5 Nisan 2010 Pazartesi

uyduruk naylon şemsiye mafyasının son kurbanı

Cuma gecesi bir nevi kutlama yapmak üzere Taksim'e çıkmıştık sevgili seyirciler. Tabii sabahtan beri günlük güneşlik olan hava bozdu ve arabayı otoparka bırakıp çıktığımızda İstiklal Caddesinde seller akıyor idi. Ohh yağmurda yürümekten ve de ıslanmaktan tiksinirim, sonunda 5 liraya o şeffaf uyduruk naylon şemsiyelerden almak zorunda kaldım, ben alırken adam telefonda birilerine kolileri açmalarını şemsiyeleri çıkartmalarını filan söylüyordu , oy ne para kırmıştır kimbilir o gece o şemsiyelerden? .


Şakır şakır yağmur altında Bibuçuk'a yürüdük, kapıda evlere şenlik bir kuyruk vardı, ama binanın önüne kocaman bir branda germişler, ısıtıcılar koymuşlar , brandanın deliklerinden yağmur üstünüze başına geliyor ama tek boş masa buradaydı , biz de masayı kapıp patates kızartması, mozarella, combo tabağı ve kanat sipariş ettik.




Ben yine 5 baharatlı kanattan yediğim için fotosunu çekmedim, gırtlak konusunda tekrara düşmemeli değil mi?

Yedik, içtik ve çok güldük, son patatesi de biri kaptıktan sonra artık Jadore'a gitmeye hazır idik. Çünkü bu gecenin asıl aması, Jadore'da çikolata föndüsüne gömülmek idi.

Yolda Mephisto'ya uğramıştık (Deniz arkadaşım meğersem yan flüt çalıyormuş ve  eğitim kitabı arıyordu, işe bak hiç  bilmiyordum, bir de acayip kahve falı bakıyormuş kendisi, ama yıllarca bunu bizden saklamış püahahaah)  Yan flüt kitabı yoktu ama ben National Geographic'in Kedi Portreleri kitabını %50 indirimle aldım, heyyy o kadar güzel ki, en çok 1935 tarihli  siyah beyaz bir fotoyu sevdim, foto  bir gemide çekilmiş ve geminin kedisi minik miniminnacık HAMAĞINDAN kafasını kaldırıp poz vermiş, awwwww , üstünde de battaniyesi örtülü... İşte hep  kedimin bir hamağı olsun istemişimdir, eminim bayılırdı!!!




Bu arada biz de kendi fotolarımızı çekiyor idim ama nereden bilebilirdim? Makineyi  makroda bırakmışım, bu yüzden hayatımın en komik ve de bulanık  fotolarından bazılarını çekmiş bulunduk  püaahahahah:




Jadore'da küçücük bir masaya 5 kişi sıkıştık, mekan o kadar güzel ki, eski duvarlar , küçük, yuvarlak masaya tıkışmak ve deliler gibi gülmek... Harikaydı. Ve sonunda kahkahalar çikolata günahında boğuldu:






İşte böyle dostlar, fotolara bakarken merak etmekten kendimi alamadım,  yarın spor salonunda şu korkunç  skywalker aletinde kaç saat bacaklarım ayrılmalı ki, bu günahlaın bedelini ödeyebileyim? oy oyy oyyyy

xo xo

22 yorum:

  1. seni kınıyorum judy, çiçekleri niçin yedin a gözüdoymaz? yoksa tango mu yaptınız ağızda gülle?

    YanıtlaSil
  2. yaaa o Jadore çok güzeldi, böyle Edith Piaf çalıyor, parizyen bir hava filan derken ben de coştum , kudurdum, fakat o sapı ağzında tutmak çok zordu:)))

    YanıtlaSil
  3. senin bitkisel beslendiğin saatlerde bense clash of the titans'a gittim. onları da kınıyorum. Başrolde, Avatardaki kabiliyetsiz şempanze, 2010 model saç kesimi ile Manchester United taraftarı gibi antik yunanda takılıyordu. karakterler, espiriler, hatunun silikon dudacıkları, her şey 2010 model. çocukken bunun eski versiyonunu izlemiştim, hiç olmazsa ordaki tipler 70lerin saçları favorileri ile dolaşmıyordu. hades rolünde ralph fieness psikopat bakacam diye koca koca açtığı gözleri; zeus rolündeki liam abimiz de kılık değiştirip kralın karısını düdüklemesi ile pek güldürdü.

    YanıtlaSil
  4. püahahaah ben ve bitkisel beslenme aynı cümlede geçince bir hoş oldum:)))

    yaramaz zeus.. mitoloji severim, geçen Limango'dan NTV yayınlarının Mitoloji kitabını alacak idim ama tükenmişti:( Küçükken çok okurdum basitleştirilmiş mitoloji kitaplarını. Düşündüm de küçükken ne kadar nitelikli kitaplar okurmuşum. Şimdi yüzeysel şeylere düşkünüm. Yok kediler, indiana jones tarihçesi, resimli Star Wars rehberi filan:)))

    YanıtlaSil
  5. nö nö nö, bunların hiç biri yüzeysel değil(değerleri henüz yeterince anlaşılmadı sadece)

    o ntvnin kitabı güzel değil, kaçırdınsa bence çok üzülme. minnacık yazılar ve çok sıkıştırılmış özet içerikli. mitoloji ile ilgili en sağlam kitaplar imge yayınlarında. hangi alanda ararsan onun mitolojisi de var, hepsinin bi araya toplanmış olanı da, daha basit şeyler ararsan okyanus yayınlarının efsane/söylence/mit kitapları da iyidir.

    neyse zaten spor salonu seni bekler daha fazla eza etmiyim:)

    YanıtlaSil
  6. yüzeysel değilse o zaman itiraf.com : Indiana Jones omnibuslerini aldım, bekliyorum Amarikadan gelsinler hiiiiiiiii

    oh o zaman iyi ki almamışım , şimdi imge yayınlarına bakacağım

    7 olsa da çıksam spora gitsem yapsam bitse kurtulsam:)))

    YanıtlaSil
  7. Son derece gereksiz ve hayal kırıcı bir filmdi. İlla 3D yapacağım diye filmi kapkara seyrettirmenin manasını da anlamıyorum. Kaldı ki mitoloji gibi ellerinde görsellik açısından sonsuz bir kaynak var iken onu da becrememelerini anlayamıyorum.

    Benim çocukluğumda yunan mitolojisine ait fazla kaynak yoktu ya da 9 yaş aklımla ben pek bilemiyordum. Hiç unutmam Meydan Larousse'u sayfa sayfa hatim etmiştim tek tek tüm kahramanların listesini yapayım diye:))Sonradan Azra Erhat'ın sözlüğünü alınca rahatlamıştım.

    YanıtlaSil
  8. 3 boyut efektini seviyorum, üzerine birşey gelmesi, ortamın içine girmek filan şahane ama bende başağrısı yapıyor. Yoksa yaşlılık emöaresi mi bu?

    YanıtlaSil
  9. pek cok insanda mide bulantisi da yapiyor. Sonuçta hiç ekilenmediğim için ben de seviyorum ama bu filme bir şey katmamıştı. Herkül çizgi filmi bile bin kat daha iyi idi.

    YanıtlaSil
  10. yahu ne diyorsun, benim arzu arkadaşım avatar'dan ambulansla çıktı püahahaha hastanede kendine geldi:))))

    YanıtlaSil
  11. ....günler neşe içinde geçiyordu...

    YanıtlaSil
  12. pek değil.
    kedim dün gece fenalaştı. nesi var anlamadım , kriz geçiriyordu, dili sarktı , bağırdı , hızlı hızlı soluyordu, kalp krizi mi geçirdi acaba? sonra dışarı çıktı gitti. kediler gider ya, insanına öldüğünü göstermez ya, öyle gitti sanıyorum çünkü bu sabah bahçede saklandığı yerlerin hiçbirinde yoktu. çıkıp işe geldim, kimseye tek kelime edemedim. ağzımı açtığım anda ağlamaya başlayacağım. ben onun acı çekmesine izin verdim, alıp hemen doktora götürmeliydim. çok kötü kalpsiz bencilin pisliğin biriyim ve hayatım boyunca bununla yaşamak zorundayım. şimdi evi aramaya da korkuyorum. annemin ağlamasına dayanamam. akşam eve gidince ancak yüzleşebilirim.

    bunları yazayım mı bilemedim. ama işte yazdım.

    YanıtlaSil
  13. kedinin yaşını bilmiyorum ama tek açıklama bu olmayabilir. Hastalandıklarında bazen dışarda onlara iyi gelecek otları aramaya giderler ve canları istediğinde dönerler. Bence veteriner ile bu davranışına yol açabilecek bir şey olabilir mi danışmalısın. Şu anda kediyi arayabilecek komşu, arkadaş vs kimse yok mu? hemen en kötüyü akla getirme. işten erken çıkabilsen keşke

    YanıtlaSil
  14. annem evde, kedi 1 saat kayboldu mu hemen aramaya çıkar o zaten canım benim. eğer kedi bulunursa bugün annem doktora götürecek.
    ne yazık ki biz de yaşını veya tıbbi geçmişini bilmiyoruz. yetişkin olarak 2 ,3 yıl önce bizim eve taşındı ,öylece gelip yerleşti.

    Mehmet , sana anlatabildiğime sevindim, sağol.

    YanıtlaSil
  15. inşaallah bulunur. bir de içine girip çıkamayacağı her zamanki yerlerinin dışında kalan (çukur, kovuk, metruk ev) gibi yerlere de bakmak gerek, doğum yapacakları zaman mesela, böyle yerlere saklanırlar.

    YanıtlaSil
  16. MEHMEEEEEEETTTTTT :)))))))
    kedicik kabız olmuş , poposuna iğneyi ağzına hapı dayamışlar, mamasını değiştirmişler (yeni mamayı da üzerine zeytinyağı ile servis edecekmişiz) şimdi uyuyor:)))

    ben de ne kadar karamsar gamlı baykuşmuşum öldürdüm hayvanı hemen , ohhh çok şükür allahımmm

    ha bi de 7-8 yaşındaymış bizim kedi
    :)))

    YanıtlaSil
  17. Canım benim, hayvanceğize geçmiş olsun diyoırum. Ona geçmiş olsun diyorum çünkü yedirip patlacaktın az kalsın hayvanı. Şaka bir yana sabah sabah beni de korkuttun ya. Gözün aydın tekrar.
    NOT: Sabahları göremiyorum artık seni :((((

    YanıtlaSil
  18. sağol canımmm
    olsun sabahları görüşemesek de haftasonları rahat rahat görüşürüz:)

    YanıtlaSil
  19. Dear Judy,

    Öncelikle içim çok rahatladı, valla dua ettim. Her şeyden önce gözün aydın geçmişler olsun, ama bir daha sakın gözünün önünden ayırma ve ne olursa olsun asla ihmal etmene göz yumma. Dünkü atmosferde egoizme dair söylediklerinde sana hak verdiğimi söyleyemezdim, ama bugün her dördümüzün (sen ben kedi kaptan) de rahatlamasının rahatlığıyla artık söyliyim ki böyle ihmaller faciaları başımıza getirir (dün 15.yorumdan sonra tekrar açıp okumaya cesaret edemedim) ama derler ya bir musibet bin nasihatten iyidir, zamanında aynı salakça hataları kendim de yapmış biri olarak eminim bundan sonra gözün gibi dikkat edersin.

    Bi de senin kedinin fotolardan anladığım kadarıyla çok yemek veriyor olabilirsin, benimkinin mesela mamasından günde 60 grdan fazla yemesi yasak sağlığı açısından, seninkinde de böyle bir gramaj durumu olmalıdır mutlaka, veteriner bilir onu.

    neyse çokk sevindim:))bunu kutlamak için senden sedat usta tarafından şenlendirildiğin sıkı bir performans bekliyorum. kabızlıktan da çok muzdarip olmuş biri olarak kedi kardeşime de acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Mehmeetttttt sağol sağol sağolll
    bir daha ihmal etmem , allaha çok şükür bize vicdan azabı yaşatmadı, doktora yetiştik, hayvancık iyileşti, bir daha hasta oldu mu beklemeden doğru doktora gidecek. Yaşı da büyükmüş, maşallah eski insanı iyi bakmış ne diyeyim sağolsun, başımıza bıraktı ama sağlam kedi bırakmış :)))))

    Doktor kilosu için birşey dememiş, işte mamasını değiştirmiş , bir daha çiğ şey vermeyin demiş (ciğer, balık vb veriyorduk ara sıra) artık haşlama ve zeytinyağlı sağlıklı beslenmeye geçiyor kedicik:)))

    ohhh sağol abisi, hepimize geçmiş olsun:)))

    YanıtlaSil
  21. kedilerin öyle bir durumu var. mesela biz her gün pilav mı yenir diyoruz ama onlara her tür mama değişikliği tehlike yaratıyor, doğru mama neyse hep o yenecek:)bi dahaki sefere sorarsın dr.moreau'ya gidince, çünkü limitin üstünde yerlerse bu sefer de karaciğerleri tehlikeye giriyor, aman diyim.
    insan işte böle zamanlarda anlıyor kıymetini sahip olduğu şeylerin. o yüzden böyle korkutan olayların faydalı olduğuna inanıyorum
    ;)

    YanıtlaSil
  22. böylece günlerimiz yeniden neşelenmişti , hayvan dostlarımız mutlu=biz mutlu :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.