4 Mart 2010 Perşembe

kitabım vardı

İşte kendime Gitti Gidiyor'daki bir sahaftan şu kitabı aldım :



Sabiha Gökçen : Atatürk'ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti

1982 basımı, Türk Hava Kurumu Yayını No 2 . Ata'nın doğumunun 100. yılı şerefine basılmış bir eser. Sayfaları sararmış, içinde kuşe sayfalarda fotoğraf ekleri de var.


431 sayfa, Ata'nın küçük Sabiha'yı evlat edinmesi ile başlayıp, 10 Kasım 1938 'de sona eriyor. Sabiha Gökçen, Atattürk ile geçen hayatını anlatıyor ama kitaba Gazi'nin Anafartalar hatıratı, Yunus Nadi'nin Çerkes Ethem olayı üzerine yazdığı belgeler gibi eklemeler de yapılmış. Kitap bir okul kütüphanesinin fazlası imiş, kapağın içinde okulun damgası var:) Heyecanla okuyacağım.

2 yorum:

  1. Judycim bu kitap bende de var fakat altın kitaplardan çıkan yeni basımı, hem de fotoğrafsız. Seninki çok çok güzel gözüküyor, hem kalitesine hem kondüsyonuna bayıldım iyi okumalar ve güzel kitaplara bol bol kavuşmanı dilerim.
    Veda filmini henüz izlemedim ama anlattığın gibi olmasına üzüldüm . Bence bu anlamda gerçekten Turgut Özakmanın Kurtuluş seviyesine ulaşacak bir yapım kolay kolay çıkamayacak gibi görünüyor.

    Latife maalesef çok bahtsız bir kadındır, o dönemde belki Türkiyenin en iyi eğitim almış ilk 5 kadınından biridir, Ata'ya aşıktır ve çağdaş kadın imgesi olduğu için Ata tarafından da kabul görmüştür ama maalesef yaşı ve bağımsız kişilik yapısı dolayısıyla Ata'yı kontrol etmeye çalışırken toyluğunun ve sevgisinin kurbanı olmuştur ve de bence ona haksızlık edilmiştir. Sanırım bu nedenle de resmi tarih bu olayı çok netleştirmek istemez ve onun sonucu bu sübjektif bakış açısı maalesef saygıyı çok hak eden bu insana o saygıyı yeterince göstermemiştir.

    YanıtlaSil
  2. sağol canım, gerçekten çok güzeldi kitabım, hem eski kitap kokusu da cabası:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.