27 Ağustos 2010 Cuma

Tavuk suyuna mama

Ohh çok şükür akşamdan beri içim biraz daha rahat dostlar.

Bugün annem kediyi hava alıp güneşlensin diye bahçeye koymuş sonra gitmiş tavuk almış, tavuklar haşlanırken Kediş'in kuru mamasını havanda ezip toz haline getirerek tavuk suyuna mama hazırlamış, Kedicik lüp lüp yemiş mamayı oley oleyy oleyyy :)

Sonracığıma annem bakmış mıymıy bir derdi var heyvanın, almış toprağın üzerine koymuş, kedicik de çişini yapmış hem de birazcık ayakta durabilmiş, ama sonra devrilmiş, olsun buna da şükür. Ben de anneme "Aaa nereden anladın kedinin sıkıştığını" diye sordum, gerizekalıya laf anlatır bakışlarıyla "3 çocuk büyüttük herhalde"demez mi? Sağolsun :)))

Akşam bi posta mama da ben  hazırladım, kaşık kaşık ağzına dayadım, lip lip yalayarak yedi. Sonra etli yaş mamadan verdim onu da yedi çok şükür. Hala kakasını yapamadı ama.  Bahçeye taşıdım, tuvaletini hep yaptığı yere, yerlerde sürüne kıvrana çiş yaptı ama ayakta duramadığından üstüne başına işedi yavrucak. Aldım geri getirdim, yatağına yatırdım, bebek mendilleriyle sildim bir güzel, canı yandı sanırım, kızdı, tısladı hatta.Sonra rahatladı, kendi de yalanmaya başladı, bu da iyi bi işaret. Kedi kumunu da yanında hazır ettik, belki gece yapar birşeyler. Doktor randevumuz da alındı, Cumartesi 12'de  gidiyoruz. Şimdi annem çok dertleniyor, doktorun olmaz birşey diyeceğinden ödü patlıyor ama yok, kötü şeyler düşünmek yok, pozitife odaklanıyoruz.

Hülasa, kedicik daha iyi gibi, benim de moralim daha iyi.

4 yorum:

  1. annen ne kadar düşünceli yaaa..

    YanıtlaSil
  2. sorma canım, hakkı hiç ödenmez. kadıncağız kaç gündür bebek bakar gibi kediye bakıyor, inşallah iyileşir de acısını çıkartırız mıncıklaya mıncıklaya:)

    YanıtlaSil
  3. bugün iki öğün mama yemiş, çok sevinçliyim:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.