14 Ağustos 2010 Cumartesi

Kediş'le doktor macerası

Dün klinikten aradılar "Aslı Hanım sizi Kediş'in test sonuçları için arıyorum" dediler, aman gülmem geldi:))) Kedinin kulağında bakteri, kafasında mantar olduğu testlerle kesinleşmiş. Hem de hemen üremiş mantar.

Bugün sabahtan saklandı hınzır, anladı mı ne doktora gideceğimizi. Taa öğlen mama torbasıyla kandırıp yanıma çağırdım, taşıma sepetine sokabildim de doktora gittik. Doktor kulağını temizleyip damla yaptı, sonra ilaçları verdi. Bakteri için ve mantar için iki ayrı hap. Mantar hapı ağır bir ilaçmış, karaciğeri etkileyebilirmiş. Test yapın dedim. Maalesef kedi çok bağırdı, debelendi, kan alamadılar. Çok üzüldüm hayvancağızın haline, iyi ki annem gelmemişti, fena olurdu kadın. Kan alabilseydik içim rahatlayacaktı. Ama yaramaz ortalığı dağıttı, iki doktor tutamadılar:(((

Şimdi ilacı verip yan etki, kusma olacak mı diye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu arada karaciğerini destekleyecek enginar tozu içeren bir kapsül de yuturacağız.Ama korkuyorum, ya bahçeye gizlenip kusar da göremezsek? Çok canım sıkkın dostlar. Üstelik yaşı da var, şimdi durduk yerde bir zarar görürse mahvolurum. Kafasında mantarın açtığı deliğin iyileşmesi de çok uzun sürecekmiş. Belki o kliniğe gelen şecereli cins kedilerden değil, sokak kedisi ama beni benimsemiş bir kedi, ben onun insanıyım, o benim can yoldaşım.  Allahım nolursun Kediş'in karaciğerine birşey olmasın, ilaçlar işe yarasın, kedim iyileşsin.


Fotoğraf : Sibel Gürüney

4 yorum:

  1. judy'cim hiç merak etme, şu enginarlı ilaç sayesinde yan etkiler mümkün olduğu kadar hafif geçer bence, hem ciddi tedavisi olmayan bir şey değil neyse ki, ilaç içip iyileşecek. çok geçmiş olsun yine de tekrar :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler çavlan'cım. haklısın çok şükür ilaçla geçebilen bir hastalık. bakalım keltoş prenseslikten ne zaman kurtulacak yavrucak:)

    YanıtlaSil
  3. Can yoldaşı oluyorlar değil mi insana? Bir parçan gibi. Hiç hayvan besleyemedim ama anlıyorum. Üzülme umarım bir şey olmaz kedine. Doktorlar güvenilir görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Joey'cim gerçekten öyle oluyor, hep yanında, her tepkine karşılık veren canlı bir varlık. bazen şapşal hareketleriyle bizi güldürüp kendine bağlıyor iyice. ama bu da aslında şapşal olduğundan değil, kedi zekasından bence:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.