26 Ağustos 2010 Perşembe

Kedim

Hiçbir şey yazmak istemiyorum, okumak istemiyorum, tv izlemek, oyun oynamak da istemiyorum. Akşam eve gittiğimde hasta kedimle ilgilenip yatıyorum sadece. Sadece onun iyi olmasını, acı çekmemesini istiyorum. Çıngırağını çınçın çınlatarak bana koşmasını, kucağımda yumulup yatmasını, horul horul uyumasını istiyorum.

Kedicikte mantar çıkmıştı biliyorsunuz, her akşam mantar hapını ve bakteri hapını yutturmaya başladık. Bilen bilir kediye arzusu hilafına birşey yaptırmak imkansız derecede zordur. Bizimki de hapları yutmamak için elinden geleni yaptı, annemle beraber 1 hafta içirmeyi başardık. 1 haftanın sonunda kedi bahçeye kaçmaya başladı, eve gelmiyor, yemek yemiyordu. Aç karnına da ilaç vermekten korktuğum için ilaçlar öylece kalakaldı. Etli mamalardan aldım sevdiği, aslında kabızlık sorunu olduğu için Hills'den lifli kuru mama yediriyordum, etli yaş mama kabız yapabilirdi kediyi ama birşey yesin istiyordum. Aldığım yaş mamalar da püre gibi çıktı, yemedi hayvancık onları.  Sonunda geçen hafta sonu ulaşamadığımız yüksek bahçe duvarına çekildi, 2 gün orada yattı. Taburenin üzerine tırmanıp yoğurt verdim, başını tutup su içirdim. Pazar gecesi hiç gelmedi, ki ne olursa olsun her akşam eve gelirdi kedimiz.

Pazartesi sabahı işe gitmek üzere kalktığımda kapının önünde dertop olmuş yatıyordu, kucağıma aldım, sevdim öptüm ama bir sorun vardı, yere bıraktığımda düştü, evet kedimizin ayakları tutmuyordu. Annemi uyandırdım, doktora götüreceğim dedim, annem istemedi, biraz bekleyelim dedi. Annemi de üzemem ki, yaşı var, bütün gün aslında o bakıyor kediye ve benim lanet işimden 3 aydır maaş almadığım için sıkıntılı olduğumu biliyor. Hülasa, annemi üzmemek için kediyi o gün doktora götürmedim.

Pazartesiden beri kedicik evde paspasın üstünde yatıyor. Ayaklarının üzerine basamıyor. Başka etli mamalar aldım, içi parça etli, onları yedi. Güzel yeşil gözleri kocaman, parlak ve açık. Ama yürüyemiyor. Paspastan yastığına doğru miyavlayınca alıp yastığa koyuyoruz. Gündüzleri annem pamuk ıslatıp su içirmeye çalışıyor, akşamları ben bakmaya çalışıyorum ama kesinlikle annemin hakkını ödeyemem. Bütün gün o taşıyor kediyi,  güneşlensin diye bahçeye indiriyor, başka kediler rahatsız etmesin diye eve geri çıkartıyor, neşelensin diye fırçalıyor... . Cumartesi doktora götüreceğim, böyle devam edemez. Daha önce bir sakatlık geçirdiği için anneciğim umut etti ki yine kendiliğinden iyileşecek ama bu sefer başka bir sorun var belli ki. Üstelik Pazartesi'den beri kakasını da yapmadı, hoş biraz biraz etli mama yiyor , hemen hiç su içmiyor ama yine de? Karnı aç diye mantar ilacını da yutturmadık, dün akşam sırtında da kocaman bir yerin tüyleri döküldü, demek ki oraya sıçradı mantar.

Kedim evde öylece yatıyor, kafası kel, sırtı kel, ayakları tutmuyor. Cumartesi olsun hemen doktora gitmek istiyorum. Bu sefer annem de bişey diyemiyor çünkü hayvan hiç toparlanamadı. Hatta o arayacak bizim tanıdık doktoru, randevu alacak. Beri yandan doktora gitmeye de o kadar korkuyorum ki, doktorun söyleyeceklerinden çok korkuyorum... İnşallah basit birşeydir, ne bileyim eklem iltihaplanmasıdır da antibiyotikle geçer. Aksini kondurmak istemiyorum Kediş'e.

Akşam eve gideyim, annem çayını içiyor olsun, babam Bozcaada'dan müzenin başından dönmüş olsun, televizyon karşısındaki koltuğuna uzanmış olsun , kedicik de her zamanki gibi onun yuvarlak göbeğinde mır mır uyuyor olsun. Sonra beni görünce çıngırağı çınçın öterek yanıma gelsin.

Mutluluk bu kadarcık birşey işte.


12 yorum:

  1. Umarım ciddi bir şeyi yoktur kedinin. Belki mikrop kapmıştır falan ilaçla geçer. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ne yazacağımı bilemedim,inşallah iyileşir bir an önce.

    YanıtlaSil
  3. İçimi çok fena burktun. Umarım, umarım kedin sağlığına, sen de alıştığımız neşene kavuşursunuz.

    YanıtlaSil
  4. oooyyy kıyamam kedişe :( en kısa zamanda iyileşsin tanrım lütfen lütfen.

    YanıtlaSil
  5. Kıyamam kuzuma yaa...

    Haberdar et n'olur yapabileceğim bir şey olursa...

    Ve iyi haberler ver umarım...

    YanıtlaSil
  6. off off offf :( tabii ki çok basit, en azından ilaçla geçecek bir şey çıkacak, kötü bir şey olsa bu kadar kısa zamanda bu hale getirmezdi ki? hemencecik gidin doktora, ne olduğu anlaşılcak ve tedavi edilicek gör bak. çook geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim dostlar sağolun. İnşallah iyi haberleri veririm yakın zamanda.

    YanıtlaSil
  8. nasıl sevdiğini ,çocuğunmuş gibi baktığını görüyorum Judyim....umarım bir an önce iyileşir kedicik...:((

    YanıtlaSil
  9. Offf gozlerim doldu! Cekmeyen anlamaz ben de Casper'da yasamistim bunlari.. Biran once sagligina kavusur ve cingiragini otture otture sana kosar insaallah, Amin!

    YanıtlaSil
  10. iyileşmesi dileği ile gözleri ne kadar güzel.

    YanıtlaSil
  11. sevgili aslı
    nolur hemen negatife geçme
    hatırla geçen sefer de böyle bir durum oldu

    pozitif ol sakin ol güçlü ol
    seni anlıyorum
    anladığımı biliyorsun, hayvanları insanların çoğundn daha çok severim ve onlara bişey olucak diye ödüm patlar.
    yapman gereken şey kedine yardım etmek kendini koyvermemek.
    doktora gidin.
    gerekirse başka doktora da gidin
    tıpkı bir çocukla ilgilenir gibi sonuna kadar mücadele et onun için çünkü o buna değer. sakın duygularına kapılıpmantığını kaybetme ki ona yardım edebilesin.

    bekle ve sabret inancın varsa bol bol dua et. ne kadar zo olduğunu biliyorum ama hiç birşeyin düzelmemesi için bir sebep yok.

    annem 1 yıldır bir arkadaşına bakıyor, kendisinde bir çeşit kanser var ve yaşı 70. teşhiste geç kalınmıştı. 1 yıldır tedavisi sürüyor. kendi de dahil kimse beklemiyordu ama kanser durdu ve geriledi. tüm tahliller iyiye gidiyor. olmaz denenin olduğunu gördüm

    ve bir değil, çok kez gördüm böyle şeyleri.
    evet hayat bana tersini de gösterdi ama iyi şeylere de çok rastladım. umudunu sakın yitirme. herşey olacağına varır ama bu illa kötü olan demek değil. mucizeler hala oluyor:)

    sakin ol soğukanlı kalmaya çalış ve umudunu yitirme. lütfen.

    ikinize de sevgi ve iyi dileklerimle

    YanıtlaSil
  12. Sibocum, Denizom sağolun. Dünyada Bir Balık, ne güzel ismin var senin:)

    Mehmetcim,pozitife odaklanmaya ve gücü kullanmaya çalışıyorum. Dualarımı da eksik etmiyorum. Daha iyice gibi kedicik, en azından mama yiyor çiş yapıyor. Şu bacaklarının hali belli olsa...

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.