8 Ağustos 2010 Pazar

Geleceğe Dönüş

Tatildeyken sanki başka bir zaman boyutuna ya da paralel evrene gitmiş gibi hissediyorum. Benim bildiğim tekdüze, sabahın köründe kalk - işe git - akşama kadar bilgisayarın başında çalış - bazen sinir harbi yaşa bazen gülme krizine gir- akşam eve gel ya da arkadaşlarınla buluş hayatı bir tarafta akmaya devam ediyor, bense beri yanda paralel bir evrende toptan değişik bir hayat yaşıyorum sanki, eh tatil dönüşü de o zaman Geleceğe Dönüş oluyor:))) (en çok ikincisini severim bu serinin)



Güzeldi tatil. Kumsalda , sıcak kumların üzerinde boş boş yattım, müzik bile dinlemedim, dalgaların tekdüze foş foşlarına kapılıp şekerlemeler yaptım, sıkıldıkça daldım çıktım yüzdüm; güneşe dayanabildiğim akşam saatlerinde güneşlendim.


Bol bol dondurma yedim. Vardar'dan değil , arayıp tarayıp kordonun sonunda bulduğum Roma dondurmacısından.


Yediğim diğer bir güzel yemek de yörenin spesyali SAKANDIRIK idi, hamur açıp ufak parçalar halinde kavuruyorlar, beri yanda nohut haşlanıyor, sonra bunları karıştırıp üzerine yoğurt döküp yiyorsun, ağzınıza layık:



Bahçede dolaşıp teyzemin kedileriyle ahbaplık ettim

Bu Boncuk :

Bu da Şeftali

Şeftali minik bir aslana benziyor, boynunun çevresinde yele gibi tüyleri var. Üstelik gözüpek avcı , tam bir kedi, benim lapacı gibi değil. Teyzem diyor ki evde yalnız kalsalar Şeftali yermiş onu, eğer telefonlara ceap vermezse anlayacakmışız ki, kedi yedi teyzemi. Küçük canavar bahçede kendi halinde dolanıp duran minik kirpi yavrusunu yemiş, etini kazımış bir güzel, kirpiciğin postu kalmış geriye.

Bu National Geographic'i aratmayan doğal ortamda , balkonun orta yerinde peydahlanan eşşek kadar örümcekten ödüm patladı. Yine de kendimi sizler için feda edip önce fotosunu çektim, sonra kaçtım:))) Tam bir Aragog idi kendisi, kuzenim süpürgeyle bahçeye attı heyvanı.


Her gece 11'de minicik ayakları ile duvara tutunup başaşağı dolaşan bir kertenkele balkonu ziyaret edip gözümüzün önünde ağzına layık sinek böcek ne varsa beslendi.

Ama o ufacıcık ayakları ne kadar sevimli değil mi? Yerli halk buna KELER dermiş, patlar uçlu keleker olmasın o?

Tanıştığım bir diğer hayvanat pegamber devesi :



Çekirge , valla fena sıçrıyordu, üstümüze üstümüze :


Bahçeden büyüyüp balkon hizasına gelen ceviz ağacında da 1 adet cırcır böceği öttü durdu, ama 1 tane böcekten çıkan ses hipnotize edici, uyuşturucu berbat bir gürültü idi. Bu cırcır böceği yumurtalarını ağaca yapıştırıp ötmeye başlar, taa çatlayana kadar ötermiş. Çatlayip çatlayıp balkona düşermiş. Allahıma şükürler olsun kafama cırcır böceği cesedi düşmedi.

Tatilin en güzel günü kuzenlerle Akçay'dan uzaklaşıp ıssız bir koya gittiğimiz gündü. Küçükkuyu'yu geçtikten sonra Behramkale'ye gelmeden sahil kenarında bir yerdi. Ufacıcık turkuvaz koyun tepesinde klişe olsa da güzel salaş kahve, sahilde ise ahşap, ince uzun bir iskele vardı. Çok mutlu oldum o gün orada.







Ohhh gel keyfim gel

Burada bir de deve var idi. Meğersem deve güreşine pek meraklıymış yerli halk. Şampiyon develer de el üstünde tutulurmuş. Neyse bu deve bize arkasını (ve başka şeylerini) dönmüştü, biraz şamata yapıp kafasını çevirttim ammaaa daha fazlasına cesaret edemedim, feci büyük bir hayvan.


Sanırım bu kadar. Bir hafta boyunca House of Night - Gece Evi serisinin 5 tane kitabını okudum. İlk ikisini daha önceden okumuş idim. kalanları da bitirmiş oldum. Kitaplar hakkında ayrı bir yazı hazırlarım.





İşte öyleyken böyle oldu. Tatil bitti. Tonton kedime kavuştum. İyi bakılmış ben yokken merak etmeyin. bana kızgın küskün de değil. Eh bundan iyisi can sağlığı.

xo xo

10 yorum:

  1. Nasıl bir tatil postu bu tüylerim diken diken oldu :D :D Teyzen kedileri beslemiyor mu? Kirpiyi mi yemiş kedi. Hayy allahım ürktüm valla gece gece örümcek, kertenkle, böcek :D :D :D Aslı tatilde göze gelen başka bir şey yok muydu yavvv turist falan :D :D

    YanıtlaSil
  2. :)))))))))))))) Aslıcan, ben burada gezenleri yazamayacağım, çünkü ortalığa çıkan hayvanı pişirip yiyorlar, inanmayan fotoları beklesin :)))Bir üşenmesem de gondersem şunları :(

    YanıtlaSil
  3. Joey'cim vallaha besliyor teyzem kedileri , günde 2 kere tavuklu yemek pişiriyor, 1 sefer de kuru mama veriyor. O Şeftali canavar anacığım:)

    YanıtlaSil
  4. Kaptanımmm yalvartma beni fotoşları yayınla, dünyanın bir ucuna yolladık seni canım Real Fiesta muhabiri olarak:))) Fifucanlarım nasıl benim?

    YanıtlaSil
  5. ben o kadar mahlukatı bir arada görsem tatil falan dinlemem valla bırakır kaçarım, ıııyykk onlar ne be :S

    YanıtlaSil
  6. PÜAAHAHAAHAH valla doğal hayat diye hoşuma gitti benim Kedicim:))))

    YanıtlaSil
  7. tatilinin güzel geçmesine sevindim ama açıkçası benim de tüylerim diken diken oldu tarantulayı, kertenkeleyi ve çekirgeyi görünce :/ house of night yazısını bekliyorum şimdi sabırsızlıkla :)

    YanıtlaSil
  8. Çavlancım, diğerleri birşey değil de , örümcekten benim de ödüm patladı, fotosunu çekecek kadar yanında kaldım, sonra tırladım içeri, hakikaten korkunçtu ıyyyyy :))))

    yazacağım zoey kızılkuş'u :))

    YanıtlaSil
  9. acaba ben ruh hastası mıyım? hepsi bana çok güzel geliyor o börtü böcüklerin: Ama en güzeli Boncuğun bakışı
    salaş kahveye bayıldım.
    şu an 60 derecelik istanbulda ter içinde koşturmaktansa orada olabilmeyi çok istedim.

    YanıtlaSil
  10. Mehmet ben de orada olmak isterdim, keşki iki hafta orada tatil yapabilseydim:(

    örümcekten korktum amma diğerlerini ben de sevdim, doğal hayat National Geographic kanalı gibiydi ortam işte :)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.