14 Temmuz 2009 Salı

Radio Ga Ga

Dün akşam kanallar arası gezerken Nr:1'da yine MJ klibi döndüğünü gördüm. Adam öldüğünden beri içimiz dışımız Michael oldu, Nr:1'da sürekli klipleri dönüyor, hatta Ömer Karacan'ın sunduğu bir programı saat başı yayınlıyorlar falan.

Bunu düşünürken aklıma Ömer Karacan ile ilgili bir anım geldi. Yıllar yıllar önce, TRT'de bu çocuğun sunduğu bir müzik programı yayınlanırdı, 1 Numara. Konuşması biraz tuhaf olsa da (mesela arkadaşlarımızı diyemez, arkadaşlarmız derdi filan, ı'yı iptal ederdi) Pop Saati ve Müzik Yelpazesi dışında bir müzik programı idi. Hatta Meltem Cumburlop da sunuculuk yapıyor muydu? . Sonracığıma özel tv'ler ve radyolar açıldı, ve o dönem çok radyo dinliyordum, işte Number One'da Ayşe Koz vardı, Emre Kuytu vardı... Pazar günleri Cem Ceminay vardı Power FM'de...

Fakat günün birinde özel radyoların kapatılacağını duyduk, Tansu Çiller başbakandı sanırım o zaman. Aaaaa, ortalık galeyana geldi, radyomu geri istiyorum kampanyaları başladı, antenlere siyah kurdeleler takıldı (anten kaldı mı artık yafu?) Bu arada teker teker kapatılıyor radyolar, her gün bir kanal susuyor...

Ben de o gün Number One FM dinliyorum, her an basılıp kapatılabilir, bu yüzden Ömer Karacan yayın yapıyor, heyecan dorukta... ve işte geldiler, radyo kapanıyor, ve Ömer Karacan kısa bir veda konuşmasının ardından hangi şarkıyla kapattı radyosunu? RADIO GA GA tabii ki! işte bunca yıldır o anı hiç unutmadım, sırf o şarkıyı çaldığı için... Radia Ga Ga, Radio Gu Gu , radio what's new? someone still loves you!


Bir süre sonra ise vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler sonucu bütün özel kanallar ve radyolar geri açıldı. Çünkü ne de olsa, yalnız başımıza oturup onun ışıklarını izlemiştik, o yeniyetmelik gecelerimizin tek arkadaşıydı, ve bildiğimiz herşeyi, radyodan öğrenmiştik.., radio ga ga ... radio gu gu

Let's hope you never leave old friend

Like all good things on you we depend

So stick around 'cos we might miss you

When we grow tired of all this visual

You had your time - you had the power

You've yet to have your finest hour

Radio - radio

8 yorum:

  1. Ne gaza getirici bi jeneriği vardı, s-expressti galiba:)Her program sonunda 10 şarkılık liste sabırsızlıkla beklenirdi. İlk cdyi Ömer Karacan'da görmüştüm: Nedense boynuna asmıştı tanıttığı sırada, sonradan günahını aldığımız taksiciler misali:)

    Herkesi iç huzuru,sevgi ve dostluk adına Call of Duty ve Medal of Honor oynamaya davet ederim. İçinizdeki şiddetten arınıp kucaklaşmanız adına. Oynayın arının hüman olun.

    YanıtlaSil
  2. yaşasın oyun kardeşliği...

    ilk kez cd'yi nerede gördüğümü hatırladım, küçüğüm, annem arkadaşına misafirliğe giderken beni de sürüklemiş, çünkü bırakacak kimse yok zaten. işte o misafirlikte, ev sahibesi hanımın CD'lerine hayran olmuştum.

    Benim ilk CDmi hiç unutmam : U2'dan Achtung Baby, içindeki her şarkının güzel olduğu bir albüm...

    YanıtlaSil
  3. ve U2nun bence en güzel ve belki de dünyadaki en iyi şarkılarından birinin One'ın, yer aldığı albüm...

    benim sahip olduğum ilk cd ise utanarak söylüyorum spice girlsten wannabee idi...öğğğk

    YanıtlaSil
  4. PÜÜAAAHAHAHAHAAHAHAA :))))

    YanıtlaSil
  5. hahahahahhaahha Mehmet süpermiş ya ama o cd bende de vardı. İlk cd ise dire straits konser kaydı hala duruyo.

    YanıtlaSil
  6. ne yapiyim ayol, ortalıkta iğrenç boy bandlerin cirit attığı dönemlerde çıktıkları için sevmişim ben onları. yalnız amele kılıklı bi tanesi vardı, şarkı söylerken eşofmanla havada takla falan atardı onu pek tutmazdım.
    hem şimdi onlar evlerinin kadını; çocuklarının anası oldular.

    YanıtlaSil
  7. hatta bi tanesi fiktorya bekım oldu

    YanıtlaSil
  8. hepsi ayrı bi imaj maker tarafından yapılmıştı sanırım seksi şirin v.s wannabe dinliorum su an :D

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.