3 Kasım 2010 Çarşamba

Amerika'dan 2 ayda paketim geldi yuhh

İnterneti pek seviyorum biliyorsunuz. İlk tanıştığımızdan beri tuhaf bir güven beslemekteyim kendisine. Yurtdışından ve online alışveriş yapmaktan hiç çekinmem. Bugüne kadar dünya kadar kitap, oyun ve (son yıllarda) makyaj malzemesi almışımdır internetten, hatta alışveriş ettiğim sitelerin listesini çıkartmak istiyorum size, belki bir işe yarar.

Bugüne kadar en büyük problemi ispanyol bir site ile yaşamıştım. The Rose Of Versailles vardır ya, Lady Oscar adıyla tanıdığımız çizgi dizi, işte onun mangasını almaya çalışıyordum. Paypal ile ödedim ama bunlar kitapları gönderemediler. Sonra da tatile mi ne çıktılar, bir türlü ulaşamadım. Allah yazıyorum yazıyorum, sitedeki her email adresine İngilizce ve İspanyolca mailleri gönderdim durdum, en sonunda İspanyolların ayakları suya erdi , paramı geri gönderdiler ben de rahatladım. (Kitapları da iş gezisi için İspanya'ya gittiğimde bi ara mahalle kitapçısından bulup aldım oh)

Geçen bayram zamanı, tam tatilden birkaç gün önce 7 Eylül'de, Amerika'daki kissandmakeup-ny mağazasından Nars ürünleri sipariş ettim. Efendim ben 30 yaşından sonra öğrendim, meğersem makyaj yapmak yeterli değilmiş, boyaların altına far bazları, makyaj primerleri bilmem neler neler sürülmesi gerekiyormuş. Ne bileyim ben, valla birkaç ay öncesine kadar primerden, bazdan haberim yok idi. Haberim olunca da büyük (!) bir merakla Nars'dan makyaj ve far bazları aldım, işte bu yukarıya yazdığım siteden.

Aradan günler, sonra haftalar geçti. Ulan Amazon'dan aldığım kitaplar pıt diye geliyor, bizim astar bazlardan haber yok ahahahaha. (hani yağlıboya altına astar atarsın ya, bunlar da o hikaye herhalde:) Siteye mail attım, aaa, bekleyin canım kesin gelir dedi, böylece aradan 6 hafta mı ne geçmiş oldu. En sonunda tekrar yazdım, ama çok kibar, ne olur siz oradaki postayı kontrol edebilir misiniz, vallayi gelmedi aplaaa diye ağlandım. İnanılır gibi değil ama kadın benim bazları tekrar gönderdi, 21 Ekim'de. Ve bugün de paket elime geçti, işte normal sürede 2 haftada gelmiş oldu.

Bazları merak ettiyseniz işte şöyle birşeyler:


Kutuları çok güzel, basit, siyah. Üstteki ince uzun olan far bazı, ortadaki siyah tüp makyaj astarı. en alttaki kare ise ikili far.


Kutulardan bir de prospektüs çıktı çok şaşırdım aahahaha


Farın kutusu çok hoş, aynası filan kocaman görünüyor, rengi de açık, natürel benim sevdiğim gibi .

İşte öyleyken böyle dostlar. 2 ay önce aldım, bugün geldi, bu parasızlıkta sanki yeni bir şey almış gibi oldum, çok hoşuma gitti:))

Siz de internetten yurtdışından alışveriş yapıyor musunuz?

xo xo

21 yorum:

  1. Güle güle kullan :)
    Ben amazon ve strawberry dışında girmiyorum, yurtdışından alışveriş işlerine. Aradığım ve burada bulamadığım bir şey olursa kullanırım ama çekinmem :)

    YanıtlaSil
  2. heyy ilk kez adaşım geldi siteye, hoşgeldin adaşım:) çok teşekkür ederim.

    Strawberyy ve Amazon'dan pıt diye geliyor kutular çok şükür. Bir kere Amazon'dan gelen ktutum kayıp oldu, meğerem şirketin adresini yanlış yazmışım, benim hatam yani. Olsun onlar tekrar aynı dvd'yi yolladılar, çok severim Amazon'u o yüzden:)

    YanıtlaSil
  3. baz ne, prime ne, ne olduklarını bile bilmediğim gibi, makyajla ilgili bir şeyler duyar duymaz içime afakanlar basmaya başlıyor, çok zor bu işler canım :) ama yurtdışından kitap ve dvd almayı hiçbir şeye değişmem, amazon.co.uk canımdır :) şimdi board oyunlarına taktım, hani bildiğimiz monopol, trivia pursuit, tabu gibi masa oyunları, ama binlerce çeşidi var! ilk param olduğunda onlardan aliciğim, amazon'dan yine tabii.

    YanıtlaSil
  4. Ah Çavlancım, Amazon'u açıp kitapların arasında gezinmeyi o kadar seviyorum ki. Habire seçip sepete ekliyorum, artık maaş alıp kredi kartını ödeyince inşallah! :))
    Ama adamlar şahane baskılar yapıyorlar. O kocaman, bol fotoğraflı kitaplara bayılıyorum. Mesela bir tane buldum, 20. yy başında Nil nehrinde yapılan bir gezinin fotoğrafları,Vintage Egypt kitabın adı, büyüleyici değil mi? Çok seviyorum Amazon'u. Amazon candır:)))

    YanıtlaSil
  5. Adaşım ben geliyordum hep, sadece her zaman yorum yazmıyorum ama hep okuyorum, aşk olsun aşk olsun :))
    hoşbuldum yine de :))

    not:amazon candır :)) hatta yıllaar önce yurt dışından ilk sipariş verdiğim yerdir.

    YanıtlaSil
  6. tatlım beni makyaj konusunda eğitir misin? bende seni cilt bakımı hakkında aydınlatabilirim istersen:D

    YanıtlaSil
  7. Aslı'cım çok şanslısın, benim ilk sipariş verdiğim yer Amerika'da zottirik bir anime sitesi idi, Judy ve Uzunbacak çizgifilm setini almıştım . Yıllar sonra baktım site pornocu olmuş haahahah:)))

    O Vintage Mısır seyyahati kitabı benim olmalıydı di mi? :)

    Kedimmmm, sen o kadar güzelsin ki, ne makyajı anlamadım?? tabii öğretirim istersen beraber palyaçoya döneriz ahahaha. benim öyle bir maharetim yok valla , bi far bi allık sürüp çıkma durumundayım. ama just-makeup.net sitesini izliyorum, oradaki kızlar çok güzel öğretiyorlar, tavsiye olunur bebeğim.

    YanıtlaSil
  8. ben hem de cook cok cok yapiyorum ama asla acele ihtiyacim olan seyleri degil cunku asla soylenen zamanda gelmiyor geliyor da bizim gumruk tembel, kendi kurallari var pasalarin:)))

    yine de ozellikle e-bay ve strawberry'yi ve forever21i cok tavsiye ediyoruum:)

    YanıtlaSil
  9. sevgili Boom, sorma yine gümrük kanunu değişmiş, ojeler gerisin geri geldikleri yere gidiyor. halbuki ne var, nfu oh oje alıp pullu pullu sürsek? forever21'i hiç denememiştim, öneri için teşekkürler. e-bay'den ben de çok alışveriş yapıyorum, satıcının güvenirliğine dikkat ettikten sonra mesele çıkmıyor:)

    YanıtlaSil
  10. Güle güle kullannn, ahah gelmiş yaa ona dua et benceeee :)) hiç gelmeyedebilirdi :D

    YanıtlaSil
  11. Evet benim karım çok güzeldir ama sen de tevazu gösterme fıstık gibi kızsın yaneeeee.

    Çavlanın dediği oyunlardan oynayasım geldi bi de.Bi de monopoly'i biz pc de oynuyos begümü nası süründürdüğüm geldi son seferde nihohahaha

    YanıtlaSil
  12. Ulan begümün hesap açıkmış :D

    YanıtlaSil
  13. Judy gule gule kullan ;) ama valla hic bilmem bende baz neymis falan diye, yagliboya astari gibiyse iyiymis sorun yok :)))
    alisverise gelince yapiyorum bende arada, amazon tabii ki en guvenilirlerinden, birde burada online kiyafet magzalari oldukca yaygin bir kac kez onlari denedim bazilari feciydi bazilari guzel :D

    YanıtlaSil
  14. Modafobik : Tunacım kesinlikle öyle, hiç gelmeseydi içime otururdu valla, çok sevindim o yüzden

    Begüm kılığına girmiş Korhan : napiyon sen hacım ya, Begüm kılığına girmiş milleti mi kandırıyon blogger alemlerinde ??? hahahahaah

    A-H : ben online kıyafet ya da ayakkabı almıyorum , işte ona cesaretim yok, ya olmazsa ayağıma?
    baz böyle sabah yüzümüze sürdüğümüz krem gibi bişey, ne işe yaradığını da anlamadım, bu sabah sürdüm mesela, işe gelirken kimse ayaklarıma kapanmadı yani:)))

    YanıtlaSil
  15. Ben sadece yemek siparişi veriyorum.
    Bir de cikoline, yani:
    http://www.cikoline.com/

    harika aranjmanlı ve süper lezzetli çikolataları var, ki eğer hediye seçmekte zorlananlardansanız şiddetle tavsiye ederim. ha kendinize de alabilirsiniz tabi diyeti öldürür bu:)

    YanıtlaSil
  16. Judy hanım bende sizin takipçinizim. Sizi severek beğenerek okuyorum. Çok beğeniyorum,çok özeniyorum size.
    Makyaj bazını nasıl kullandığınızı öğrene bilirmiyim? Ben de aldım ama topaklanma olduğu için kullanamadım.
    Alakanıza teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Rock Lee : ya sorma ben çok özeniyorum o çikolatalı meyveli çiçek sepetlere, çiçek sepeti gibi görünüyor ama sonunda afiyetle yiyorsun:))) ne yazık ki yasaktı:( hediye olarak gerçekten süperler, alanların çok mutlu olduğuna şahidim:)

    Sewal : kuşcum, bu sabah makyaj bazını sürdüm. beyaz, nemlendirici krem gibi, kalın bir yapısı yok, nivea soft krem vardır ya, onun gibi birşey. ne işe yaradığını anlamadım, sen burada olsa idin farkı söylerdi. belki ben zaten çok güzelim ya, ondan bi fark etmemiştir ahahahah.
    göz farını da sürdüm, o biraz daha koyu idi, ama çok da değil, kapatıcı gibi değil yani, o da beyaz bir krem. sonra far sürdüm, far kırışmadan duruyor , memnun kaldım evladım:)))

    bir de, önce yüzüne günlük kremini sür, onun üzerine bazı sür, o zaman kuruyup topaklanmaz sanırsam:)))

    YanıtlaSil
  18. Rose of versailles mangalarını alabilidin mi? Ne var elinde onlarla ilgili ben geriden takip ediyorum seni malum. Önceden yayınladıysan bilemiyorum. Yeni ve eski nesillere zorla izlettirdiğim bir animedir kendilerini. Candır, canandır :)

    YanıtlaSil
  19. Joey'cim evet aldım mangaları. Ben de arkadaşlarımla Lady Oscar izleme şenliği düzenledim, blogda bir yerlerde vardır, tutkun olduğum bir animedir, hatta sırf Lady Oscar yüzünden Versailles şatosunu ziyaret etmiştik .

    YanıtlaSil
  20. bak şifremi hatırladım bari bişeler yazim dedim, bazı denicem ama korkuyorum ürün bozuksa diye...
    bu arada senin baza ihdiyacın yok bence, cildin muazzam derecede düzgün. malum hergün kediye bakım yaptırıyorsun =))))))))))))))

    YanıtlaSil
  21. ayy evet bebeğim kedicik yalıyor suratımı her akşam sağolsun önce poposunu yalıyor sonra beni ohhh yareppi şükürrr:))))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.