27 Kasım 2010 Cumartesi

Ben Pomat gördüm

Dün sabah işe gitmeden sabahın köründe Acıbadem Maslak 'a gittim, gözlerimin 1.ay kontrolü için. Yaa ameliyat olalı 1 ay geçmiş bile dostlar.

Neyse muayene oldum, sağ gözüm sıfırlanmış, sol gözüm sıfırlanmamış, çünkü yavrucak aşırı derecede kuruyormuş, gözyaşı damlamı kullanmama rağmen Arap çöllerine dönmüş sol gözüm. Doktor "sen gece gözlerin aralık mı uyuyorsun evladım?" diye sordu bir de ahahahahaah gece kurutuyormuşum gözleri. Tövbe estağfurullah, hee Red Kit gibi bir gözüm açık uyuyorum demedim tuttum çenemi. Sonra kadın "pomad yazıyorum, her akşam gözlerinin içine süreceksin" demesin mi?

Pomat mı????

Pomad lafını ilk ve son kez duyduğumuz tek yer Agatha Teyze'nin sarı yapraklı romanları değil miydi? Hercule Poirot meşhur bıyığına, yaşlanıp keltoş olduğunda da perükasına sürmüyor muydu bu meredi??? Bir anda kendimi 1920'li yıllardan kalma soluk bir fotoğrafta, üzerimde rüküş bir etek, kafamda çan şapkayla buluverdim sanki.



Akşam işten eve dönerken Pangaltı'daki bir eczaneden aldım pomatı. Valla kutusu bile eski moda birşey, halbuki imalat tarihi yeniydi, bayat değildi pomat. Ne bileyim bana o kadar eski moda birşey gibi geldi ki, sanki burnuma naftalin kokuları geliyordu dostlar:)))

İşte bir sonraki ve son kontrol 2 ay sonra olacak, sol gözümün hala sıfırlanma şansı varmış, çünkü zorlayınca küçük yazıları okuyabilmiştim. Ben de karar verdim, 2 ay hiç makyaj yapmayacağım, saat başı gözyaşı damlası kullanıp geceleri pomadımı özenle süreceğim gözlerimin içine. Artık hedefimiz sol gözü sıfırlamak, haydi bakalım:)))

xo xo

13 yorum:

  1. 1 ay ne çabuk geçti diyordum içimden ki sizde yazmışsınız,hadi bakalım geçmiş olsun,sol göz sıfırlansın :)) benimde -hafif kaçacak gerçi ama- ortodontik tedavim var ağzımda,benim üşengeçliklerim yüzünden tedavi geriliyor,siz siz olun üşenmeyin :))

    YanıtlaSil
  2. bu benzetmeleri nereden buluyorsun sen judycim ya :)))

    YanıtlaSil
  3. O kadar ilaç ve uygulamayla Allah sana sabır versin şekerim, çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. kaç numaraya düşmüş peki sol göz? inşallah sıfırlanır da rahat bir nefes alırsın, sana bol sabır diliyorum sevgili judy o damlalar ve pomatlar arasında! (yalnız pomat ne gerçekten)

    YanıtlaSil
  5. tarza göre mi ilaç üreticek adamlar ya ruhu kokoş :)

    YanıtlaSil
  6. çizer : teşekükr ederim size de geçmiş olsun, kedi ruhlu olduğum için fazlasıyla üşengecim ama pomat konusunda üşenmedim hemen başladım:))


    küfkedicim: ne bileyim, bir anda kafamda film çekiyorum, görüntüler geliyor anında:)))

    cipsim : çok teşekkür ederim cicim, sabırla kullanacağım inşallah damlayı ve pomadımı:))

    Çavlancığım, kaç derece olduğunu sordum ama doktor söylemedi, çünkü dereceler değişecekmiş , 2 ay sonra belli olacakmış. kafaya taktım, habire damla yapıp duruyor, allahtan sadece gözyaşı damlası, kafa yapan birşey olsaydı fezadan yazıyor olacaktım yazılarımı:)))

    korhancım : yaaa pomat ne abicim, JEL desinmiş mesela?? :)))) pomat böyle yağlı merhem, bunu koyunca sabaha gözlerim yağcık yağcık nemli uyanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. gözünün içine krem sürmek bi an çok korkutucu geldi
    sonra düşündüm lens takmak gibidir heralde, ondan da parmağını bile - isteye gözüne sokuyosun :)
    çok gemiş olsun, kısa sürede öbür arkadaşı da sıfırlarssın inş.

    YanıtlaSil
  8. bana da tuhaf geldi başta, neyse pomatın ucu incecik , kolaylıkla sürülebiliyor:)) işalla sıfırlanır sol yavru da işalla allahım süpaneke dinimiz amin.

    YanıtlaSil
  9. Vay Judyim süpermiş..diğer gözün de kıskanır sıfırlanır umarım..:))

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Judy'cim bünyedir yapar da geç :) Pomat da bana Polatı hatırlattı nedense. İhmal etme sakın :)

    YanıtlaSil
  11. Sibom : inşallah kuşum:)

    Joey'cim: sürüyorum pomat alemdarı her gece:)))

    YanıtlaSil
  12. Pomat diyince benim aklıma pişik pomadı geldi :)
    Çocuklu karı aklı başka şeye basmıyor netcen :D

    Lakin deseydin ya, su uyur düşman uyumaz ben hep tilki uykusunda uyurum geceleri. Doktorda hepten kıllansaydı :P

    Bak birde Terramycin diye bir göz merhemi vardı ama o pomad değildi merhemdi di mi?

    Aslında Judycim o değilde benim öyle bir uykuya ihtiyacım var ki bilemezsin. Gözüm açık, kapalı az kısık filan her şekilde uyurdum ama ne yazık ki mama vermem gerek. Kafanı şişirdim özür :(

    YanıtlaSil
  13. Ruhdağım, doktora öyle bir cevap vermek istedim ama dilimi ısırdım tuttum çenemi:))) Teramisini biliyorum, küçükken annem bana ondan sürerdi ama gözüme değil, yaralarıma, sarı bir melhemdi sanki, o mu ?

    canım kafa şişirmek olur mu, mama verip oğluşa, inşallah uyuyabilmişsindir . ben pomadımı sürüp uyudum, göz kapaklarımı adeta birbirine yapıştığı için aralık kalma sorunu kalmadı sanırsam:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.