25 Mayıs 2010 Salı

Yemeklere veda

Cumartesi günü Diyetisyen Perihan Çiçek'e gittim sevgili seyirciler. 5 yıl önce de kendisine başvurmuş, güzelce zayıflamış (zayıf olmadım beee sadece normaldim ve çok iyiydim) ama sonra iş değiştirip düzenim bozuılunca deli gibi kilo almış idim.


Kadın bizi ölçtü biçti (panda kardeşim Sevalle beraber gittik diyetisyene) . Böyle bir makineye çıkarttı bizi, makinenin sapını tutturdu :))) Yağımız suyumuz içimiz dışımız ortaya çıktı.

Benim göbeğimde 14 kilo yağ varmışşş. Metabolizmam da yaşlanmış, 39 yaşına gelmiş. Yağlardan çok buna üzüldüm.

Daha önce Perihan Çiçek hastanede çalışırken başvurmuştum kendisine. Daha iyiydi o zaman sanki. Şimdi klinik açmış, biraz işleri  fabrikasyona vurmuş gibi geldi. Neyse takır takır yazdı listeleri, kan şeker ölçümleri istedi, One a Day Weight Smart için dedi.  Şimdi Seval'le rejimdeyiz. Demin hapşırdım, çok yaşa yerine Tok yaşa dedi yavrum bana püahahaahahah bu vaziyetteyiz yani.

Neyseki geçen hafta Dilek & Tolga kardeşlerimin kuzenler gecesine gitmiş idim. Dilekcim 2 gün izin almış da işten biz tosunlara yemek hazırlamıştı.

Koyu ve enfes bir mercimek çorbası ile başlayan ziyafette, ana yemek olarak et ve ÜZERİNDE KAŞŞER ERİTİLMİŞ pilavdan vardı. Ahhhhhh eşşekkkk kafamm. Masadaki mezeler, salatalar o kadar harikaydı ki, onlara gömülüp pilav hakkımı yemedimmm. Hırfff hüngürrr. Şimdi artıkuzaktan bakabilirim pilava ancak dostlar.

Şehriyeli yoğurtlu makarna salatası:


Börrekkkk :


Akdeniz salatası :


Semizotu salatası:

Patlıcan salatası :



Veee benim için gecenin yıldızı , AHTAPOT SALATASI :


Amann ağzımda eridi o ahtapotlar , hepsini yerdim bıraksalar , nasıl löp löp olmuş anlatamam.

Üzeri sucuklarla bezeli bu güzellik de HUMUS oluyor :



Neyseki geçen hafta bu güzellikleri yemişim. Hoş bir veda oldu . Umarım kilolara da bu kadar hoş bir şekilde veda edebilirim dostlar.

xo xo

10 yorum:

  1. etikete bakınca nasıl bir psikolojide olduğunu anladım judycim :D

    allah sabır versin canım, süper incecik ol inş :)

    YanıtlaSil
  2. hahaahahah yemeyi içmeyi seviyoruz işte kuşum . şöyle normal hem de sağlıklı bi kiloda olmak, güzel güzel giyinmek istiyorum artık , bi de seyyahat fotolarında dombili görünmeyeyim istiyorum. böyle kutsal hedeflerim var. gelişmeleri paylaşacağım sizinle:)))

    YanıtlaSil
  3. Gazan mübarek olsun bacım içim parçalandı :(

    YanıtlaSil
  4. o ilaç ne işe yarıyomuş? n zamandır içiyorsun? etkisi oldu mu?

    YanıtlaSil
  5. Seda, One a Day Weight Smart metabolizma hızlandırıcı ve tok tutucu bi ilaçmış. ben bi fark göremedim açıkçası. içmeyi de bıraktım. mucize zayıflama hapı değil yani şekerim.

    YanıtlaSil
  6. nası bi sazanlıktır ve umuttur benimkisi bakar mısın:) direk sormuşumm! anladım, tahmin ettiğim gibi. totomuzu kaldrıcaz artık bi zahmet, napalım:))

    YanıtlaSil
  7. ya sorma canım, ben de umutlanmıştım kadın o hapı verdiğinde ama anca sımsıkı taş gibi rejim yaparak zayıflayabildim. Fakat şu var, ben daha önceden birkaç kere kilo alıp verdiğim için, vücudum direnç gösteriyor zayıflamaya. Hap ondan etkilememiş olabilir. Yani belki bu hap sende işe yarayabilir.

    YanıtlaSil
  8. Gurme Cudiiii engellenemeeeez şak şak şak şak fiyuwwwwww

    YanıtlaSil
  9. ahhahahah yahu ne güzel inceliyorum dur gaza getirme içimdeki yemek canavarını:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.