12 Kasım 2010 Cuma

Benim canım sinemalarım

Tumblr'dan bir fikir olarak çıkan , Serablog tarafından blogger'a uyarlanan (sağolsun)ve benim de tabii Kediler ve Kitaplar  'dan gördüğüm (ellerine sağlık) harika bir anket bu, sinemayı çok sevdiğim için ben de yazmak istedim, hatta işte yazıyorum :


Geçen yıl gördüğünüz en iyi film:
Geçen yıl derken 2009 yapımı filmler arasından en beğendiğimizi soruyor, o zaman Up diyorum.
Sanki geçen sene çok az film izlemişim, hatta bloga bir dönüp baktım, bütün sene sanki bir tek Twilight Saga New Moon izlemişim gibi bir görüntü var, utandım!


En hafife alınmış film:
Cevaplaması en zor soru bu oldu. The Fisher King (Balıkçı Kral) diyeyim. Unutulmuş, güzel bir film, bence mükemmeldi.


Balıkçı Kral


En şişirilmiş film:
Avatar . Ne o öyle, tamam 3 boyut hissi muhteşem ama film Pocahontas'tan halliceydi. 


Sizi gerçekten mutlu eden film:
Gerçek bir mutluluk iksiri olarak tek geçtiğim lolipop film : Grease!

Grease!


Sizi kötü yapan, hüzünlendiren film:
Lars Von Trier'den Breaking the Waves (Dalgaları Aşmak). Bittim ben bu filmi izledikten sonra. Bir daha da Von Trier filmi izlemedim zaten. Ben gerçekçi insanım, kendimi kandırabilmek için filmlere ve kitaplara ihtiyacım var, onlarda bu denli gerçeklik ve acıyla karşılaşmak beni tek kelime ile tarumar ediyor.


En sevdiğiniz aşk hikayesini barındıran film:
Dracula'nın Elisabeta'sına duyduğu ölümsüz ve de ölümcül aşkı anlatan Bram Stoker's Dracula



Mina ve Prens Vlad




TV için yapılmış en iyi film:
Mini diziydi ama olsun : Angels in America. Muhteşem kadrosuyla ödüllere boğulmuştu, ağzım açık izlemiştim : Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson, Mary-Louise Parker, Jeffrey Wrigth, Justin Kirk.



En çarpıcı, en afallatıcı sona sahip film:
The Sixth Sense (Altıncı His), The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler).


Ama beni gerçekten en çok afallattan, eşşekoğlueşşek George Lucas'ın "Return of the Jedi" filminin sonunda yaptığı değişiklik. Afallamak ne demek, yeminle iskemleden yuvarlanmıştım.






Defalarca izlediğiniz film:
Star Wars üçlemesi,  A New Hope (Yıldız Savaşları), Empire Strikes Back (İmparator) ve Return Of the Jedi (Jedi'ın Dönüşü)


Indiana Jones Üçlemesi (dördüncüyü de  çok kere izledim ama bu listeye girmeye yetecek kadar değil) : Raiders of the Lost Ark (Kutsal Hazine Avcıları), The Temple of Doom (Kamçılı Adam), The Last Crusade (Son Macera)


The Godfather (Baba) üçlemesi 1.Bölüm2.Bölüm3.Bölüm


Bram Stoker's DraculaMoulin Rouge!Regarding Henry (Henry Hakkında) ,  Field of Dreams (Düşler Tarlası), All About Eve (Perde Açılıyor)



Hepsini de defalarca izledim, izliyorum ama en çok, en çok Star Wars. Benim için hayatın anlamı Star Wars sanki. Bayramda yine izleyeceğim yaşasın.





En iyi Soundtrack'e sahip film
Canım John Williams'ın dehasını konuşturduğu soundtrackler: Star Wars, Indiana Jones, E.T...
John Barry'nin unutulmaz müziği ile ölümsüzleşen  Out Of Africa (Benim Afrikam)
ve Wojciech Kilar'ın başyapıt derecesindeki müzikleriyle coşan Bram Stoker's Dracula


Klasiklerden en sevdiğiniz film:
Çocukken izleyip aşık olduğum ilk film : Gone With The Wind (Rüzgar Gibi Geçti). İlk yarısı gerçek bir aşk, savaş ve varoluş destanı, ikinci yarısı bildiğin melodram da olsa, sinema tarihine adını kazımış ve Hollywood kavramını tek başına tanımlayan efsane film.


Rüzgar Gibi Geçti


80'lerden en sevdiğiniz film:
Aah, Seksenli yıllar efsane filmlerin ve adını unuttuğum kızıl saçlı kızın fenomen gençlik filmlerinin dönemiydi. Star Wars ve Indiana Jones filmlerini bir kenara koyarsak en sevdiğim 
Dangerous Liaisons (Tehlikeli İlişkiler)


Tehlikeli İlişkiler


90'lardan en sevdiğiniz film:
90'lar benim en çok sinemaya gittiğim, en çok film izlediğim yıllar. En sevdiğim filme karar vermek o yüzden zor. İnanılır gibi değil ama şu filmlerin hepsi 90'larda çekildi, ben de hepsini sinemaya gidip izledim:

Schindler's List (Schindler'in Listesi), Frankie & JohnnyPulp Fiction (Ucuz Roman), The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği), Unforgiven (Affedilmeyen), The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli), Dances With Wolves (Kurtlarla Dans), Forrest Gump, Braveheart, The Sixth Sense (Altıncı His), Terminator 2 Judgement Day (Kıyamet Günü), Jurassic Park, Howards End, Sense and Sensibility (Aşk ve Gurur), The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler), The Matrix, The English Patient (İngiliz Hasta), L.A. Confidential (Los Angeles Sırları), The Fugitive (Kaçak), Glengarry Glen Ross (Amerikalılar), Four Weddings and a Funeral (Dört Nikah Bir Cenaze), Philadelphia, Thelma ve Louise , Lorenzo's Oil (Lorenzo'nun Yağı), The Prince Of Tides (Dalgaların Prensi), Heat (Büyük Hesaplaşma), In the Name of the Father (Babam İçin), Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü), The Fisher King (Balıkçı Kıral), As Good As It Gets (Benden Bu Kadar), Malcolm X, JFK, The Last of the Mohicans (Son Mohikan), Leon (Sevginin Gücü) (valla ismini böyle çevirmişlerdi ben uydurmadım), Bugsy, The Devil's Advocate (Şeytanın Avukatı), The Lion King (Aslan Kral), Amistad ... ve daha yazamadığım onlarca film. Hepsini de çok seviyorum.

Ama en sevdiğim Scent Of A Woman (Kadın Kokusu) ve Regarding Henry (Henry Hakkında)


Kadın Kokusu


Nefret ettiğiniz film:
Eat, Pray, Love

Gizli gizli sevdiğiniz film: (Guilty Pleasure)
Star Wars parodisi eski bir film var Spaceballs , işte o :))


Spaceballs


Kimsenin sevmenizi beklememesi gereken film:
Lars Von Trier filmleri, siyah beyaz Rus sineması başyapıtları, bunalım Fransız filmleri, doğu Avrupa sinemasının seçkin örnekleri ... bırrrr.


Kendinizi en yakın hissettiğiniz, kendinizle bağdaşlaştırdığınız film karakteri:
Han Solo. Sana kendimi o kadar yakın hissediyorum ki.  (Gönül isterdi ki Scarlett O'Hara kadar güçlü, güzel ve mağrur olayım fakat olamıyoruz maalesef:)))


Sizi en çok hayal kırıklığına uğratmış film:
Sanırım Harry Potter uyarlamaları diyebiliriz. Hatta kitapları okumamışken  ilk filmi izledikten sonra yaşadığım hayal kırıklığı sonucu az kalsın bu seriye elimi sürmeyerek hayatta en seveceğim bir şeyden mahrum kalacaktım. Neyse ki kitapları okudum da dandik olanların filmler olduğu ortaya çıktı.


En sevdiğiniz roman uyarlaması:
Gone With The Wind (Rüzgar Gibi Geçti)
The Godfather (Baba)

Rüzgar Gibi Geçti'nin filme uyarlanışı da başlı başına bir efsanedir ve bununla ilgili belgeseli sayısız kere izlemişimdir.


En sevdiğiniz çizgi roman uyarlaması:
Batman Begins (Batman Başlıyor)
The Dark Knight  (Karanlık Şövalye)


Batman Begins


En sevdiğiniz aksiyon filmi:
Terminator 2 : Judgement Day 

Terminator 2


En sevdiğiniz müzikal:
Eski müzikal filmleri çok severim, Gene Kelly, Fred Astaire, Rita Hayworth filmleri favorim. Mesela Singin' In The Rain, An American In Paris, Down The Earth, Cover Girl...


Ama en sevdiğim müzikal filmi kolaylıkla söyleyebilirim :
Milos Forman'ın başyapıtı Hair   (Ah Berger...) ve Baz Lhurmann'ın eşsiz filmi Moulin Rouge! 


Hair



Ve bir de, eğer birisi size dansetmenin kolay birşey olduğunu söyleyecek olursa izlemesini tavsiye edeceğiniz müzikal film : Seven Brides For Seven Brothers (Yedi Kardeşe Yedi Gelin)



En sevdiğiniz bilim kurgu:
Aynı zamanda en sevdiğim film olan, ayrı ayrı düşünemeyeceğim üçleme
Star Wars Episode IV : A New Hope
Star Wars Episode V : Empire Strikes Back
Star Wars Episode VI : Return Of The Jedi

O zaman işte söylüyorum, ben bunlardan en çok Empire Strikes Back'i severim:)


Star Wars Episode V : The Empire Strikes Back


En sevdiğiniz animasyon:
Bu dalda başa yarışan çok film var, Disney'den Beauty And The Beast (Güzel ve Çirkin), Miyazaki Ustadan Spirited Away (Ruhların Kaçışı), My Neighbor Totoro (Komşum Totoro), Howl's Moving Castle (Yürüyen Şato), Pixar'dan Ratatouille , sonra Ice Age'i (Buz Devri) unutamayız... Ve bir zamanlar fırtınalar estiren, animasyon ile live action karakterlerin birarada oynadığı Who Framed Roger Rabbit (Masum Sanık Roger Rabbit) de var...

Ama kazanan...  şahane karakterleri ve silsileli orgazmı andıran finali ile Tokyo Godfathers !


Tokyo Godfathers


En sevdiğiniz korku filmi:
The Omen  (Kehanet). Pis Damien, kaka Damien. Uyuz çocuk. Bakma bana öyle kışt kışt... Filmin müziği bile tırstırıcıdır bence dostlar, Avee Sataniii... Anneeee!


The Omen


En sevdiğiniz yabancı film: (Dili İngilizce olmayan film)
Amélie olabilir, ya da Almodovar'dan Todo Sobre Mi Madre (Annem Hakkında Herşey)  veya Mujeres al borde de un ataque de nervios (Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar) sayılabilir.


Sizi en çok güldüren film:
Kesinlikle Eyyvah Eyvah, anırarak güldüm yahu sinemada, tutmasalar yerlere yuvarlanacaktım.


Herkesin nefret ettiği ama sizin sevdiğiniz film:
Al Pacino'dan S1m0ne. Ben sevmiştim.


S1m0ne


Görsel açıdan en etkileyici bulduğunuz film:
Coppola sayesinde kana doyduğumuz Bram Stoker's Dracula , Baz Lhurmann sayesinde renge doyduğumuz Moulin Rouge!  , ayrıca Star Wars Episode 3 - Revenge Of The Sith , girişteki savaş sahnesi ve Mustafar sahneleriyle beni benden almıştır.


Favori oyuncunuzun en sevdiğiniz filmi:
Favori oyuncum Al Pacino, en çok sevdiğim filmleri The Godfather Part 2, The Devil's Advocate, Scent Of A Woman, Scarface, Frankie & Johnnie , Heat, Dick Tracy


Dick Tracy


Favori yönetmeninizin en sevdiğiniz filmi:
Steven Spielberg - Raiders Of The Lost Ark (Kutsal Hazine Avcıları)


Çocukluğunuzdan bir film:
Von Trapp ailesinin afacan veletleri ile iyi kalpli dadı Maria'nın öyküsünü anlatan, tarihin en sevilen aile filmlerinden biri : The Sound Of Music (Neşeli Günler) . Başrolde billur sesli Julie Andrews ve karizmatik Christopher Plummer ile unutulmaz bir müzikal. Çocukluğumun Pazar günü filmi.


The Sound of Music


En son izleyip etkilendiğiniz film:
The Wolfman (Kurtadam)


Merakla beklediğiniz film:
Ben de herkes gibi Harry Potter serisinin son iki filmini bekliyorum. Deathly Hallows (Ölüm Yadigarları) birinci bölüm haftaya, ikinci bölüm seneye Temmuz ayında gösterime girecek.  Eyyvah Eyvah'ın ikincisini pek hevesle bekliyorum. Christopher Nolan'ın çekeceği bir sonraki Batman filmini (The Dark Knight Rises) çok ama çok merak ediyorum. Ve tabii ki Sacha Baron Cohen'in Freddie Mercury'i oynayacağı Queen filmini resmen meraktan çıldırarak bekliyorum.


Ooohh , o kadar zevkliydi ki bu anket, kendimden geçtim. Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim:))

Sizin ennn çok sevdiğiniz film hangisi ? :)))

Xo xo


17 yorum:

  1. ahah tahmin etmiştim star wars'larla dolu olacağını :d

    s1mone'u ben de sevmiştim, hatta sinemada gitmiştim annemle, hatırlıyorum hala. niye o kadar düşük ki puanı?

    harry potter her sinemada dublajlı girmez değil mi gösterime? her zaman gittiğim sinemanın gelecek programına baktım da, türkçe dublajlı gösterilecek diyor. orijinal dilinde gelmezse malum ortamlara düşmesini mi bekleyeceğiz? kaç ay alır kimbilir, hem harry potter evde izlenmez ki! hem de son film(ler)e gelmişken! panik oldum, ama aynısını alice in wonderland'e de yapmışlardı, ne zaman anlayacaklar bunların çocuk filmi olmadığını acaba..

    konuya dönecek olursak, liste çok güzel olmuş judycim :)

    YanıtlaSil
  2. Bayıla bayıla okudum yahu muhteşem bir post olmuş!
    Süper hatta..
    Bir çok katıldığım şey olmasıyla birlikte en çok katıldığım "en şişirilmiş film"di!

    YanıtlaSil
  3. Efsane bir post olmuş hakikaten:)Ben sinemaya fazla zaman ayıramadığımı düşünüp üzülürdüm ama bu filmleri bir arada görünce farkettim ki bir çoğunu izlemişim:) yine de "idare eder" durumdayım sinema bilgisinde.
    Benim en çok sevdiğim filmler özellikle
    Louis de Funes'den "La Grande Vadrouille" ve ustanın "fantomas" serisi. Ayrıca Peter Sellers'ın da oynadığı Agatha Christie-vari cinayet-komedi filmi muhteşem "Murder By Death"

    YanıtlaSil
  4. Çavlancım valla ben de çok korktum. Geçen hafta sadece dublajlı girecek gösterime gibi görünüyordu ama yok ohhh , altyazılı gösterimi var Mybilet'den ben aldımmmmmmmmmm
    17 KASIM ÇARŞAMBA SABAH 10:30 Akmerkez'de izleyeceğim. İlk gün ilk seansta :))))) bayram sabahı evden kaçmış gibi olacağım ama ne yapayım daha bir gün bile bekleyemem.
    expelliarmus! :)))

    YanıtlaSil
  5. Miacım gerçekten hayal kırıklığı olmuştu benim için Avatar.

    Rock Lee : çok teşekkür ederim:)
    Ya ben Peter Sellers'ı nasıl unuttum! O Partiye gidip ortalığı karıştırması , o müfettiş Clouseau ve Çinli uşağının başına gelenler.. az mı güldük yafu . muhteşem bir aktör idi.

    YanıtlaSil
  6. Grease hayatım boyunca milyon kere izleyip hiç bıkmayacağım film :)

    YanıtlaSil
  7. aynennn. kahramanım da rizzo:)) o yüzden abim bana hep kızardı küçükken:))

    YanıtlaSil
  8. yalnız ben şu Sacha Baron Cohen'e bir türlü ısınamadım yahu. Freddie'yi izleyeyim derken Borat görmekten korkuyorum. Sırf tipi benziyor diye..ne bileyim..Johnny Depp mis gibi bir seçimdi,hem izleyeni çok olurdu.. keşke o olsaydı.

    YanıtlaSil
  9. Johnny Depp şahane olurdu, boyu bosu da daha uygun , Baron çok uzun bi adam, deve gibi resmen. Fakat nihayet böyle bir film izleyecek olmanın neşesiyle Sacha Baron'u kabullendim. Freddie Mercury ve Queen'e yakışır bir film olur umarım, zaten yıllardır neden böyle bir film çekilmedi anlamış değilim.
    bi de filmde Baron'un kendi sesini kullanabilirler filan diye yazıyor yazıda, herhalde böyle bir dangalaklık yapmazlar, yeryüzüne gelmiş en güzel sesten bahsediyoruz, nasıl yani Sacha Baron Cohen'in kendi sesi???

    YanıtlaSil
  10. selam:)
    dün gece 10buçukta bayılmışım. uykum kaçtı sabahı saat altısı:) ayaklarımın dibinde mama isteyen bir sarman:))eh sinema konusuna hiç dayanamam, vakit de bol. sonunda bana da bir blog yaptıracan

    Geçen yıl gördüğünüz en iyi film:Inglorious Basterds / Nefes
    En hafife alınmış film: Kolpacino (o kadar komikti ki çalıntı olabileceğini düşünüyorum)
    En şişirilmiş film: Yüzüklerin efendisi
    Sizi gerçekten mutlu eden film: Charlie Chaplin filmleri (en çok Great Dictator) / Laurel Hardy ve Harold Lloyd filmleri
    Sizi kötü yapan, hüzünlendiren film: Issız Adam
    En sevdiğiniz aşk hikayesini barındıran film: Titanic / Issız adam (Burda küfürü yedim herhalde senden:)
    TV için yapılmış en iyi film: Band of Brothers / Kurtuluş (Turgut Özakman)
    En çarpıcı, en afallatıcı sona sahip film: Maymunlar Cehennemi / 6th Sense / Others / Identity
    Defalarca izlediğiniz film: Saving Private Ryan
    En iyi Soundtrack'e sahip film: 1492 / The last ofthe Mohicans / Dracula / Once upon a time in the west
    Klasiklerden en sevdiğiniz film: The Good The Bad and the Ugly / Magnificient Seven (Yul Brynner) / The Graet Escape (Steve McQueen) / Butch Cassidy and the Sundance Kid (Robert Redford - Paul Newman)
    80'lerden en sevdiğiniz film:Back to the Future serisi / Star wars serisi / Aliens (2.)
    90'lardan en sevdiğiniz film: A perfect world (Clint Eastwood-K.Costner) / Kurtlarla Dans / Dangerous Minds (MMMMMMichelle Pfeiffer:)
    Nefret ettiğiniz film: Matrix üçlemesi, 300 Spartalı
    Kimsenin sevmenizi beklememesi gereken film: Yüzüklerin efendisi üçlemesi
    Kendinizi en yakın hissettiğiniz, kendinizle bağdaşlaştırdığınız film karakteri: Hidalgo'daki Vigo Mortenssen
    En sevdiğiniz roman uyarlaması: Pal Sokağı Çocukları
    En sevdiğiniz çizgiroman uyarlaması: Gerard Depardieu'nun Asterix filmleri
    En sevdiğiniz aksiyon filmi: Predator / Apocalypto / Hidalgo / King Arthur / Troy
    En sevdiğiniz müzikal: West Side Story / Blues Brothers / Sound of Music / Chitty chitty bang bang
    En sevdiğiniz bilim kurgu:Predator 1 / Alien 1
    En sevdiğiniz animasyon: Aslan Kral
    En sevdiğiniz korku filmi: Omen1
    En sevdiğiniz yabancı film: Şarküteri / Kayıp Çocuklar Şehri
    Herkesin sevdiği ama sizin nefret ettiğiniz film: The Gladiator
    Görsel açıdan en etkileyici bulduğunuz film: Tabi ki Dracula
    Favori oyuncunuzun en sevdiğiniz filmi: Charlton Heston - Ben Hur / Anthony Quinn - Zorba
    Favori yönetmeninizin en sevdiğiniz filmi: Alfred Hitchcock - Psycho / Tim Burton - Sleepy Hollow / Sergio Leone - Once upon a time in the west
    Çocukluğunuzdan bir film: Şampiyon (ühü ühüü)
    En son izleyip etkilendiğiniz film: Centurion
    Merakla beklediğiniz film: hiç bişeyden haberim yok ki :(

    En iyisi sen buna benzer bir de müzik postu yapsan:)?

    YanıtlaSil
  11. Mehmet, efet küfürü yedin yavrücüğüm , iki ayrı maddede ıssız adam'ı görünce şokla bok arasında gidip gidip geldim:))) ne de olsa bu filmden midesi bulananlar kulübü üyesiyimdir.

    listene bayıldım, benim sevdiğim klasik filmlerle dolu, ben kendime şaştım, en çarpıcı sonuyla Maymunlar Cehennemi'ni nasıl unuturum??

    Kolpaçino'yu merak ettirdin şimdi bana. Kurtuluş filmini nasıl unuttuğuma yandım:)))Doksanlarda A Perfect World 'ü nasıl atlamışım, bence Kevin COstner'in en iyi filmiydi, müthişti.

    ve tabii gözyaşlarımızın sel olduğu Şampiyon, ühühühühhü

    ellerine sağlık, müthiş olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  12. sağol aslıcım:) neyse ki kendimi benzettiğim karakter ıssız adam olmadı da, bana beraberce küfretmedik:) Bu arada iki şey daha aklıma geldi. Hafife alındı doğru tanım olur mu bilmiyorum, Can Dündar'ın Mustafa'sına haksızlık edildiğini düşünürüm. Bi de merakla beklldiğim filmi buldum: Tabi ki aralıkta vizyona girecek olan Av Mevsimi:))SAch Barona gelince hadini bilsin

    YanıtlaSil
  13. Ahahaha yok merak etme zaten babamın küfürlerinden birini kullanmadım, daha nazik davrandım:))))

    aa evet Av Mevsimi'ni yazmıştım daha önceden, gerçekten merakla bekliyorum onu ben de .


    Sacha Baron artık tek umudumuz, şu film çekilsin yeter ki. acaba Brian May'i , Deaky'i, Roger'ı kim oynayacak? Ben hep Hugh Grant'i Brian olarak düşünmüşümdür :)))) Şimdi sen de bana sallayabilirsin bi tane:)))))))

    YanıtlaSil
  14. ok, bu postların başına bi not istiyorum
    kağıt kalemi hazırlayın not tutmak için diye :)
    evet pc de not tutamıyorum hala :D

    YanıtlaSil
  15. Canım ben de notu deftere yazmaya seviyorum, kağıt kalemin yeri ayrı hala:))

    YanıtlaSil
  16. bence enhafifealınmış filmlerden biri de wanderers

    YanıtlaSil
  17. onu izlememiştim, ken wahl oynuyormuş hem, hey gidi, bir zamanların vinnie'si:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.