yürüyüş ve bisikletimle yazı değerlendirmeye çalışıyorum ve kapalı mekana yazın gerçekten tahammül edemiyorum:( İşin kötüsü tek başına çok sıkıcı. kasmasam çoktan satardım kendimi, buranın avantajı çok uzun yürüyüş parkuru olması; yani değerlendirmemek eşeklik olur babında:)
    Spor salonuna gidilirse gerçi zayıflatmaya bayanlara yönelik bi dünya program var topluca yapılan ve adamın pestilini çıkaran, zaten ondan sonra insanın sıkılacak hali de kalmaz. (Bi de salonda bisiklet çevirmek kitap okuyarak daha bi kolay ola. Hem zaman akar hem de bi bakarsın şu kadar kitap okumuşundur hem de Fransa turu kadar pedal attırmışın.) Ama her iki durumda da beraberinde tanıdık 1-2 sportif arkidiş olunca işler çok değişiyor. Daha az sıkılıp seanslar daha hızlı bitiyor.

    Ama bunlar işin kolay kısmı ama bence:)asıl zor olan iradeye hükmedip dondurma pizza bilmemneyi frenlemek. Bunun tamamen gerçekleşmesi de bence imkansız olacağından haftada bi gün kendimi ödüllendirip 6 gün bitkisel şeylerle doyabiliyorum -gerçi o da şimdilik, bu mevsimde daha az enerjiye ihtiyaç olduğundan-. Akşam yemeklerinde salatayla mideyi şişirip ara atıştırmaları doritos yerine karpuz vb ile geçiştirerek...Onu da atlatırsan bu sıcakta biraya karşı koyuyosun.

    Ne güzel di mi adeta pc oyunlarının levellerı gibi:)

    YanıtlaSil
  5. sadece tek bir çözüm var judiciim , çünkü biz içimizden sadece tek çözüme inanıyoruz : pisikopat perihan!!! gerisi yalan.
    xoxo

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim arkadaşlar, hepinizi çok seviyorum.

    İşte spora gideceksem Hillside'a gitmek istediğime karar verdim :))) Kokulu bir mahalle salonuna değil... Ama Hillside ÇOK pahalı. Şimdi bir arkadaş tanıdık manıdık hikayesi ile ucuza bizi sokmak için uğraşıyor. Olursa birkaç kişi gideceğiz , o zaman yalnız kalmayacağım için sıkılmam.
    Olmazsa... bilmiyorum. Fakat işin püf noktası beraber spor yapacak arkidiş bulmak gerçekten. Bakalım... Size ne yaptığımı ettiğimi ve sonuçta hangi yolu seçtiğimi anlatacağım. Hepinizi öpüyorum canlarım benim.

    YanıtlaSil
  7. SPOILER: Bu yorumu erkekler okursa hadım olsunlar...

    @Judycik,

    Şişşşt, Alkent Hillside, Etiler Mayadrom Sports Center ve Bebek Planet spor yaparken cemiyetin gözde bekarlarıyla tanışmak için güzel yerlerdir. Cumartesi ve Pazar günleri sabahın köründe gitmende yarar görüyorum bir de Pazar akşamları kapanmaya yakın en verimli "random" tanışma saatleriyle kadınlara hizmet verirler adeta :)

    'Ayrıcana', kızıııım yalnız gitsene beeea! Böylece heriflerle tanışırsın ama direkt heriflerle tanışamazsan da üzülme, onların kardeşleri-kuzenleri-ablaları-anaları-babaları-danaları gelir var ya işte onlarla tanışırsın. Sonra da bir taşla tam "3" kuş... Hem yeni arkadaşlar, hem fit bir vücut, hem de bir herif üstelik vur ensesine para versin işte :) Bundan daha iyisi yeni sezonda Fendi'den mink kürküdür dur beeea şamda kayısı diycektim :)

    Uyarılar:
    1) Spor yaparken asla babaanne donu kullanma... Herifler ciddi dalga geçiyor. Aaa karıya bak babaannem gibi diyorlar. Tanga ve g-string öneriyorum... Alıştırma turları için boyshorts.

    2) Mutlaka waterproof rimel, waterproof allık ve lipgloss sür spor yaparken.

    3) Erkeklerin de olduğu toplu derslere katıl. Spin falan gibi mesela.

    4) Zeki ve kafası çalışan bir kadın olduğunu unut ve hep "ben çok aptalım" de :)

    5) Yemek yeme. Sadece yogurt, elma püresi, salatalık, peynir, tavuk, balık (deniz kabukluları dışında) ve yeşillik ye...

    6) Spor salonunda bir herife odaklanma. Çoklu hedeflerin olsun ki birisini elediğinde boşta kalma :P

    7) Spor hocaları çok taş olabilir sakın onlara yazma. Unutma hedef ortalama tipli zengin bir herifi kafalamak sana ne tipi düzgün fakir ama gururlu gençlerden :)

    8) Asla ve asla female arkadaşlarınla gitme spora...

    9) Herifi bulduktan sonra sporu bırakma bak kızıııım...

    10) Kimseye spor salonunda tanıştığınızı söyleme ki diğer karılar oraya gitmesin. Çok promosyon oluyor sonra... Valla sonra herifler gelmiyor. Bu yüzden bile yeni spor merkezleri açılıyor olabilir heeee :P

    11) Ayrıca o gözlüğü çıkar. Sportif ve flörtöz hareketler esnasında mazallah buhar yapar kızıııım, derhal lensle supersede et onları...


    Kızııııım var ya ben olmasam şapa oturmuştun beeeea :)

    YanıtlaSil
  8. Zayıf olucaksın ne olucak? Yemeği seven bi insan olarak canın bişi istediğinde mutsuz olucaksın. Sporla alkol beraber olmaz cillop gibi biraları içemeyeceksin. Bu yaz mevsimi zaten hava 100 derece ıyy terli terli spor. Peki ne için? Güzellik? Kaç sene daha? Sonuçta en kendine eğilen 20 sene sonra bloğunda küfrettiği kaynanasına benzeyecek. (ulan bayılıyorum laf sokmaya :D ) Ne kadar yaşayacağının garantisi var mı? Eee o da yok maganda kurşunuyla ölmeyeceğininde garantisi yok. Bu durumda koy geriye rahvan gitsin :)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.