11 Kasım 2010 Perşembe

The Circle

Bon Jovi'nin gelecek yaz İstanbul'da konser verecek olmasına çok sevindiğim için, merak ettim, bu adamların son albümü neymiş, neyin konserini verecekler, kimin turnesine çıkmış bunlar? Ve son albümleri  THE CIRCLE'ı bulup dinledim.



The Circle 2009 yılında sessiz sedasız çıkmış, sessiz diyorum çünkü ben hiç mi hiç duymadım Bon Jovi'nin yeni albüm çıkarttığını, single yayınladığını.

Albüm kesinlikle orta karar, şarkıların çoğu birbirine beniyor, gitarı pek az duyuyoruz, efsane gitar soloları yok. Ama aynı zamanda defalarca dinlenebilecek, hareketli, eğlenceli bir albüm olmuş. Yani Bon Jovi'nin 2000'lerdeki bayık albümlerinin bittiğini ve belki eski günlere hafiften dönmeye başladığını söyleyebiliriz. Albümü 2 sabahtır işe gelirken baştan sona dinliyorum. Yarın sabah da dinlerim ki bu bence albüm iyi demektir. Açıkçası U2'nun son cd'si No Line On The Horizon'ı bir kere bile baştan sona dinleyememiş bir insanım, ömrümde karşılaştığım en itici, iç daraltıcı cd'dir nazarımda. Bu bakımdan Bon Jovi her zamanki gibi defalarca rahatlıkla dinlenecek ve de hareketli şarkılar yapmış. Keşke daha çok uğraşıp sözleri biraz daha anlamlı yapsalar, melodileri birbirinden farklılaştırsalar, gitar soloları patlatsalarmış. Tommy ile Gina nerede Jon? :)))  İnşallah gelecek albümde diyoruz, bak Cross Road'dan sonra ilk kez gelecek Bon Jovi albümünü beklettiriyor The Circle bana.

The Circle'daki şarkılar şöyle :

We Weren't Born To Follow : İkinci dinleyişimde bile tanıdık gelen, albümün hareketli açılış şarkısı, iyilerden.

When We Were Beautiful : Bol bol sha la la laa ile bezeli bir şarkı. Nakaratını sevdim. Şalala'ları eskiden de sevmezdim zaten.

Work For The Working Man : Bunu konserde söylerlerse ben de eşlik ederim, gazolin şarkılardan, bence bu da iyilerden.

Superman Tonight : En sevdiğim şarkı bu olabilir. Güzel. Maybe I'm cynical, painfully logical, you're tragic and beautiful, and that's good enough for me.

Bullet :  Bu bana birbirine benzeyen şarkılardanmış gibi geldi. What is the distance between a bullet and a gun? God are you listening? Bilemiyorum Jon???

Thorn In My Side : Yine gazolin ama diğerlerine benzeyen bir şarkı.

Live Before You Die : Bunu çok sevdim. Özellikle girişinde Jon'un sesinin zevkine varıyorsunuz. Tipik olsa da defalarca dinlenesi bir şarkı.

Brokenpromiseland : Bu şarkının böyle bir şey olmasına niyet etmişler ama olmamış, bu da birbirine benzeyenlerden.

Love's The Only Rule : Akılda kalıcı bir girişi var , tipik Bon Jovi, hoş.


Fast Cars : turn around, let's turn around, we are fast cars... Bilemiyorum Jon???

Happy Now : Birbirine benzeyen şarkılardan, artık bitse de gitsek ...

Learn To Love : Bu şarkının nakaratında halleyy halleyy diyip duruyorlardı, ulan anlamadım ne diyorlar, internetten şarkı sözlerine baktım "halle halle" diyorlarmış. Diğer şarkılara göre daha orta tempolu, hoş bir kapanış şarkısı, Halle halle, hallee... halle ne lan??


Emin misin, son kararın mı : Bu albümü alın, sıkılmadan eğlenerek defalarca dinlersiniz ama Tommy ile Gina'yı beklemeyin sakın.

11 yorum:

  1. Circle aslında çok sessiz sakin çıkmadı. Biz de yabancı müzik kanalları ve radyolar abuk sabuk pop şarkılarını ya da yok bulgar yok isveçli salak şarkıcıları çaldıkları için burada duyulmadı.Aslında beklenen bi albümdü. Aynı şarkıları beğenmişiz bu arada :) Tommy içip içip Gina gili dövüyodu ya en son Gina bebelerini alıp anasının evine kaçmıştı..

    Şunu söyleseler de anıra anıra eşlik etsem :)

    http://www.youtube.com/watch?v=7VD3pBTK0oA

    YanıtlaSil
  2. it's all the same, only the names will change
    everyday, it seems we're wastin' away

    inşallah söylerler yalleppiimm süpaneke dinimiz aminn.

    adamlarım milli marşı, bunsuz olmaz valla darılırım.

    hallee hallee :)))

    yalnız jon'un sesi ne güzel yahu hiç bozulmadı, ne diyim aferim Jon! :)))

    YanıtlaSil
  3. J. Bon Jovi tüm büyüsünü sigara yüzünden yanan saçlarını kestirmesiyle kaybetti. Blaze of Glory albumunu hala ezbere biliyorum. Sanırım o albumden sonra ben de bırakmışım yakalarını.

    YanıtlaSil
  4. Kaptanım ben o albümü sende dinlerdim hep çalardın, çok şahaneydi. benim aşkım da o filmle başlamıştır zaten PÜAHAHAHAAH

    YanıtlaSil
  5. ŞADIRLEND aşkım yani, young guns 2 filmi :)))

    YanıtlaSil
  6. bende geçen izledim gene. Gay duygularsız billy the kid aşkım var benim de :D

    YanıtlaSil
  7. Bay dı vey, o soundtrack de Santafe diye bir şarkı vardır ki beni benden alır ne zaman dinlesem vahşi batıya gidip billy the kid olasım gelir :)

    YanıtlaSil
  8. http://www.youtube.com/watch?v=MQ56h4ql8Dk

    amma çok yorum yazdım lan:D Bon jovi olunca çenem düşüyo.

    YanıtlaSil
  9. İşte filmde Doc kendini feda etmişti ya, blaze of glory tadında:))) o yüzden ben en çok onu severdim, amannn şadırlend aşağı şadırlend yukerı, uzun süre Donald Sutherland'e kayınbabam zannettim:)))

    YanıtlaSil
  10. ya ne çektik anasını satayım o yaz biz, kimse bilemez. şadırlend aşağı şadırlend yukarı.

    YanıtlaSil
  11. artık herkes öğrendi !!! AHAHAHAHAHAHA

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.