23 Mayıs 2010 Pazar

Star Wars : A Musical Journey

Revenge of the Sith filminin soundtrack cd'si bir ekstra dvd ile geliyordu sevgili seyirciler. Bu dvd'nin adı STAR WARS : A MUSICAL JOURNEY idi.

Ne büyük utançtır ki, ben bu dvdyi ilk kez izliyorum.

Dvd 16 bölüm'den oluşuyor. Bölümlerin sunucusu, evlere şenlik Ian McDiarmid (Palpy) . Her bölümde elleri öpülesi usta John Williams'ın klasik müziği eşliğinde, 6 filmden ikonlaşmış sahneler ile, tüm Star Wars hikayesini muhteşem bir müzikal olarak izliyoruz ve tabii John Williams'ın ne harikulade bir müzikal hikayeanlatıcı olduğunu bir kez daha anlyoruz.


1. A LONG TIME AGO
Müzik : 20th Century Fanfare / Star Wars Main Title

Bu böümde ağırlıklı olarak orijinal üçlemeden sahneler var. Ne olsa SW demek orijinal üçleme demek. Son bir kaç sahnede prequel üçlemeyi görüp en son notada Ananınki Skywalker'ın sararmış gözleri ile karşılaşıyoruz.



2. DARK FORCES CONSPIRE
Müzik: Duel of The Fates.

John Williams'ın sanskritçe sözlü muazzam oratoryosu eşliğinde prequel üçlemede karanlık güçlerin yükselişi sahnelerini izliyoruz



3. A HERO RISES
Müzik : Anakin's Theme

Anakin'in tema müziği içli bir çocuk şarkısı gibidir ama notaları Imperial March ile sonlanır. Bu hazin müziği  ufak Anakin görüntüleri ile dinliyoruz. Bölüm  Obi-Wan'ın "You will be a Jedi, I promise" demesiyle son buluyor.


4. A FATEFUL LOVE
Müzik : Accross the Stars

Prequel üçlemenin hüzünlü aşk temasını  Padme ve Anakin sahneleri ile dinliyoruz. Bunların aşkı bana hiç etkileyici, şahane filan gelmemiştir. Halbulki Natalie Portman'ı severim, Hayden tam Ananınki tipli çocuk, ama Lucas amca epik aşkı becerememiş ne bileyim.


Müzik çok hazin ve güzel. Burak kuzenim düğününde bunu çaldırmıştı hatta:))) Müzikalin bu bölümü de Padme ile Anakin'in düğünü ile bitiyor zaten.

5. A HERO FALLS
Müzik : Battle of Heros

Anakin "something's happening, I'm not the jedi I should be" diyor ve üçüncü bölümün en vurucu Anakin-Palpy sahnelerini izliyoruz. Order 66 geliyor



Ve Lord Vader'in yaratılmasıyla bu bölüm sona eriyor.

6.AN EMPIRE IS FORGED
Müzik : The Imperial March

Eh ... en dehşet Vader sahneleri eşliğinde, bu efsanevi müziği dinliyoruz bu bölümde de



" I find your lack of faith disturbing" gibi replikleri de dinliyoruz tabii. Bu bölüm Luke'un Noooo çığlığı ve Vader ile Luke'un son bölümdeki kılıç tokuşturma sahnesi ile bitiyor.

7. A PLANET THAT IS FARTHEST FROM
Müzik : The Dune Sea of Tatooine / Jawa Sandcrawler

Droidlerin bölümü. Artoo ve Threepio'nun meşhur sahne ve replikleri ile John Williams'ın A New Hope için yazdığı  müzikleri dinliyoruz.


 C3PO'nun Attack of the Clones'da Tatooin' e dönen Anakin'i  görüp "The Maker" diye feryad etmesi de bu bölümde gösteriliyor. Hahaha

8.AN UNLIKELY ALLIANCE
Müzik: Binary Sunset / Cantina Band

İşte o Luuke Luuuuke seslenişleri ile başlayan bu bölümde, Luke'un Obi-Wan ile tanışmasını ve tabii tüm Star Wars tarihinin en güzel sahnesi olan Tatooine'in çifte günbatımını izleyişini görüyoruz .


Oynak Cantina Band çalarken (Benim cep tel melodim aynı zamanda ne sandın?) bizimkiler Han Solo ve Chewie ile tanışıyor ve Millenium Falcon'un havalanışı ile bu bölüm sona eriyor.

9. A DEFENDER EMERGES
Müzik : Princess Leia's Theme

Üç filmden en güzel Leia Organa sahnelerini , John Williams'ın şiirsel Prenses Leia teması eşliğinde izliyoruz.


İşte Han Solo ile Leia'nın didişmeleri , Leia'nın meşhur hologram görüntüsü, Han ile I love you - I know sahnesi de bu bölümde yer alıyor.


10. A DARING RESCUE
Müzik : Ben's Death / Tie Fighter Attack

"I'm Luke Skywalker, I'm here to rescue you" repliği ile başlayan bu bölümde, Han ve Luke'un prensesi Death Star'dan kurtarma sahneleri, prensesin Han'ın Jabba'dan kurtarması, Cloud City sahneleri, savaş sahnelerini izliyoruz. Bölüm Death Star'ın patlama sahnesi ile sona eriyor.




11. A JEDI IS TRAINED
Müzik : Yoda's Theme

Bence Star Wars'ın ruhunu en iyi anlatan ve beni ağlatan  tema müziği eşliğinde , Luke ve Yoda sahneleri gözümüzün önünden geçiyor.


"Use the force" diyor Yoda ve 6. filmde force'la bir oluşu sahnesi ile bu bölüm sona eriyor.


12.A NARROW ESCAPE

Müzik : The Astreoid Field

Falcon'un kaçışı yanısıra, Attack of the Clones'da Anakin-Obi-Wan uçuş ve kovalama sahnelerini, hatta podrace sahnelerini bu heyecanlı müzik eşliğinde izliyoruz. Genel olarak hızlı uçış sahneleri bu bölümde yer alıyor diyebiliriz.




13.A BOND UNBROKEN
Müzik : Luke and Leia

Kardeş olduklarını öğrenen ve aralarında tuhaf bir bağ olduğunu farkeden gücün ikizlerinin en güzel sahnelerini izliyoruz bu bölümde. "The force is strong in my family. My father has it, I have it, my SISTER has it" sahnesi de bu dokunaklı tema eşliğinde geçiyor. Tabii Leia'nın nihayet  Han Solo'ya "o benim kardeşim" dediği sahne de bu bölümde.


Bu bölüm Leia ile Luke'un  Empire Strikes Back'in sonundaki hüzünlü uzayın derinliklerine bakma sahnesi ile sona eriyor.


14.A SANCTUARY MOON
Müzik : The Forest Battle (Concert Suite)

Bu heyacanlı bölümde Ewoklar ile Endor savaşını, Gunganlar ile Naboo savaşını izliyoruz. Bol bol patlama sahneleri ile dolu bu bölüm, ikinci Death Star'ın havaya uçması ile sona eriyor.



15.A LIFE REDEEMED
Müzik : Light of the Force

Star Wars'ın en damar teması eşliğinde Vader'ın kaderini izliyoruz. Ian McDiarmid'in şunları sözlemesini izlemelisiniz : As the Death Star crumbled around them, the slave boy of Tatooine, brilliant jedi warrior, and dark lord of the sith found peace at last.



Luke, babasının  Vader kostümünü yakarken biz bir anda genç , mutlu Anakin görüntüleri ile karşılaşıp darmadağın oluyoruz.


16.A NEW DAY DAWNS
Müzik : Throne Room / Finale

Ve işte kapanış, A New Hope filminin sonundaki kutlama töreninin tema müziği ile oluyor dostlar. Bütün kahramanlarımızı bir kere daha görüp, tüm filmlerden kutlama sahnelerini izliyoruz.

Video başlamadan önce sunuşunu bitiren Ian amcanın MAY THE FORCE BE WITH YOU , ALWAYS diyerek bize veda etmesi ise, bütünn tüylerimizi ters döndürüyor anasını satayım.


Ve kahretsin ki, Return of the Jedi'ın sonundaki kutlama sahnesinde, genç Anakin'in Yoda ve Obi Wan ile beraber Luke'a gülümsediği sahneyi de koymuşlar buraya. Ulan Lucas amca. Bunun için seni hiç affetmeyeceğim.


May the force be with you, always .

4 yorum:

  1. Dear Judy

    for yr info:

    İSTANBUL - ‘Star Wars’ serisinin kötü adamı Darth Vader, Türkiye’ye geliyor. ‘Yeni Bir Umut’, ‘İmparator’, ‘Jedi’ın Dönüşü’ filmlerinde Darth Vader’ı canlandıran İngiliz aktör Dave Prowse, JBC Yayıncılık’ın davetlisi olarak, dünyada ilk defa yayımlanacak, Darth Vader Özel Çizgi Roman’ı için düzenlenecek imza günlerine katılacak. Çizgi roman yedi hikâyeden oluşuyor. Daha çok filmlerde gözükmeyen, anlatılmamış hikâyelerden oluşan eser, Lucas Film ve Dark Horse’un çizerleri ve yazar ekibi tarafından hazırlandı. İmza günlerinin ilk durağı 28 Mayıs saat 13.30’da Ankara’daki Lo&Loud olacak. 29 Mayıs’ta İstanbul’a gelecek Dave Prowse, saat 12.00’de Kanyon D&R’da, 22.00’de Taksim The Hall’da Hayranlarıyla buluşacak. İmza günleri 30 Mayıs saat 13.30’da Caddebostan Kültür Merkezi D&R’da son bulacak. (Radikal Kültür Sanat

    YanıtlaSil
  2. kudret seninle olsun Mehmetcim sağol:)

    o Dart Vader çizgiromansları çıktı mı yani şimdi? istiyoruzzz

    YanıtlaSil
  3. Kudret kim be dedim bi an ::))henüz yayınlanmadı ama yayınlanırsa mutlaka haberim olur.
    ve tabi senin de:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.