19 Mart 2010 Cuma

Anjou şarabı vs. demirhindi şerbeti

Şu hayatta enn sevdiğim roman Alexandre Dumas baba'nın 3 Silahşörler isimli güzide klasik eseridir dostlar. Bu Fransız silahşörlerin Paris sokaklarında kılıç şakırdatıp saray entrikaları ile boğuşup beri yandan muhteşem Cardinal de Richelieu ile takışmalarını defalarca, defalarca okudum. Birkaç yıl önce Oğlak Yayınları çok güzel kapak resimleri ile Üç Silahşörler'i ve devam romanı 20 Yıl Sonra'yı yayınlamıştı, sağolsun. Yine de benim en sevdiğim çevirisi 1963-Gönül Suveren versiyonudur.

İşte bu silahşörler maceradan savaşa, Milady'nin koynundan denizaşırı entrikalara koşarken mütemadiyen şarap içerler: Anjou Şarabı. Hatta Athos bir kuşatma sırasında şu harika lafı eder : Bir kadeh şarabın arkasından hayat pespembe görünür! Benim de geçen gün aklıma esti, google'a Anjou Şarabını sordum, şakk diye karşıma bir kitap çıktı :



1998 yılında yayınlanmış bu kitabın kahramanı bir eski kitap detektifi. Detektif bir gün Dumas'nın 3 Silahşörler romanında ANJOU ŞARABI diye bir eksik bölüm olduğunu öğreniyor. Ve bu bölümün peşinde koşmaya başlıyor, bu arada karşısına Dumas'nın kahramanları ile kafayı bozmuş tipler filan çıkıyor, harika değil mi? Bu haftasonu bunu okuyacağım. Bir de Japon abime zorla d.günü hediyesi olarak aldırdığım Kayıp Sembol var, onu da pazar okusam... O kadar kitap birikti ki anlatamam, daha fuardan aldıklarımı bitiremedim, akşamları 7'de işten çıkıp spora gidince eve dönüşüm 10'u buluyor, sonra da komaya girercesine uyuyorum.





Sonra işte geçen sene aldığım YSL allığım bitmişti, arkadaşlarım da bana istediğim Dior allığı hediye ettiler . Ayy yaleppimmm çok seviyorum , sankim Paris'e gitmişim gibi hissediyorum böyle bi kristiyan diyor ki ürünü aldığımdan. Eh kıyafet filan alamayacağıma göre ancak işte allık, far, pudra ile idare ediyorum içimdeki küçük kokoşu.

Yarın Japon abimle Sibelinsu Eminönü'ne gezmeye, foto makinesi almaya gidiyorlarmış, çocuğu da Nermin teyzeye satmışlar hahaahayy. İşte ben de onlara takılıp gideceğim, hem hava güzel , dolaşırız, oraları severim bilirsiniz; hem de abime demirhindi, çiğköfte döner möner ısmarlatır yarın da onun sırtından geçinmiş olurum ahahahaha. Eskiden 2 capon çok gezerdik oralarda, her gittiğimizde de mutlaka demirhindi şerbeti içerdik de... Bi de pislik çiğ köfte yiyip ishal olurduk:))))

O zaman gitmişken Hacı Bekir'den çifte kavrulmuş lokum da alayım değil mi ? Oyyy . Şimdi bütün gün yarın ne yiyeceğimi hayal edebilirim:))) Bütün pislik zararlı şeyleri yiyebiliriz, abim hiç öyle sokaktan yenmez zararlı ekolünden sıkıcı abilerden değildir, onu da yiyelim bunu da yiyelim, üzerine yumurta kıralım ekolündendir haahahah.

O zaman yarın Eminönü'nde ne yiyelim? Söyleyin bakalım :)

xo xo

7 yorum:

  1. oooyyyyyy hacı bekir lokumuuuuuu, sevgiliye söyliyim de alsın hemen canım çektiiiii, hiii bir yerim şişer vallahaaaaaaa :)

    o değil de abi çocuğu satıyor hatunla başbaşa olmak için ama kardeş peşlerine takılıyor, çok feci bir görümcesin Judycim :D

    YanıtlaSil
  2. yaa ben onu hiç düşünmemiştim kuşum ya acaba öyle bir niyetleri mi vardı?? kendimi bulunmaz nimetten saydığım için hemen takılmıştım peşlerine bak şimdi yaa, ama sonra bensiz Beceren köftecisinde köfte yerlerse o zaman da benim biyerim şişer o yüzden takılmıştım peşlerine:))) resmen kafam yerine göbeğimle düşünüyorum hahaahah

    YanıtlaSil
  3. Judy kuşum olur mu hiç öyle şey onurlandırırsın bizi...yalnız yarın benim şopar tarafımı görebilirsin..:))bir de ayaklarına rahat bir şeyler giy...:))
    hem abin her an almaktan vazgeçebilir ben orda aç kurt moduna geçersem, ikna etmeye de adam lazım..:))

    YanıtlaSil
  4. Aldım aldım lokumunu :))

    Kaçta gidiceksiniz işten çıkınca takılayım abine kargo yollıycaktım elden veririm :)

    YanıtlaSil
  5. sibo, çekişe çekişe pazarlık edeceğini söylüyorsun sanırım eh iyi madem :))) lan bu benim abim pintoş mu nedir, bana da doğum hediyemi zorla aldırdık 30 tane laf soktuk, iki koldan ısrar ettik de öyle aldı kitabı:)))) merak etme ben sana destek olacağım canım:)))

    Korhancan, hageten olabilir sanırsam 11,12 gibin gideceğiz??
    Sibo daha iyi bilir.

    YanıtlaSil
  6. Ben de 13 gibi işten çıkıyorum caponum. Abine lokomotifleri vermeye uğrarım belkim.Beceren'e gitmem ama.. hem para ver hem de..tövbe tövbe

    YanıtlaSil
  7. aaa niye ki ? hesabı ödemesi çok zevkli püahahaaha

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.