10 Kasım 2010 Çarşamba

Atam

Sen kalk ben yatam

ya da

Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak,uyan uyan Gazi Kemal, şu ülkenin haline bak

demek istemiyorum. Ayıp. Sen yaptın, kurdun, yol gösterdin, gelecekte karşılaşacağımız tehlikelere karşı uyardın. 

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

dedin. 

Artık sonrası bize kalmış. Mirasını yaşatacağız. Ya da onu batıranlara göz yumacağız. Kaçacağız ya da kalıp savaşacağız.  Ama kalk da yardım et demeyeceğiz, ayıp. Önümüzde açtığın yolda bize yol gösteren, aydınlatan fikirlerin bizimle. Ve onlar daima bizim yol göstericimiz olacaktır.




İşte sirenler duyuldu ve ben ağlıyorum Atam. Karşı apartmanda komşu teyze cama çıktı, bakındı, sonra sana dualar gönderdi Atam. Ofisten bakıp dalga geçtiğimiz çocuk bakıcısı teyze ufak kızı da alıp cama çıktı, seni anlattı kıza, pos bıyıklı kırmızı suratlı amca apartmandan çıkıyordu, durdu ve seni düşündü Atam. Biz seni sevenler, kalplerimizde ve aklımızda beraberiz. Bu sevginin hiç bitmeyeceğine gerçekten inanıyorum ben.

6 yorum:

  1. çok canım acıdı benim bu sefer..hepsinden daha çok

    YanıtlaSil
  2. Ben yeni uyanan Ege'yi kucağıma alıp dışarı baktım ama saat dokuzu beş geçe ne bir siren sesi oldu ne başka şey. Kornaya dahi basmadılar.
    Püh! dedim lanet olsun sizin gibi semte.
    Siren sesi olmasa bile Ege kucağımda Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunduk. Ağaç yaşken eğilmeli ve eğilsin artık. Kurtarıcı bekleyen obez ebleh bir nesil gelmesin ne olur. Çocuklarımıza eğriyi doğruyu öğretelim lütfen!
    Bir On Kasım Günü böyle duyarsız geçmesin!

    YanıtlaSil
  3. İnan bu sevgi hiç bitmeyecek..

    YanıtlaSil
  4. Türk milleti ne kadar şanslı olduğunu anlayamadı ve onu bugünlere getiren Atatürk'ün mirasının içine etti.
    Atatürk de ne kadar şanssız olduğunu anlamadı ve bu memleketi talibanlardan ve işgalcilerden kurtardığını sanıp milletine cumhuriyeti getirdi.
    Aslında yanlış yaptı, eğer I.Kemal adıyla padişahlığını ilan etse bugün ona demokrat değil diye söven zeka küpleri onun için şimdi methiyeler düzüyor olacaktı. Gerçeği bildiği halde gizleyen satılmış gazeteci-profesörlerle bunlardan duydukları iki yarım yamalak lafla kendini entel diye satmak isteyen kompleksli yarı cahiller 2010da oturdukları yerden geriye bakıp o o yıllar hakkında hiçbir şeyi anlamadan bilmeden atıp tutuyorlar.
    Oysa o sırada Almanyada Hitler
    İtalyada Mussolini
    İspanyada Franco
    Rusyada Stalin
    Portekizde Salazar gibi faşizmi kurucuları, faşizmin ağababaları (Rusya dahil)var ve Türkiyede de Mustafa Kemal var.İsviçrede bile kadınlar oy veremezken Türkiyede kadınlar seçilme hakkına bile sahip olmasını sağlayan anti demokrat M.Kemal!

    Ne mutlu size ki bizi yukarda sayılan adamlardan biri yönetmedi de bugünlere gelebildik. Ama işte siz cahil kalmayı sevenlerle, sizin öyle kalmanızı sağlayan sözüm ona "aydın" satılmış kalemşörleri nemalandıran şerefsiz politikacılarla mücadele etmek de bize düştü.

    Siz orada oturup iftiraya, hainliğe, kendinizi peşkeş çekmeye devam ededurun. Bu ülke eğer bir gün gene düze çıkarsa bu yine sizler gibi olmayanlar sayesinde olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. hitabı ezberimizde kullağımızda beynimizde

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlarım, yorumlara geciktim kusura bakmayınız, bugün nedense çok kuru gözlerim, bilgisayar mütemadiyen kapalı.


    Zoi-kuş : son yıllarda böyle daha çok koyuyor, onun Çankaya'sında oturanları , yapılanları gördükçe..

    Ruhdağım : ne mutlu Ege'ye, annesi sensin

    Korhan : her yıl buna inanmaya ihtiyacım artıyor . ama yine de inanıyorum.

    Mehmet : diktatörlükle suçlanıp bu denli rahatlıkla, bollukla, iğrenç ithamla eleştirilip hakarete uğrayan bir lider daha yoktur. artık cahillik de diyemiyorum, daha karanlık, daha kötü birşey bu.

    Telekinesis : orada gayet güzel herşeyi anlatmış değil mi? :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.